Fåglar med Canon EOS 7D och 200 mm...


Igår fanns det plötsligt fågelungar av både den ena och den andra - och till och med av den tredje - sorten i trädgården. Rödhaken lyckades jag inte få nån bra bild på, så den ska ni slippa att få se... Men den här lilla sötingen kan ju få vara med i bloggen:

Jag vet faktiskt inte vad det ska bli av den när den blir stor!?

Men det här är iallafall en ung trast - en koltrast, närmare bestämt:

Sädesärlornas ungar är fortfarande kvar i boet, och föräldrarna flyger i skytteltrafik med matleveranserna. Tror jag berättade vid något tidigare tillfälle att de har byggt boet inne på loftet ovanför vår verkstad, och dit tar de sej in genom att krypa under takpannorna. Vägg i vägg med deras bo snickrar maken på en tillbyggnad av verkstaden, och har så gjort under hela våren. Det var han som började bygga först, så det är faktiskt lite märkligt att sädesärlorna inte valde en lugnare plats. Men, men... De samsas bra - och tamare sädesärlor än dessa har vi nog aldrig haft här förr!? :-D

Så här kan det se ut när föräldrarna kommer med nyfångade mumsbitar som ska in till de hungriga små: 

De promenerar längs med reglarna på nybygget, och eftersom brädfodringen på verkstadens ursprungliga norrgavel delvis är bortplockad (= hål i väggen) så tar de gärna den vägen in till ungarna nu... :-)

Testade lite med bländare 8 (vald i Av-läget) i kombination med auto-ISO igårkväll, för att se hur kameran skulle välja då. Vilken slutartid och vilket ISO-tal den skulle ta, alltså. Svar: 1/320 sekund och ISO 640.

Det blev ju inte så pjåkigt!?! :-D Prövade även att beskära fotona hårt, plus krympa dem dubbelt så mycket som vad jag brukar göra. Och man ser ju faktiskt fortfarande små detaljer ganska tydligt. :-) Ingen som helst bildbehandling i övrigt, så om man helst inte vill redigera nånting alls så kan det här absolut vara en lämplig kamera att satsa på! Den återger färgerna väldigt exakt (hade vitbalansen på auto) - har nog inte behövt färgkorrigera ett enda foto så här långt faktiskt.

Men eftersom jag gillar att grejsa med fotona i olika bildbehandlingsprogram, så... :-) Här kommer en repris på inläggets första foto, men i en helt annan version:

/AnnaKK

Från bilkyrkogården...


Maken och jag (och hunden) var ju en sväng till Kyrkö Mosse i söndags. Det är ett ställe som vi, trots att vi bor ganska nära, aldrig förr har varit på - och med tanke på alla fina skrotbilsfoton jag har sett därifrån, så var förväntningarna rejält uppskruvade. Men...

Nja... Det såg faktiskt inte alls ut som jag hade föreställt mej!? Men det såg ut... Snudd på för djävligt, t o m!!!

Jag hör nog till dem som INTE tycker att gamla skrotar som den här, till varje pris ska bevaras som något slags kulturminne. Bilvraken, ja - men absolut inte allt det andra skräpet runt omkring! Inte klokt som det såg ut - bitivs precis som på en soptipp à la 60/70-tal!!! ÖRK...

Kallingarna i förgrunden är väl däremot av lite nyare datum - och det såg vi fler tecken på; att folk gärna slänger nytt skräp där det redan finns gammalt... Brydde mej dock inte om att fota det... Inte heller allt glassplitter från krossade bilrutor och halvrötna textilier från bilinredningarna, som "dekorerade" marken både här och där tillsammans med elsladdar och gummislangar och gud vet allt...

Men en äldre hundmatsburk fick iallafall komma med på bild:

Och en tidning som vi prenumererar på:

Fast just det här numret av Smålandsposten har vi inte läst! Maken hade väl nätt och jämt börjat krypa när det kom ut, och jag var inte ens född! ;-)

Fotona är förresten tagna med kompaktkameran, för maken bar systemkameran och rätt vad det var så hade han och hunden försvunnit - och jag ville inte börja skrika och gasta efter dem, för det var fler än vi som var där och tittade. Inte kunde jag ringa heller, för min mobil låg i kameraväskan som maken också hade hand om! <:-I

Så innan de hade "kommit till rätta" igen så hade jag förevigat det mesta med kompakten, men här är iallafall ett knäpp med 40D:n och 24-105-objektivet:

Efter lite lek i bildbehandlingsprogrammet skiljer det sej egentligen inte nämnvärt från mina kompaktkamerabilder (som det kommer fler av här nedan)... Jag har inte riktigt kommit överens med det objektivet ännu!?

