High heels! :-)
Snacka om sylvassa stilettklackar!

Själv drar jag strax på mej lågskorna, och beger mej till jobbet. Där troligtvis en massa stinkande fotbollsskor (och träningkläder och fuktiga handdukar mm) möter mej för fjärde morgonen i rad!

Det verkar som om "byns" gymnasieskola har låtit sina elever som går fotbollsinriktingen, bosätta sej mer eller mindre permanent i våra omklädningsrum!? De har bokat tider på konstgräset flera gånger i veckan nu och framöver, men tycker tydligen inte att det behövs städas där nångång!? Eller i varjefall så har deras kvarlämnande av saker gjort att jag har struntat i att städa - men är inte grejset borta från åtminstone golven imorgon, så JÄKLAR!!! >:-I

(Ja, det är alltså ingen annan som använder lokalerna för tillfället - så hade det inte varit för de här typerna, så hade jag faktiskt kunnat ha SEMESTER nu... Men någon får ju rädda åtminstone duschrummen och toaletterna från  total ödeläggelse...)

Hå-hå-ja-ja...

På återhörande! :-)

/AnnaKK

Söndag!


Måste säga att den där extra timmens nattsömn, inte ser ut att ha gjort underverk på riktigt alla som var ute igårkväll!?Go´middag! :-)

/AnnaKK

Full fart!


Har INTE tid att sitta här vid datorn nu! <:-)Men kan förstås inte låta bli att göra det en liten stund iallafall... Fast den stunden är slut. NU!!

Trevlig lördag på er allihopa. :-)

Kramar!!

/AnnaKK

Livet är en balansgång...
/AnnaKK

Lättfotad respektive svårfångad...


Hade ormvråken i sökaren i förmiddags. :-) En liten stund...

Inte tillräckligt länge för att den skulle fastna på bild, när den satt så fint på en gren... <:-)

/AnnaKK

May och Owe...


...dricker kaffe utanför Willys. :-)Fast om någon skulle få för sej att kolla registreringsskyltarna mot bilregistret, så skulle den märka att en bokstav har blivit vänd 180 grader! För det är med det här fotot som med detta; Det skulle eventuellt gå att lyckas med det i verkligheten - men det är antagligen inte värt besväret! <:-)

/AnnaKK


Den där plåtpurken...
...tycks ha blivit ett slags signum för mina fågelfoton nu!? :-I

Fast som nån skrev i en kommentar häromdagen: Den är snyggare än vanliga fröautomater!! TACK, säger jag - och håller bara med. (Egentligen är det en gammal vattenautomat för höns). Börjar ändå bli lite less på att den är med på nästan alla fågelporträtten jag tar från gömslet... <:-)


Får nog tassa ut i skogen och se om jag kan hitta lite lämplig rekvisita att bygga ut miljön runtomkring burken med... Några snygga grenar tex, som fåglarna kan mellanlanda på (Klick!!) innan de skuttar ner bland fröna. :-)

/AnnaKK

Måste man verkligen manipulera??


Efter allt stå-hej för nån dryg månad sedan kring Terje Hellesös bildfusk, kan man ju numera inte låta bli att fundera lite extra på vilka foton som är äkta - men också på vilka manipuleringar som egentligen kanske inte skulle behöva vara fejk!

För ett tag sen såg jag ett foto typ det här nedan, någonstans på nätet. Klart och tydligt angivet att det var manipulerat - och det är naturligtvis mitt också:Men sedan dess har jag inte kunnat låta bli att fundera på om det inte skulle gå att ta ett helt ärligt sånt här foto!? 8-)

Ja, självklart kan man ju inte få avgasrök ur en fågel - men skulle man inte kunna fota en fågel precis när den flyger längs med ett sånt här "flygplansstreck", som ju himlen trots allt är mer eller mindre full av???

Jag kan ju säga att jag ännu så länge inte har lyckats till 100%...Men skam den som ger sej! :-D

/AnnaKK


Och så var det det här med ögonkontakt...
Jag försökte verkligen! Och det kunde väl ha gått bättre... <:-)

Men på den här modellen;

...var det ta mej sjutton omöjligt!? 8-X

/AnnaKK


Höstmörker...


