Glömde nästan bort att åka till jobbet! ;-)


För det var så himla fint i förmiddags, och jag skulle bara gå ut en li-i-i-iten stund med kameran...

Det blev visst 2½ timme!?! Så där hux-flux, lixom...8-)Som tur var (Hm!?) mulnade det på framåt middagstid, så då "besinnade" jag mej och for iväg och uträttade dagens arbetspass...

Och det är ännu mera mulet nu, så resten av eftermiddagen är nog vigd åt att gå igenom alla nytagna foton... :-)

/AnnaKKLong time no see...
:-)

/AnnaKK

PS! Fråga mej inte vad jag har gjort med fotot, men det gick från färg till svartvitt och typ halvvägs tillbaka till färg igen...

Fri lek, finns det visst ett uttryck som heter! ;-) DS!

Förmiddags-strosande i svampskogen...


Foton från igår. :-)

Vet inte om jag nånsin förr har sett så mycket röda flugsvampar!? De ploppar upp precis överallt, och gärna i stora flockar. Gillar de torka, eller???

Av trattkantareller såg jag, som vanligt denna höst, nada... :-/

Idag fyller sonen 19!! Grattis och kram-kram! :-D

/MammaKKDen där...


...fjärilen igen - som jag var lite osäker på beträffande arten...Det ÄR en vinbärsfuks! Fast med tanke på var nånstans den håller till i trädgården, så verkar den vara mycket mer förtjust i vindruvor än i vinbär... Och vem är inte det, förresten!? Särskilt sedan de har buteljerats... ;-)

/AnnaKKSå här i slutet av månaden...
...efter att ha betalat alla h-vetes räkningar, känns det alltid väldigt bra om man fortfarande har en ekonomi i balans.

Baske mej om jag inte har lyckats med den saken än en gång! :-)

Återstår förstås att se om jag överlever på nio spänn fram till den förste (som lär vara på fredag) - eller om sonen möjligtvis kan hosta upp de hundralappar han är skyldig mej. Det har han i högsta grad ett egenintresse i att göra senast idag, för annars får han ingen födelsedagspresent i morgonbitti! ;-)

/AnnaKKMan måste ha motor nu...


För hur ska man annars ta sej igenom allt det grå?? :-(Mycket motor!!

Eller rent av två!! :-)/AnnaKK, i ett novemberlikt Skåne...Vinbärsfuks...


Kanske - eller kanske inte! :-) Hur som helst en vacker fjäril, som jag aldrig har lagt märke till här förrän under de senaste dagarna.Fotona togs i torsdags... Och idag har jag inte sett en enda fjäril alls, för nu har nog hösten börjat på allvar. :-/

Det har varit grått och blåsigt och allmänt ruggigt precis hela dagen. Egentligen inte kallt, men det har definitivt varit o-varmt!! Så där så man har längtat efter vinterjackan - och till en kvällspromenad för nån timme sen åkte den fram!

Nu får man börja hoppas på såna där härliga Brittsommardagar, som kan komma i början/mitten av oktober! :-)

/AnnaKKWalk the line...
Trevlig fredag, trevlig lördag, trevlig söndag!! :-)

På återhörande!

/AnnaKK


Höstfägring i rabatten...


Vindruvor, höstblad och nån slags fjäril...Och ganska mycket Elements! (Men inte så-å-å-å mycket beträffande färgerna, faktiskt. Mest justeringar i "nivåer" när det kommer till dem...).

/AnnaKK
Undrar just om...


...drömmen om Afrika börjar eller slutar här?Just nu: På en båttrailer på en parkeringsplats intill en liten hamn i sjön Möckeln.

En annan gång: Ute på de sju vida haven?

Oavsett: Sluta aldrig drömma!!! :-)

/AnnaKKOnsdag...
Jag ska också ta med mej "Lillan" ut på stan idag. :-)

På onsdagar går dottern nämligen i skolan bara på förmiddagen, så då passar det ju väldigt bra att veckohandla till henne på eftermiddagen.

I söndags träffade förresten jag och maken på henne i affären. Hon var där tillsammans med en kompis och handlade "nåt att äta till middag".

- Nu betalde jag det här med 70 kronor av MINA pengar, sa hon.

Jag hade precis betalat typ det tredubbla gånger två för min matkasse, och fått 70 kronor tillbaka i växel... Så självklart fick hon de sedlarna...

Men hur självklart var det egentligen, tänkte jag sen... De allra flesta får minsann betala maten med sina egna pengar!! 8-I

Nu har hon bott i lägenheten i ungefär en månad... Inte klokt vad tiden går!!

/AnnaKKApropå gårdagens...


... fotoplejs och fotogrejs... :-)Det är inte enbart nackdelar med regnrusk-väder, faktiskt. Det kan ju onekligen också tvinga (?) en att göra saker och ting annorlunda, mot vad man skulle ha gjort en solskensdag. :-)Kreativiteten skadas inte av att man har tråkigt - snarare tvärtom!!

Får se hur kul dagens väder blir - alternativt gör mej!? :-D

Go´morron!!

/AnnaKKBland tröjor och tomater...


Förbaskade SKIT-väder...!!! :-(~ Det har regnat konstant hela eftermiddagen... Och det är jättemörkt ute!!

Men det gick att leka en stund med kameran i uterummet. :-) Och tomaterna mognar ju ändå inte där, så plantorna kan lika gärna få agera klädhängare! :-DT-shirt från Filippos Second Hand... Helt fel storlek till mej (XS), men jag gillade motivet på den. Vissa saker kan man ha, fast att man inte kan ha dem... Så det var absolut ingen tavla att köpa den! ;-)

Hugs & Kisses!!