Kompaktkamerafotona är bildbehandlade i Pixlr-o-matic.

/AnnaKK, som tycker bättre om gamla bilar i ett skick som inte är helt bortom all räddning... <:-)

Canon EOS 7D... :-)


Jag var ju och hämtade ut min nya kamera hos postombudet för ganska precis ett dygn sen - och sen dess har det naturligtvis blivit några exponeringar gjorda med den.

Fanns ingen ström alls på batteriet, så jag fick börja med att ladda det igårkväll... Och klockan var väl halvsju-sju innan det var klart, så det hade börjat skymma lite grann. Tog mej inte tid att krabba så mycket med inställningarna då, utan gick bara ut och spontansköt lite grann.

Sonen höll på att plåt(s)laga på en av sina folkracebilar:

Idag har det regnat en del här under förmiddagen, så då hade jag tid att mixtra lite mer och bland annat gå in i kamerans menyer och göra vissa ändringar av inställningarna där. Det första jag alltid gör med en ny kamera är att stänga av allt vad ljud heter! Vidare så tycker jag det är bra att aktivera högdagervarningen, så man inte råkar överexponera utan att märka det, och vill man så kan man absolut mickla lite med egen bildstil också. (Samma inställningsmöjligheter finns säkert på andra kameramärken också, men det kan tänkas att de inte heter lika dant som på Canon?).

Jag har satt på mitt 70-200-objektiv på den här kameran, så givetvis ville jag försöka fota en fågel - men det har baske mej inte lyckats än så här långt idag. Inte på tillräckligt nära håll iallafall... <:-)

Däremot fixade jag att smyga mej på några blommor i rabatten! ;-)


'


Det är ingen makalöst stor skillnad på den här kameran och min gamla 40D, tycker jag. Visst har den massor av fler megapixlar, om man nu bryr sej om sånt, och den är verkligen snabb i seriebildstagningen. ISO-egenskaperna lär vara bra, men dem har jag inte testat ännu. Bäst är nog att knapparna fungerar precis lika dant, så det enda som känns riktigt ovant är att strömbrytaren sitter både på "fel ställe" och "fel sida" - men det är ju inget som påverkar användandet. :-) Och om man som jag gärna använder bara en autofokuspunkt, så är det ett fall framåt att nu ha en kamera med en mycket smartare (läs en mer lätt- och snabbmanövrerad) kringflyttningsfunktion av den punkten.

För övrigt: Jag avskyr kameraremmar om halsen!!! Måste beställa en handrem inom det snaraste...

Närmast är jag mest sugen på att få testa den här kameran på en fotbollsmatch! Men det blir tidigast på lördag.

Kanske kan klämma in något "rådjur i mörker", eller dylikt, dessförinnan - så ISO:t får upp till bevis!?

/AnnaKKPS! Dessa foton är jpeg-filer så gott som direkt ur kameran. Har bara lagt på lite kontrast, krympt dem samt skärpt dem en aning också. DS!

I maskrosornas tid... :-)

/AnnaKK

Inspiration... :-)


Cyklade till och från jobbet några gånger i förra veckan, och passade då på att ta ett foto som jag tänkt att jag vill ta varje gång jag har passerat en viss trädgård med bilen på sistone.

Det går inte så bra att stanna just där med bilen... Men med cykel var det inga problem! Klick - klick!! :-D

Det motivet kände jag att jag ville ha mer av, så igår tog maken och jag oss en utflykt till Kyrkö Mosse där det finns en så kallad bilkyrkogård. Eller en gammal skrot, om man så vill... Eller rent av en SOPTIPP!?

Har dock inte hunnit redigera fotona jag tog där, så dem får ni vänta lite till på... :-)

Jag väntar för övrigt också. På att klockan ska bli 16.00... Därefter kan jag hämta mitt paket hos postombudet!!

/AnnaKK

Mors dag...