Tyvärr blev det aldrig riktigt ljust denna dag, och inte minsta lilla solstråle har jag sett...

Men det blev förstås lite fortsatta testfotograferingar i gömslet iallafall!

Foto från i förmiddags - aktuella inställningar står på bilden, som synes:Och det är min Canon EOS 40D som har använts, tillsammans med 70-200 objektivet (som här var inställt på 195 mm).

Samma utrustning och ungefär samma inställningar användes till fotona nedan, som är tagna i eftermiddags. Lite ljusare var det väl då, men det behövdes fortfarande ISO 1600 för att få snabba slutartider i kombination med de bländare jag ville använda (runt 4-5, för att få ett trevligt skärpedjupsområde).

Jag har inte gjort någon som helst brusreducerande åtgärd i bildbehandlingen - för jag tyckte faktiskt inte att det behövdes!? Eller om jag säger så här istället: Jag hade väntat mej mycket mer brus, och blev verkligen glatt överraskad av att det faktiskt inte var så farligt med den saken. Eller vad tycker ni!? :-)

Domherrehonan har EV 0, medans hanen har EV -1. För det mesta blir det lite bättre sting i färgerna och så där, om man ställer exponeringskompensationen något eller några snäpp åt minus - iallafall på Canon-kameror, som allmänt tycks ha en tendens att överexponera lite grann i automatiska och halvmanuella lägen.

Go´kväll! :-)

/AnnaKK


Testfoton från...


...gömslet! :-)

Något beskurna foton, men man kommer ju onekligen ganska nära fast att man "bara" har 200 mm´s tele.

Nu önskar jag mej vackert väder idag, så ska jag testa vidare framåt eftermiddagen - för då kommer solen (om den nu behagar visa sej...) att lysa perfekt på plåtburken som solrosfröerna serveras i. :-)

Go´morron!!

/AnnaKK

Damlaget spelar i fyran nästa säsong! :-D
FC Rosengård tog visserligen ledningen, men sen var det egentligen aldrig något snack om vilket lag som var BÄST!

4-2 till oss när slutsignalen gick - GRATTIS tjejer!!! :-D

/AnnaKK

Hej!!


Full fart här denna söndag - och idag är det blodvite på mej istället... :-X Har precis hyvlat av högertummens "mitt-knoge" på mandolinen, när jag skulle skiva potatis till gratängen vi ska ha till middag. :-/

Ja, ja... Shit happens - och jag har ju en tumme till, så den kan jag ju eventuellt karva lite i sen när det blir dags att tranchera steken!? ;-)

Jo, här vankas det en söndagsmiddag utöver det vanliga, som ni märker!? :-D Så därför har jag ännu inte hunnit mer än snabbtesta mitt nya fotogömsle.Men det verkar faktiskt fungera jättebra!!

Nu funderar jag på om jag ska diska eller inte... Går väl si så där med plåster på tummen, kan jag tänka... Det lär nog inte sitta kvar speciellt länge - och vem vet vilka läskiga saker som kan leta sej i in såret om jag doppar handen i äckligt diskvatten, förresten...??? 8-X

Nä, det får nog bli en dust med dammråttorna istället...

Och så återkommer jag här ikväll nångång, när både middagen (vi ska ha en gäst på den - en arbetskamrat till maken) och eftermiddagens fotbollsmatch är avklarade. Då blir det bloggpromenad och besvarande av kommentarer osv. :-)

Ha en jättefin dag allihopa!

/AnnaKK

Att göra någonting tillsammans... :-)


Medans maken sågade, skruvade, mätte, bar brädor osv...(Slog sej lite grann gjorde han visst också... <:-X)

...så tittade hunden på, och jag fotograferade!

Ser ni vad det är vi har byggt!? 8-) Eller kan räkna ut vad det ska användas till, iallafall???Och nu är det lördagkväll. :-) Snart dags att snarka ikapp i soffan framför tv:n!!

/AnnaKK

Ruggig lördag...


