Joggar & doggar...








Det var en läskig blick jag fick av jycke nummer två. Han/hon satte nog onda ögat på mej!? 8-X Vilket jag kanske var förtjänt av, eftersom jag smygfotade husse & kompis... <:-)

De här tre fotona tog jag med nya Ixusen igår - och samtliga har fått en del mangling i bildbehandlingsprogrammet. Hade använt motivprogrammet "Barn & Djur", vilket trots mycket bra ljusförhållanden gav väldigt brusiga foton... Har inte studerat exif-filerna, men misstänker att jag kunde minskat det genom att exponeringskompensera. 

Fast jag kan tycka att brus är helt okej på många gatufoton - speciellt om de är svart/vita.

Fler Ixus-experiment lär följa... :-)

Det jag gillar allra bäst med den här kameran (förutom miniatyreffekten!), är dess storlek. Eller, ja, den har ingen storlek - för den är pytteliten! :-D (Iallafall jämfört med de kompaktkameror jag har haft tidigare). Går jag med den i handen, så uppfattas den nog som en mobiltelefon snarare än som en kamera - och höjer jag den för att fota, tror nog de allra flesta att den rörelsen beror på att jag ska svara i luren. Tyvärr piper den till lite, när autofokusen låser sej vid motivet - men det ljudet kanske kan tas för en ringsignal!? ;-) (Övriga pip och ljud har jag stängt av, men detta går tydligen inte att få bort...?).

/AnnaKK






Kommentarer
Postat av: Lizaloop

Tycker vovven mest ser ut att vara besvärad av att du skall fota ;)

Hoppas du får en trevlig helg, själv ska jag på fest ikväll hos systeryster å det ska bli kul!

2011-10-15 @ 15:50:57
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Det första jag gör med nya grejor är att stänga av ALLA pipljud. Och klickljud. Avskyr när det ska låta. Det borde gå att stänga av ditt autofokuspip också...Jag gillar blicken av vovven, haha! Jag vågar inte fota så mycket på stan än...Ibland fotar jag "från höften" liksom, men det är inte det blir så bra bilder då. Ska till August ikväll och ska fota lite där och på vägen. Det jag har lite svårt för med dessa kompaktisar är att de är så...hala? Jag skulle vilja ha en som var mer greppvänlig, som en gammaldags telefonlur, liksom!! ;)

2011-10-15 @ 16:52:56
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Fina Frun

Vovvsingen håller ett vakande öga på dig ;)

2011-10-15 @ 17:44:54
URL: http://finafrun.se
Postat av: mimmi

Jag vet inte .. jag tycker om den blicken hunden ger dig ;)

Jag vill inte ha för små kamera för då blir det väldigt svårt att klicka på något ..det blir tv knappar man klickar på i stället för en ;) maken har en liten ..liten kamera .. och jag tar inte i den .. för att försöka att komma in på inställningar där .. är nästan komplett omöjlig.. och det tycker han också .. har jag hört när han skall in där .. då är det bra att hålla sig en bit bort ;)

2011-10-15 @ 19:05:20
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Charlotta

Det är så inspirerande att kika in på din blogg. Du kan fota allt, människor och djur och natur.

2011-10-15 @ 19:55:28
URL: http://livetmedleran.blogg.se/
Postat av: soffie

men vacker va den hunden:) hoppas solen skinit hos dej med idag:) kram

2011-10-15 @ 19:56:48
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Lotta

hahaha...vilken blick du fick, ser nästan lite rädd ut.

Kul att leka med nya leksaker:-)



Kram

2011-10-15 @ 21:55:57
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: elena cn

Nu har jag börjat jogga så smått:) Verkar som inläggen har börjat fungera. Annars är det galet mycket att göra på jobbet med de nya kursplanerna och omorganisationen. Sen finns det ju en massa roligt att lära sig inom data/it-världen också. Det tar aldrig slut med kompetensutvecklingen!



Trevlig söndag!!

2011-10-15 @ 22:55:03
URL: http://elenassida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0