Inga barn hemma och "stör" firandet - så idag gör jag precis vad jag vill!!! ;-)

Det blir en utflykt nånstans... :-)

/AnnaKK

Min bild...


...är på omslaget till nya numret av medlemstidningen! :-)

Idrottsföreningen har alltså en egen tidning, som delas ut till medlemmar och sponsorer några gånger varje år. En gång i tiden (läs för 10-12 år sen) var det faktiskt jag som var redaktör för den, men efter att jag avsagt mej det uppdraget så tror jag inte att jag har haft något foto publicerat i den - förrän nu då! :-)

Det är dottern i mitten, i vit tröja, som omgiven av moståndare ändå lyckas lägga iväg en fin-fin passning till någon lagkamrat. Originalet ser förresten ut så här:
(Klicka på bilden, så blir den stor!)

/AnnaKK

Frestelser är till för att...


...falla för!? 8-)

Som någon kanske minns... ...så köpte jag ett objektiv för ett tag sen - som jag tänkte ska få pryda min 40D från och med den dagen jag pensionerar den från fåglar och fotboll... :-)

Helt nyligen sålde jag dessutom min 450D och 18-200-objektivet, för att därigenom få loss pengar till ett nytt kamerahus.

Dock har det varit ett visst velande hit och dit om jag skulle uppgradera till en 7D eller en 5D MkII - så jag trodde egentligen inte att nyinvesteringen skulle ske förrän nångång i sommar eller så. Men så började jag iallafall titta på begagnatmarknaden häromdagen, samt diskuterade modellernas olika för- och nackdelar med några andra fotoentusiaster. Det gick så långt som till att jag nästan hade bestämt mej för en ett år gammal 7D för 9000:-, men mitt i pågeånde mejlkonverstation med säljaren trillade reklamutskicket ovan in på mitt epostkonto! Och då var saken så gott som biff: Man köper INTE begagnat, när man kan få tag i NYTT för bara "några kronor" extra!!!

Så jag har faktiskt klickat hem en 7:a från Japan Photo! :-D

Och väntar nu otåligt på leveransen... 8-)

/AnnaKKPS! Ett litet tips till den som hellre vill ha en 5D MkII: I morgon (lördagen den 26/5-12, alltså) kan man köpa ett sådant hus hos Rajala för 13 990 spänn!! Också ett fin-fint kampanjpris - men det gäller alltså bara den dagen, och det finns förmodligen bara ett begränsat antal... Men iallafall! Upplagt för FYND för den som är på hugget! DS!


Det tar sej! :-)


Om man tittar noga (typ jätte-jättenoga...) så ser man åtminstone tre spirande grässtrån i vår nyanlagda gräsmatta på platsen där maken fällde ett träd nån gång i vintras/tidigt i våras, och sedan fick gräva upp halva trädgården för att få bort stubben också. 

Desto mer frodas ogräset, eller vad det nu är som nästan ser ut som morotsblast... Rölleka??

Men bara det är GRÖNT så!!! :-D

Dessutom kan man nu glädja sej åt det lil(l)a:


Och åt att det inte är samma klibbiga, snudd på tropiska, värme nu på morgonen som vad det var igår.

Svalkiga friska 10 grader, är det här nu på morgonkvisten + blå himmel och sol. Härligt!!! Dagstemperaturen får gärna stanna på 23-24 grader som högst. DÅ trivs JAG!! :-)

Ha en fin torsdag allihopa!

/AnnaKK

För mindre än en vecka sen:

Då gick det knappt att arbeta sej varm utomhus - inte utan täckjacka på iallafall! <:-)

Idag överväger jag stark att inte gå ut alls nu mitt på dagen, för det är ju alldeles åt h-vete FÖR VARMT!?! 8-X

Lustigt att man alltid ska längta så hiskeligt efter sommar och sol på vårkanten - och att man aldrig lär sej hur vidrigt det faktiskt är med mer än 27 grader i skuggan!? Och när det är lika j-a varmt inne som ute under nätterna, och därmed så gott som omöjligt att få sin välbehövliga skönhetssömn...

Men morgnarna är fina nu iallafall. :-)

/AnnaKK


Tanken på att var femte bil...


...i det här landet bör försvinna, är jag faktiskt inte alldeles emot...