Jag skulle behöva gå ut och fota en stund med stora kameran (40D:n), och på så sätt tömma dess batteri på ström... Så jag kan ha det fulladdat till fotbollsmatchen i morgon! Men...

Vem tusan har lust att gå ut och fota i det här tråkvädret!? :-I

Så nu hoppas jag nästan att det kommer att vara lika uselt, grått, trist och småregnigt imorgon också, för isåfall kommer jag inte ens att tänka tanken att ta med kameran till "vallen"... Och då spelar det ingen roll att batteriet snart är dött! <:-)Igår letade jag förresten fram mina ullstrumpor ur gadroben, som jag köpte på rea nångång i våras. De var lite för varma att ha då - men nu är de helt perfekta! I så väl gummiskor som skinn-dito. :-)

/AnnaKK


Nötväckan... :-)


/AnnaKK


Jag visste det!!


Att det är såna här som på fotot nedan, som jag delar svampskogen med!

Det är ingen älg, men den är stor som en sådan (eller åtminstone som två små älgar). Bortåt 100 kilo...

Precis vad man skulle vilja fajtas med om kantarellerna! Eller NOT! 8-XSkönt att jag har avslutat "svampandet" för i år... <:-)

/AnnaKK

Blomsterfägring... :-)


Så länge det finns liv finns det hopp, typ!Och när ampeln i parabolen väl har gett upp, så finns det ju massor av trädgårdsprogram på tv kvar - som man kan gotta sej med hela långa vintern... :-)

Och i krukan nedan kan man alltid sätta lite gran- eller tallris framöver...För snart är det jul igen!

Julrosor!? 8-)/AnnaKKRegniga dagar...
Kände mej kreativ en liten stund iallafall, medans jag försökte fota regndroppar i ån igår eftermiddags. :-)

Fast ganska snart kände jag mej bara blöt... :-/ Och kall!

Fy f-n!!!

Helt ärligt kan jag säga att jag inte alls gillar regniga oktoberdagar! >:-IDet hjälper liksom inte att det fortfarande faktiskt sprakar av varma höstfärger i trädtopparna här och var...?

Satt i bilen utanför stationen i förrgår och väntade på dotterns tåg, när jag tog fotot ovan. Det blev ett ganska festligt blurr, tycker jag, på grund av allt regnvatten som rann över vindrutan.

Så något positivt kanske man trots allt kan tillskriva även sådan här väderlek!? :-)

/AnnaKK


Syrenhortensia i oktoberkvällsljus...


/AnnaKK


Ixusen är inte bara leksak...


Den har leksakskamera-inställning också!

Lite barnsligt kanske, men KUL - ibland iallafall. :-DObservera! Den här gången har jag faktiskt stannat bilen, innan jag började fota genom vindrutan. ;-)

(Det är ett majsfält, om nån undrar).

Och det här är typ gjutjärns-kaktusar, framför en vilda western-kuliss:Såna där "träd" skulle jag inte ha nåt emot att ha hemma i trädgården - tycker de är hur coola som helst! Och lättskötta måste de ju också va´!? Blir dessutom förmodligen bara vackrare och vackrare ju mer de rostar. :-)

Och så en glassgubbe till - till samlingen:/AnnaKK


Off Road...
Jag var på väg till dottern med hennes tvätt, när jag svängde av vägen vid macken. Av den enkla anledningen att en liten elak orange lampa på instrumentpanelen, påpekade att bensinen i tanken var på upphällningen. Nu igen!?

Hm... Bara till att fylla på några liter, betala 200 spänn och försöka se glad ut iallafall! 8-I

När jag skulle tillbaka ut på riksvägen, fick jag syn på husvagnen här ovan. Texten på den syns kanske lite dåligt nu när jag har krympt bilden, men det står "Transportarbetareförbundet". Och jag antar att mannen till vänster om den är en facklig representant. Funderade på om jag kanske borde stannat och passat på att söka medlemsskap - för vad är allt körande till och från "byn", om inte transporter som jag snarare utför åt någon annan (tex dottern!) än åt mej själv!? Ett slags arbete alltså - om än oavlönat, och som dessutom gång på gång tömmer min arma bensintank...

