Med hälsningar till...


...Bonnfrua! :-)

I västra Skåne petade man ner pärerna (potatisarna, alltså!) i jorden för flera veckor sen - och nu ser åkrarna ut så här. Fin, grön, frodig blast kikar upp - och under jorden växer väl knölarna till sej i ungefär samma takt!?

Fotot är taget med kompaktkameran genom bilens sidoruta i farten - så den perfekta kompositionen är mest en slump, och jag är förvånad över att skärpan blev så bra också. Kontrast och färgmättnad är däremot tillagt i efterbehandlingen.

Några till ganska skarpt efterbehandlade foton tagna på samma vis:

Vägen till Mölle... :-)

Och gyllene rapsfält utmed en annan väg:

Och i norra Skåne är ängarna också gula, förresten;

Fast av maskrosor... <:-)

Och tänk, att man faktiskt fortfarande kan få se grisar ute i en hage!? Jag trodde den tiden var förbi... Skönt att ha fel, för en gångs skull!

Och så ett mer miljövänligt fordon än bil; en cykel med 2 hk. :-)


/AnnaKK, eventuellt på en annan cykel snart! (Om det inte är vindkraft åt motsatt håll på vägen till jobbet...)

Kommentarer
Postat av: Ankii

Sicka fina bilder från Skåneland. Ja där kommer sommaren tidigt!! Sen kommer den hit. Såg sist vi var i Blekinge vilken skillnad de är bara på den lilla biten "hur långt de kommit" . Idag är en stålande solskensdag.Kramiz

2012-05-15 @ 07:57:24
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Bonnfrua

Tack för "min" bild!

Så där ser det inte riktigt ut här, men nu har pärana börjat komma ner i jorden. Maken jobbade 16 h igår så nu ska jag väcka honom, han behövde sova lite också tyckte han. Konstigt...

2012-05-15 @ 08:17:25
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: leonardo

Morning! Fina bilder med knorr! För resten vad är det för fel med maskrosor? De är väl vackra de också. Har aldrig kunnat förstå dem som lägger så vansinnigt med energi varje år för att utrota dem från sina gräsmattor. Samma sak med den paniska förskräckelsen för mossan i gräsmattan. Huvudsaken är väl att gräsmattan är grön. Eller?

Ha det gott!

2012-05-15 @ 08:58:27
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Madde

vilka otroligt vackra bilder på landskapen:D

2012-05-15 @ 11:38:28
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: ingrid

Otroligt vackert, våra numera fåtaliga potatisar kom ner i jorden igår.

Vi brukar säga när vi ser jordbruksarealerna i skåne att det är lahom säga; jag kör en vända sen är det lagom med kaffe.. Här får det väl bli typ 25...

Skåne lockar allt lite, men vi har ju en "liten bebis" som pockar på med sin ankomst. Som jourhavande farföräldrar får vi nog ta en dag i taget.

2012-05-15 @ 14:33:16
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Lotta

Härliga bilder från ett underbart landskap. Jag hoppas de där knölarna växer till sig fort så att jag kan få bekanta mig med dem på min tallrik. För de slinker ner stekta, kokta, ugnsbakade och en o annan rå :-)Kram

2012-05-15 @ 14:42:15
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: annette

Härliga bilder, och väldigt fina med tanke på att Du tagit dom i "farten", Du har nog en väldigt stadig hand.

Gula rapsfält har jag sett den här veckan, men potatisblast det dröjer nog, tänk så gott det skall bli med den första färskpotatisen och en liten. smörklick... Fest!!

Här blåser det halv storm och regnar;(2012-05-15 @ 18:29:19
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Gunnar

Längtar till Skåne! Det blir en sväng dit i sommar som tur är. Jag älskar de öppna fälten så som på dina foton. Det översta blev verkligen häftigt!

2012-05-15 @ 19:21:29
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Yvonne

Å, färskpotatis, mmmm..jag längtar! Härliga bilder, att man efterbehandlar gör inte ett dugg tycker jag. Svårt att få sån perfekt färg i kameran från början. Jag gillar skarpa färger! Nu har det äntligen lugnat sig med blåsten här...och stigit till hela 14 grader... ;)

2012-05-15 @ 19:24:38
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Vespa Vulgaris

Fy så läskigt det ser ut att hantera två hästar från en cykel. Det gäller att ingen av kusarna blir rädda och försöker sticka åt ett annat håll.

2012-05-15 @ 19:25:31
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Jen

Ha ha! "Hästkrafter". ;) Härliga bilder! Jag håller tummarna och hoppas innerligt att värmen som kommit till oss nu ska stanna. För jag vill också få potatisar ner i jorden. :D

2012-05-15 @ 22:13:31
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Härliga bilder allihop. Den översta är hur grym som helst!

2012-05-15 @ 22:45:41
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Elin

Ååh vilka härliga bilder! Och lite smålustigt att jag typ bor.. där. Nånstans i närheten. Haha. Eller jag bor numera i en studentlägenhet i Malmö, men det känns fortfarande mer som hemma ute i kullabygden! Om ett par timmar beger jag mig faktiskt dit :D

Svar: Haha, ellerhur!

2012-05-16 @ 12:45:08
URL: http://glasartad.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Här har du verkligen lekt loss i redigeringarna!

KUL! Och bra blev det ju.

Själv fick jag ner mina stackars få potäter i söndags... Har inte hunnit tidigare. (var tvungen att fräsa upp o så innan ju....)

Så mina tidiga potatisar blir sena i år!

2012-05-16 @ 21:41:20
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com
Postat av: Lisa

Det är ganska faschinerande att klimatet kan skilja så fruktansvärt i vårat land. Uppe i Jokkmokk ligger snön kvar men våren tar sakta övertag. 41 mil söderöver i mina hemtrakter har det börjat spricka upp gräs och träd och buskar knoppar sig:)

2012-05-17 @ 09:23:17
URL: http://sokkerflikkan.blogg.se/
Postat av: Victorias fotovärld

Vilka otroligt fina landskapsbilder!Jag vet vad du menar, nu vill man bara vara ute i det vackra vädret istället för att sitta inne och uggla framför datorn! Fast det är vad som är bra med sena kvällar, det är perfekt för datornördnande ;) Åh, vad roligt att din dotter tar studenten! Perfekt för porträttfotograferings-tränande! Det kommer du fixa galant! Ut och träna nu i sommarblomsten :)

2012-05-21 @ 00:47:50
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0