Den här skulle jag absolut kunna klara mej utan:

Fast den här är kanske lite för fin fortfarande, för att åka till skroten;

Åtminstone så länge maskrosorna blommar så grant runt omkring den!? :-)

/AnnaKK

Och plötsligt...


...slog allting ut i full blom! 8-)

Vilket VÄDER det har varit i helgen!! Äntligen SOMMAR!? :-D

/AnnaKK

Trevlig helg!! :-)

/AnnaKK

Ejder - eller ejdrar, rättare sagt! :-)
Hamnen i Arild, för en knapp vecka sedan.

Borde nog haft en mindre bländare (och därmed ett större skärpedjup) inställt på objektivet, men det var ungarna som jag koncentrerade mej på och i första hand ville fånga på bild. Så fokus hamnade på dem - och deras föräldrar blev därför mer eller mindre degraderade till den oskarpa bakgrunden... <:-)

/AnnaKK
Får klara mej...


...utan havsluft den här helgen... Men det ska jag väl överleva!? Hoppas jag... :-)

Segelbåt för landkrabbor:

Ha en trevlig kristihimmelsfärdsdag allihopa! Nån kanske rent av har den stora lyckan att få se solen!? 8-) Här har den gömt sej nånstans långt bakom de tjocka gråa regnmolnen, och det är samma temperatur ute som inne i vårt kylskåp...

/AnnaKK
Uppsättning av nytt, modernt nomadtält...


... i en afrikansk öken?? 8-)

Nix-pix!!

Det här är förberedelser inför lite kitesurfing i Råbocka, Ängelholm. Vinden var minst sagt frisk där i lördagseftermiddags, och vågorna gick (tämligen) höga på havet.

På fotot nedan lyckades jag tyvärr placera två tredjedelar av draken utanför bild... Men surfarens hopp fick jag med iallafall!

Lite mer drake, men mindre hopp:

Tog de här båda fotona på väldigt långt håll, och lagom tills jag och maken kom fram till den där bryggan (som syns på fotot ovan) så hade förstås surfaren slutat åka/flyga och gått upp på land... <:-I

Men med lite tur kanske det kan bli tillfälle till fotografering av sånt här nån ytterligare gång!? Det såg otroligt häftigt ut, och lite när(mare-)bilder hade verkligen varit superkul att ta. :-D

Den röda draken på inläggets första foto, såg vi över huvudtaget bara användas på land - och en liten stund precis i vattenbrynet. Kan tänkas att ägaren till den var nybörjare, och inte riktigt redo för att ge sej ut på allvar i vågskvalpet...?

/AnnaKK

Med hälsningar till...


...Bonnfrua! :-)

I västra Skåne petade man ner pärerna (potatisarna, alltså!) i jorden för flera veckor sen - och nu ser åkrarna ut så här. Fin, grön, frodig blast kikar upp - och under jorden växer väl knölarna till sej i ungefär samma takt!?

Fotot är taget med kompaktkameran genom bilens sidoruta i farten - så den perfekta kompositionen är mest en slump, och jag är förvånad över att skärpan blev så bra också. Kontrast och färgmättnad är däremot tillagt i efterbehandlingen.

Några till ganska skarpt efterbehandlade foton tagna på samma vis:

Vägen till Mölle... :-)

Och gyllene rapsfält utmed en annan väg:

Och i norra Skåne är ängarna också gula, förresten;

Fast av maskrosor... <:-)

Och tänk, att man faktiskt fortfarande kan få se grisar ute i en hage!? Jag trodde den tiden var förbi... Skönt att ha fel, för en gångs skull!

Och så ett mer miljövänligt fordon än bil; en cykel med 2 hk. :-)


/AnnaKK, eventuellt på en annan cykel snart! (Om det inte är vindkraft åt motsatt håll på vägen till jobbet...)

Fler solnedgångsfoton...


...från Kullen i lördagskväll. :-)Det är maken som har fastnat lite här och var på dessa bilder... :-)

Inget av dem är efterbehandlade, förresten - däremot har jag underexponerat i kameran på de två första grupperna. Det var inte så mörkt i verkligheten som vad det ser ut att vara. Men i den sista gruppen däremot, förskte jag få fotona så lika de verkliga ljusförhållandena som jag bara kunde. Precis som i fotot jag publicerade igårkväll - helt oredigerat det också (förutom krympt och anpassat till bloggen).