Fast... Nu har jag ju precis shoppat Ixus, så jag har baske mej inte råd med några fackavgifter också! <:-I Och eftersom Ixus var med på trippen (fotot är taget med den) så blev det ju faktiskt ett visst inslag av nöjesresa inbakat i transporten också. :-)

I form av en liten fotopromenix i "byn". Testade effektläget "leksakskamera" (fotot är taget i det). Vinjettering och skruvade färger kännetecknar det - lite småkul. :-)

Fler sådana foton kommer så småningom!

/AnnaKK


Några foton från gårdagens match! :-)
Klågerup i röda tröjor och "vi" i vita. Resultatet blev alltså 3-0 till Klågerup - så grattis till dom då´rå... <:-)

Har gjort i ordning ett 20-tal bilder som jag funderar på att skriva ut och dekorera damlagets skåp med. Som en liten uppiggande injektion inför nästa drabbning! :-D Ryktet säger att de ska möta FC Rosengård från Malmö. Undrar om inte det var Zlatans moderklubb!? Ska de möta en hel hord stentuffa, megatekniska och supersnabba "zlatinnor", tro!? Kan bli åka av det!!!

Det är dottern som har bollen på de båda sista fotona, förresten! :-)

/AnnaKKFullmånen i förra veckan...


...fick jag aldrig tillfälle att föreviga - däremot solen igår förmiddags! :-DDet var så tjock dimma då, att man utan vidare kunde fota rakt in i solen - som alltså mer såg ut som en måne än som en sol. Fast färgen på himlen var förstås inte sån här i verkligenheten, utan bara grå och trist.

Så småningom lättade dimman, och under eftermiddagen var det en riktigt blå och härlig hösthimmel. Vi var ända nere i Klågerup då, och tittade på när dottern & Co spelade fotbollsmatch där. Gick inte bra... Förlust med 0-3, och totalt blev det därmed förlust med 2-5 mot Klågerup i kvalet till division IV. (De möttes i en match förra söndagen också, som slutade 2-2). Trodde det var slutspelat för säsongen nu, men tydligen kan de få en chans till att ta sej uppåt i seriesystemet. Isåfall blir det en match till nästa söndag. Känns verkligen sent på året att spela nu, men som sagt; resultatet till trots så hade vi iallafall tur med vädret. :-)

Hade kameran med mej på matchen (inte nya Ixusen, utan 40D:n faktiskt! ;-) Bäst att använda den lite emellanåt också, så man inte glömmer bort hur den fungerar!), så det kan tänkas att jag kommer att plåga er med lite matchbilder också vart det lider!

Go´morron!!

/AnnaKK

Höstfärger... :-)
/AnnaKK

Joggar & doggar...
Det var en läskig blick jag fick av jycke nummer två. Han/hon satte nog onda ögat på mej!? 8-X Vilket jag kanske var förtjänt av, eftersom jag smygfotade husse & kompis... <:-)

De här tre fotona tog jag med nya Ixusen igår - och samtliga har fått en del mangling i bildbehandlingsprogrammet. Hade använt motivprogrammet "Barn & Djur", vilket trots mycket bra ljusförhållanden gav väldigt brusiga foton... Har inte studerat exif-filerna, men misstänker att jag kunde minskat det genom att exponeringskompensera. 

Fast jag kan tycka att brus är helt okej på många gatufoton - speciellt om de är svart/vita.

Fler Ixus-experiment lär följa... :-)

Det jag gillar allra bäst med den här kameran (förutom miniatyreffekten!), är dess storlek. Eller, ja, den har ingen storlek - för den är pytteliten! :-D (Iallafall jämfört med de kompaktkameror jag har haft tidigare). Går jag med den i handen, så uppfattas den nog som en mobiltelefon snarare än som en kamera - och höjer jag den för att fota, tror nog de allra flesta att den rörelsen beror på att jag ska svara i luren. Tyvärr piper den till lite, när autofokusen låser sej vid motivet - men det ljudet kanske kan tas för en ringsignal!? ;-) (Övriga pip och ljud har jag stängt av, men detta går tydligen inte att få bort...?).

/AnnaKK


Idag avslutar vi campingsäsongen... :-)
Nä, det är inte vårt ekipage på bilden ovan - fast visst hade det varit lite coolt att ha ett sånt!?

Men hur som helst... Maken har nu äntligen flyttat hem från sitt arbetsuppdrag i Blekinge - det som skulle varat i 2-3 veckor, men som blev drygt en månad långt. Skönt att ha både honom och husvagnen hemma igen! :-)

Morgonen har ägnats åt att plocka ur vagnen och städa den. Återstår att tvätta den - sen ska den in i sitt garage.

/AnnaKK


Sen eftermiddag i oktober...


Kyligt - men vackert!Och framförallt fortfarande ljust!

En månad till, och det är mörkt vid den tiden... Irk!

Och då finns det inte heller kvar några darrande asplöv... <:-IMen en sak kommer att bli bra med november! Då ska jag börja visa alla sommarfoton som jag fortfarande inte har redigerat - ja, knappt ens själv kollat ordentligt på ännu! :-D

Trevligt fredagsmys på er allihopa!

/AnnaKK


Gatufoto med Canon Ixus 220 HS...


...inställd på miniatyreffekt:Som jag skrev i gårdagens inlägg, tyckte jag att den här effekten var så rolig att jag lät kameran vara inställd på den hela tiden när jag testfotade i Älmhult. :-)Men om det blir tid för mer testing idag, så ska jag försöka hålla mej till normalprogrammet! :-D

(Observera att jag sa försöka... Fniss!!)

Go´morron!!

/AnnaKK

ToyCam! :-D


De flesta har väl numera tillgång till en sådan - en leksakskamera, alltså - som app i mobilen. Det har inte jag, men jag har det istället - från och med idag - som så kallade kreativa fotograferingsmetoder.

Det vill säga... Jag har just idag köpt mej en ny liten leksak - eller en kamera, som det ju så klart också är! :-)

(Och hur oväntat var det, Mimmi och Yvonne!? GARV!!!)

Eftersom jag ogärna vill erkänna att jag är svag för grupptryck, så vill jag poängtera att jag över huvudtaget inte hade åkt och tittat på någon kamera om det inte varit för att Audio & Video-butiken i "byn" annonserade om utförsäljning i ett reklamblad. Som kritisk och medveten konsument måste man ju kolla upp sånt, och förvissa sej om att man inte går miste om några fynd, eller hur!? ;-)

Nu var det inte mer än 6-7 stycken kameror som var nedsatta i pris - men en av dem var en Canon, och det räckte förstås för att jag skulle falla pladask! Host...

Så i eftermiddag har jag traskat runt lite i solskenet i Älmhult och testat den. Fast... Det var så kul med den här miniatyreffektsinställningen (typ tilt shift), så jag använde faktiskt bara den hela tiden!

Fotona ovan är tillskruvade i färgerna i efterredigeringen, men det suddiga har alltså kameran själv lagt på dem.

Nu behöver jag absolut inget dyrt lensbaby-objektiv längre!! :-D

/AnnaKK


Sånt som är roligt att testa... :-)


Att fota i vattenpölar, tex!

Här är ett nytt sådant experiment från igår, helt i original:Efter lite beskärning, rotation och spegelvänding - samt diverse bearbetning i bildbehandlingprogrammet också, förstås - ser bilden ut så här:Om man inte vet att detta inte alls är gräs och maskrosor, utan en SPEGLING i vatten av gräs och maskrosor, kan man antagligen grubbla sej gråhårig på bakgrunden!? :-D

/AnnaKK


Höstlöv, sol och regndroppsgnister!


Det är fint, det... :-)/AnnaKK

3-2!! :-D


Jag trodde allt att mötet mot Holland på Råsunda igårkväll, skulle bli ungefär som att köra i huvudet i väggen - och att det därmed också skulle bli fruktansvärt svårt för vårt svenska fotbollslandslag att fixa en EM-biljett. Jag var stensäker på att Holland skulle vinna matchen, men hoppades på att Sverige kanske-kanske-kanske skulle klara oavgjort...