Nu har solen sedan länge gått upp, och det är måndag - och hög tid att masa sej iväg till jobbet!

Ha en fin dag! :-)

/AnnaKK

Åkte västerut...


Och BORT ifrån regnet och rusket!! :-)

Bevittnade en underbart fin solnedgång vid Kullen igårkväll.

/AnnaKK

Regn och rusk - och lördag... <:-I


Om man skulle försöka hitta ett ställe idag...

...som är minst lika trevligt som parkeringen vid Barsebäcks gamla kärnkraftverk var förra lördagen!? ;-)

Trevlig helg på er allihopa!! :-)

/AnnaKK

Inget nytt under s(t)olen...

Men härligt att det snart är helg igen! :-)

/AnnaKK


Sommargäster! :-)


De har kommit hit i (v)år igen; Rödstjärtsparet!

Inte för att jag kan svära på att det är samma individer som häckade här ifjol, men de är iallafall väldigt intresserade av samma högstubbe - dock några bohål längre ner. Och de sitter precis lika dant på telefon- och elledningarna som vad de som var här ifjol gjorde, och de här verkar trevligt nog inte heller nånting emot att bli fotograferade i tid och otid... :-)

Eller... Li-i-ite störig tyckte kanske honan att jag var här:
Men hon flög bara några meter - upp till det blivande (?) boet! :-)

/AnnaKK

Sunset... :-)

I Ålabodarna, i lördagskväll... Tjusigt värre! Här hemma ser man ju inte mycket av solnedgångarna på grund av att vi dels bor lågt och dels är omgivna av skog. Men ute på västkusten är det annat - även om Danmark "råkade" komma i vägen för ett klockrent dyk rakt ner i havet. :-) 

Ikväll har det för övrigt inte ens varit nån sol här... :-I Och hela dagen har varit lite småkylig... Fullt tillräckligt kallt för att jag skulle ta fram täckjackan igen. SUCK!

/AnnaKK

Klick-Klick...! :-)


Jag är barnsligt förtjust i att sitta i ett bilpassagerarsäte och fota både allt och inget rakt genom vind- eller sidorutan. Så här kommer några dylika snapshots från vår husbilstripp i helgen:

Inte världens renaste rutor, men då slipper man i och för sej att lägga på texturer och dylikt i bildbehandlingen sen! ;-)

/AnnaKK

Dubbel-typiskt...

Det vill sej inte alls för dottern och hennes lagkamrater så här långt denna säsongen... I lördags var det verkligen inga roliga siffror som stod på matchtavlan efter 90 minuter (plus någon tilläggsminut) borta i Staffanstorp. :-(

Eller, JO förresten! Det står ju faktiskt en etta på vårt lag, som betyder att årets första mål i seriespelet är gjort!!

Och... Det var ingen mindre än dottern som gjorde det!! :-) Fast... Tror ni jag fick det på bild!?

Jag såg i och för sej i kamerasökaren att hon hade bollen och la iväg den... Men fokuseringen hann inte med!?

Sen tog jag ner kameran för att se efter vart bollen tog vägen - och då seglade den i en fantastiskt fin båge över nästan halva planen, och vidare över motståndarlagets målvakt (som befann sej ganska långt ut) och rakt in i nätmaskorna!!!

Hoppsan-sa!? 8-D

/AnnaKK

Hemma igen! :-)


Några snabba från vår husbilsutfärd igår (inklusive övernattning ute i vildmarken):
Sverige är fantastiskt!!!

Inte minst när det gäller allemansrätten - och gratis 48-timmars parkeringar ett stenkast i från havet... 8-)

/AnnaKK

På väg mot nya äventyr!

I morgon ska jag ut och provåka det vita fordonet på den här bilden. 8-)

/AnnaKK

Telenor reparerar snabbare än Telia! :-)


På den tiden när vi hade fast bredband genom Telia, fick man räkna med att vara utan både telefon och internet i veckor när något strulade. När det stormade och trillade ner träd över ledningarna, för att ta ett exempel. Vi var utan fast telefoni i en månad i samband med stormen Gudrun 2005... Och efter alla ihopskarvningar sen, räckte det med lite regn för att det skulle komma in fukt i ledningarna och orsaka knaster och sprak - och bitvis inget internet alls. Så det var inte något svårt val att gå över till mobilt bredband istället - och de få gånger det har varit något vajsing med det, så har felet lagats inom ett eller ett par dygn.