Men så VINNER de matchen!?! 8-D Och ÄR därmed klara för EM!!! 

Halleluja!/AnnaKK

Rödhake
Såna här filurer har vi flera stycken av i trädgården kring huset, och inte sällan i garaget också. Häromdagen var det även en som hade förvillat sej in i uterummet... 

Men det är så gott som lögn att smyga sej på dem med kameran!?

Så den på bilden ovan är "en annan". En som jag hittade i grannens skog, under en fotopromenix för ett tag sen. :-)

/AnnaKK

Sånt man inte vill se... :-(
Jag tror inte det där är (var...) nån av "mina" ekorrar - men det var ju sorgligt ändå, att behöva notera ännu en överkörd sådan. 

Och i trädtopparna vid sidan av vägen, höll skator och kråkor på att samlas inför kalas... :-/ De fick INTE vara med på bild!

/AnnaKK

Svan...


Knölsvan, för att vara exakt. :-)/AnnaKK


Det är nåt spooky på kyrkogården!?
Det är ett tag sen jag la märke till ett slags "tält" på kyrkogården. Och det är klart att jag undrade vad det var för aktivitet som pågick inne i det (fyra höga väggar bestående av presenningar). En gravöppning, eller?? 8-O

Nu är "tältet" borta, och upp ur underjorden har skapelsen ovan stigit!

Visst ser den helläskig ut, fotad i motljus mitt på blanka förmiddagen i fredags!?

Fler än jag var nyfikna, så jag fick inte möjlighet att porträttera den i sin helhet på något bättre sätt än från bilen som jag hade parkerat precis utanför grinden...Det är nåt skit på sidorutan (eller på linsen!?)  som gör att ängeln ser ut att (nästan) ha en riktigt gloria! :-D

(Här kan den nyfikne läsa om dess tillkomst!)Ett träfejs i porten hos Sankte Per, måste ju helt klart kännas bättre att möta än en stenansikte... <:-)

/AnnaKK


Älska din korvbrödbagare så som som dej själv, ty...
Gick i den här gången mellan två huskroppar häromdagen, nedtyngd av en matkasse i ena handen, väskan i den andra samt ett stort vitkålshuvud under armen... Lyfte blicken en aning, och fick en uppenbarelse som jag kände att jag bara måste ta ett foto av!

J-la jox med framförallt vitkålshuvudet, innan jag fick upp kärleken - eller jag menar kameran!! - ur väskan...

/AnnaKK

För att knyta an...


...till ett tidigare inlägg. :-)

Här är några länkar till sidor jag kikar in på när jag suktar efter ny inspiration:

- Flickr Explore

- 1x.com

- 500px

Vidare... Nu har jag bestämt mej för att fotot i inlägget igår ska se ut så här:Stående OCH spegelvänt! :-)

Hur det var taget? Jo, i en vattenpöl. Trädet speglar sej i den, och de gula/orangea sakerna i förgrunden är björklöv som flyter på vattenytan. Visst är det lustigt att det blir sådant skärpedjup, trots att man fotar något som man inte tycker har något djup alls!? (Ja, även om det var två-tre centimeter till vattenpölens botten, så ligger väl spegelbilden av trädet på ytan precis som löven???)

/AnnaKK

Om jag bodde i Stockholm...


...så skulle jag absolut försöka besöka den här utställningen på Fotografiska! 8-)

Denne Nick Brandt tar ju alldeles makalöst fina djur- och landskapsfotografier, och här finns han (och ännu fler foton) på Facebook, för den som vill se mer!

Facebook, förresten... För en dryg vecka sedan reggade jag mej äntligen på det stället - men nu funderar jag på att avsluta kontot igen, för jag begriper verkligen inte vad jag ska ha det till!?

Inte behöver jag det för att hålla reda på mina vänner iallafall! >:-) Däremot blir jag minst sagt lite nervös av alla förslag på människor jag inte har en aning om vilka det är, som hela tiden poppar upp på min sida i kombination med frågan om dessa kanske är vänner till mej. Men... NEJ, det är de INTE!!!

Tydligen är de vänner till mina vänner på Facebook - men vad har det med mej att göra??? Speciellt med tanke på hur asocial jag är! ;-) Blärk... Och tanken på att mitt lilla loggfoto + namn förmodligen i sin tur syns på dessa människors sidor, gör mej inte heller särskilt överförtjust.

Nä, jag hoppade på Facebook i första hand för att kunna hitta personer som exempelvis Nick Brandt på ett lite enklare vis än genom deras oftast synnerligen trögladdade hemsidor. Så sett är ju Facebooksidor små guldkorn i tillvaron! Innehåller massor på ett mycket lättillgängligt vis. :-) Men därifrån till att också bli vän med Nick, som jag naturligtvis inte känner... Nä, det är ju bara löjligt!? Men klicka på gilla-knappen kan jag för all del göra - men det tror jag att jag kan göra även om jag inte är reggad Facebook-användare?? Hå-hå-ja-ja...

Nu ett djurporträtt som jag har tagit på min vän ekorren:Ett fejs på en bok, kallar jag från och med nu denna bild! ;-) (Trots att trädet är en lönn...)

Ha en fin dag!!

/AnnaKK

Dilemmat med abstrakta foton...


Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sej för på vilket håll de ska visas!? 8-ISå som ovan tog jag det - och jag redigerade det även liggandes...

Men nu funderar jag på om det kanske gör sej bättre ståendes!?En 180-graders vändning, eller en flippning, skulle ju också kunna vara tänkbara alternativ...

Mest intressant är kanske ändå att veta vad det är för motiv - eller snarare (för nog syns det väl att det är ett träd i höstskrud) hur fotot är taget!?

Men det får ni allt försöka klura ut på egen hand! ;-) För nu skiner solen här, och jag ska gå UT!! :-D

Trevlig fredag!! :-)

/AnnaKK


Eufårisk...


...blev han väl inte direkt, grannens bagge, när han fick syn på mej och kameran. <:-)

Men det blev jag!! För han dök upp i skogsbrynet precis på det där lite mysko viset som jag nyligen (detta var nån gång i våras) hade sett lodjur göra på en känd naturfotografs bilder! 8-)

Så jag bestämde mej raskt för att fota baggen (läs komponera fotona) på ett vis så att jag sedan också skulle kunna redigera i samma lätt surrealistiska och trolska anda som vad den där kändisen hade gjort.Fast... Nu i efterhand har det ju visat sej att fotografen jag syftar på (Terje Hellesö...) hade manipulerat sina bilder å det grövsta - det har INTE jag gjort!! >:-)

Men skit samma... Det jag skulle komma fram till genom att visa den här lilla bildserien, är att det sällan eller aldrig är nån speciellt bra idé att apa efter någon annan. För även om det ÄR jag som både har fotat och redigerat, så tycker jag att de här bilderna inte alls känns som MINA!?

Och jag har inte heller känt för att publicera dem här i bloggen, trots att jag la ner rätt mycket tid på att fixa till dem och så där...

Det här fotot däremot:Hur mycket mera JAG (eller rättare sagt: MIN BILDSTIL) är inte det, jämfört med baggebilderna ovan!? :-D

Fast jag lär ju inte sluta titta på och inspireras av andras foton och sätt att bildbehandla, bara för att jag har något så när klart för mej vad det är jag vill ska komma ut ur min egen kamera och så där... :-) Och mina baggebilder är säkert inte de sista som kommer att vara mer påverkade av någon annans idéer än av mina egna.

Men någon gång ska förhoppningsvis alla mina ihopsamlade intryck ha kokat ihop till en slags unik soppa, som bara jag själv kan ge uttryck för!? 8-)

/AnnaKK


Höststorm, typ...


Eller inte storm - men det är lite blåsigt! Och vindarna har skördat ett offer...Min ståtliga krondillplanta, som vuxit (självsådd) i en stor kruka intill ytterdörren, har knäckts mitt på stammen - såg jag innan i morse.