Numera ska det förresten finnas täckning för Telia här också, men ännu så länge har vi inte funderat på att byta leverantör. Särskilt inte till Tele2, som ringer hit gång på gång och vill pracka på oss ett 4G-abonnemang trots att de inte kan tala om ifall det är i masten vi bor intill som de har "hängt upp" det, eller i nån annan här i trakten som vi kanske bor utom räckhåll för!? Värst är väl att de inte kan acceptera att vi säger nej, för de ringer bara igen och igen och igen. De fattar inte att man faktiskt kan vara beredd att betala lite mer för något som man i gengäld är säker på att det alltid (nästan iallafall) fungerar... Och vi som är vana vid att surfa i måttliga hastigheter, skulle väl bli åksjuka om vi fick ett så snabbt bredband som Tele2 lovar!? ;-)

Telenor is good enough! :-D

/AnnaKK

Skruttigt internet...


Undrar om något har pajjat i mobilmasten som vi har vårt internet via!? Det är iallafall segare än segast att surfa, och det går jättetrögt att ladda fram bloggsidor - och till råga på allt verkar det inte som om kommentarer jag skickar kommer fram...? :-I

Så jag gör nog en liten bloggpaus tills det här "krabbet" har rättats till!

Kramar!! :-)

/AnnaKK

Sädesärlorna...Nu bygger sädesärlorna och maken ikapp, kan man säga! Ärlorna har uppenbarligen bestämt sej för att häcka under takpannorna på vårt uthus - och på samma gavel som de flyger in med material till sitt bo, håller maken på med en tillbyggnad... Han har visserligen bara kommit till grunden och några reglar än - men frågan är vad fåglarna kommer att tycka när han också ska upp mot taket och snickra!? Men det var ju faktiskt maken som satte igång att bygga först... <:-)

/AnnaKK

Från och med nu... :-)


Så här STORA kommer bilderna att vara i bloggen framöver:

...och den där gamla drop shadow-ramen runt dem är bortrationaliserad - liksom min fula (eller i varjefall oläsliga) autograf-märkning.

Så ni som hittills inte vetat vad jag faktiskt heter... Nu vet ni! ;-)

Och stående bilder kommer fortsättningsvis att ha det här formatet:

Ser ni...? Syrenerna blommar för tusan snart!?! 8-)

Sköna maj, välkommen... La-la-la-la-la!

Ytterligare en nyhet: Som några av er misstänkte, så var det något nytt till fotoutrustningen jag inhandlade på Media Markt i söndags - närmare bestämt ett objektiv som heter Canon EF 24-105mm f/4L IS USM. Det låg många olika Canon-objektiv på hyllan i den butiken, men inte just detta. Däremot satt det ett sånt på deras demoexemplar av Canon EOS 5D Mark II, så då måste de ju kunna ta hem ett iallafall!? Jodå, det var inga problem - förutom priset! Sa till säljaren att skillnaden var för stor mot vad jag sett på andra ställen, och att jag skulle köpa ett över nätet istället... Då ville han genast kolla upp om jag hade rätt angående priset där, och efter lite klickande på sin dator sa han att han kunde fixa fram ett till samma pris (2000 spänn under det han först hade sagt). Jaha...?? Jodå! Och jag skulle dessutom få det bums.

Han plockade helt enkelt fram ett paket innehållandes både en 5D och det aktuella objektivet, öppnade upp härligheten och delade på innehållet! Objektivet till mej - och kameran får väl nån köpa som bara är ute efter huset... :-)

Tills vidare har jag satt objektivet på den lilla systemkameran; Canon EOS 450D. Syrenknoppen här ovan är fotad med den kombinationen... Men nästa steg blir antagligen att försöka byta bort 450:n och några objektiv som nu blivit helt överflödiga, mot en nyare kameramodell. Min 40D är ju också ålderdomlig vid det här laget - fast den kan jag nog inte släppa taget om riktigt ännu. Får väl bli en resa till Lund eller Malmö till sommaren, där det finns stora fotobutiker som tar inbyten, och se om det går att göra en vettig affär med nån av dem.

Tills dess har jag förhoppningsvis bestämt mej för om det är en 7D eller en 5D jag ska ha. :-D

/AnnaKK

RSS 2.0