Ryckte upp den, och slängde den på lövhögen... R.I.P. :-/

Borde väl göra det samma med diverse blommor och kryddväxter som har prytt verandan under sommarhalvåret, men så länge de (a:) stannar kvar i sina krukor samt (b:) vissnar på ett estetiskt tilltalande vis, så får de nog stå kvar iallafall. :-)

Go´morron!!

/AnnaKK

Vem tassade här??


Även om jag har visat mej vara urkass på att identifiera djur genom spillning och fotavtryck, så säger jag ändå tvärsäkert att de blåsvarta pluttarna till höger i fotots ovankant inte är gamla blåbär utan fårskit.Den djärva slutsatsen drar jag utifrån faktumet att fotot är taget i grannens fårhage. ;-)

Fast just nu går inte fårskocken i den hagen, utan i en annan hage en bit bort. Kanske tur det, med tanke på de två stora tassavtrycken som ju också syns på fotot. 8-O (Tändsticksasken ska fungera som en måttstock, typ...)

Jag säger inte att avtrycken kommer från en varg - men det finns faktiskt någon som säger att just en varg var synlig här i trakten igår... 

Fortsättning följer - kanske!?!

/AnnaKK


Höst i "byn"...
Det är uppenbarligen svårare att fota folk på gator och torg så här års än på sommaren! Var är alla??? <:-)

/AnnaKK

Bara för att paketen är platta...


...är de ju inte nödvändigtvis små också! Snarare tvärtom! 8-XSå det gäller att välja rätt fordon, när man åker till IKEA för att shoppa.

Så man får med sej sina fynd hem! :-D

/AnnaKK

Höst i rabatten...


/AnnaKK


Tillbakablickar...
Känns som en evighet sen jag tog fotot ovan... Och det är det ju nästan också - i varjefall två månader sen! ;-)

Och går man dubbelt så långt tillbaka i tiden - fyra månader - så hade sommaren nätt och jämt börjat, och jag väntade ivrigt på att det skulle bli den femtonde juni så jag kunde börja åka med sommarkortet på länstrafikens tåg. :-D Undrar just hur många gånger jag var i Lund/Malmö och så där!?

Trevligt nog finns det många foton kvar att visa från dessa resor... :-)

Betydligt äldre tillbakablickar än dessa foton fick jag förresten tag i helt nyligen; en bok fylld med 50 års svensk pressfotografi! Det bästa mellan 1930 och 1980, med tonvikt på Årets Bild och så där. Ögonblicket åt framtiden heter den, och är utgiven av Pressfotografernas Klubb och Bra Böcker 1980. Väl värd att spana efter på loppis, antikvariat och liknande - för det är nog bara där man hittar den numera. Eller hemma i egna källaren (alternativt vindsförrådet!?) djupt nerpackad i nån gammal bokkasse/-låda! ;-)

Vidare så fick jag en kommentar igår på ett gammalt inlägg, så om någon vill göra en tillbakablick på si så där tre månader i min blogg så klicka här. Och läs sedan Ann-Maries kommentar! :-)

Trevlig måndag på er allihopa!!

/AnnaKK

PS! Nu har jag "packat ihop" de båda fotona i förra inlägget lite grann! Ni var ju ett par stycken som funderade på om det skulle vara tre animeringar, men jag hade faktiskt bara valt att göra ett STORT mellanrum mellan dem för att de så att säga inte skulle störa varann. :-) DS!Ko-nspirationsteori, eller nåt sånt... :-)/AnnaKKFörsta oktober...


Öh... Så vemodigt det kändes att skriva den rubriken!? 8-X

Men... Bara morgon- (och förmiddags-??)dimman lättar, så blir det förhoppningsvis ännu en härlig indiansommardag! :-D

Gårdagkvällens 20-årskalas för sonen avlöpte alldeles utmärkt, och har i stort sett bara lämnat spår efter sej i form av ett stort diskberg. Och ett ungefär lika stort berg av presenter också, förstås - precis som sej bör! :-)

/AnnaKK

RSS 2.0