/AnnaKK


Det ser ut att fortsätta...


Det politiska tjafset, så väl som höstrusket...Vänligen tolka inte de blågula nyanserna i denna bild för något annat än just vad de är!! Gula regnvåta björklöv mot en orolig himmel!

Fast den lilla gnistrande vattendroppen längst ut på grenen i vänsterkanten, kan så klart ses som en symbol för lite av varje...

Trots allt... Ha en fin dag allihopa!! :-)

/AnnaKKDet är inte varje dag man ser...
...repgubbar nu för tiden! ;-)

/AnnaKK, som rotar runt bland sommarfotona...Kaffe smakar aldrig så bra...


...som på lördagmorgnar!? :-)

Lugnaste frukosttempot på hela veckan, och några extra bilagor i tidningen. Mmmm!!Och apelsinjuice är också gott - fast INTE ihop med kaffe....

Trevlig helg på er allihopa!!!  :-)

/AnnaKK
(Fotot ovan togs i Lund nån gång i somras. Mest för den maffiga tatueringens skull. Jag undrar om den ros-inslingade kvinnoprofilen föreställer någon speciell person...? Eller varför tjejen annars valde just det motivet?).Det fanns fler björnbär...


...på grannens stenmur......än vad det fanns trattkantareller i skogen...Och så såg jag en ekorre! :-)Som jag verkligen inte hade rätt objektiv på kameran för att fota... Det var nog en ren reflex att ändå bränna av några skott!? ;-)

Men när jag sedan hittade ekorrens lunchplats, var det ju ganska rätt iallafall att ha 50 mm´s-objektivet på. :-)Nu ska jag göra stekt kantarell-macka. "Det är ingen big meal"...!! :-D

Och sen blir det förmodligen sporadiskt med inlägg och kommentarer från mej i några dar - som det brukar bli i samband med att maken kommer hem över helgen. Antar att ni har börjat vänja er vid det nu... :-)

/AnnaKKFler foton tagna med Canon EF 50mm f/1.4 USM...


Det funkar till lite av varje, kan man väl säga... :-) Exempelvis till porträtt av en präst......krage!! ;-)

Eller till ett stilleben av skrot:Det objektivet ska få följa med mej till stan nångång, för jag tror det kan vara utmärkt till husfasader, skyltfönster och väggmålningar också... :-)

Närgränsen är hyfsad, och det går att fånga ett och annat småkryp...

Fast blommor funkar ju bättre förstås... :-)Just de här fotona är inte tagna med största bländaröppningen, eftersom jag ville ha ett visst skärpedjup i dem...

En annan gång ska jag utforska vad bländare 1,4 kan leverera. :-)

/AnnaKKÖmsom sol, ömsom regn...


Så kan dagens väderlek enkelt sammanfattas! Och givetvis hinner man knappt ut i solskenet förrän det kommer en plötslig skur... :-/

Men när solen väl håller sej framme en stund, kan man ju passa på att fota lite höstbilder! Ljuset blir så härligt tillsammans med det regnvåta. :-)

Detta foto är dock inte från idag, utan från igårkväll.Då var det också fint ljus en stund.

Tog fram ett objektiv som jag inte har använt så mycket; mitt fasta 50 mm´s. Det är riktigt kul att fota med det som omväxling till telezoomen. Man får ta sej an motiven på ett helt annat sätt. :-)

/AnnaKKKarismatiska insekter...?


Finns kanske inte...

Tycker vi oss ändå uppfatta nån slags personlig utstrålning eller attityd i deras nunor, är det naturligtvis bara en spegling av oss själva som vi ser...

Eller??

Vem är du? :-)/AnnaKK
Tisdagstema!


Vila en stund på en bänk... Det är inte dumt det, efter timmar i storstadspulsen! :-)Han gäspar så stort, att man kan förmoda att han kanske lutar sej kull och tar en liten middagslur också...? :-)

Hur andra vilor ser ut kan du se här!

/AnnaKK


Ska hon ta en båt i år, tro...?
Jag antar att hon åtminstone lite grann har börjat fundera på flytten söder över...? Snart bör det ju vara dags...

Jag önskar henne en lycklig resa, och hoppas att vi ses igen! :-)

-----------------

Framåt middagstid blev vädret betydligt bättre än i morse, och eftermiddagen har varit kanonfin. Så där som det ska vara när hösten är som bäst - fortfarande ganska somrig, ljummen och skön. :-)

Tog mej en sväng till badplatsen och campingen i Älmhult. Ingen som badade, men fortfarande några campare kvar - och sädesärlan. :-)

/AnnaKKDripp, dropp...


Det regnar här idag, men jag hoppas att det ändå inte ska behövas paraply för att gå ut...

Fotona togs i Malmö nån gång i augusti...

Det kunde minsann vara lite halvtaskigt väder då också, fast man helst bara vill minnas solen och värmen när man nu tänker tillbaka på sommaren. :-)

/AnnaKKInget regn, men en hel del vatten... :-)


Det blev ganska fint väder här idag, och därmed blev det också en liten fotoutflykt - till Immeln.Så där skulle man inte ha nåt emot att bo! :-)

Det är förresten både ett litet samhälle, en sjö och en båt som heter Immeln.En annan båt heter tydligen Promille... Märkligt namn!?

Och här ligger den minsann och skvalpar tillsammans med just båten Immeln - eller m/s Immeln, om man ska vara riktigt korrekt. :-)

Och på DEN båten har det garanterat varit en himla massa promille emellanåt!! Man kan nämligen ut och "kryssa" på sjön med den, och samtidigt äta och dricka en massa gott ombord... Jag har gjort det ett par gånger. Dock inte med så jättehög promille... :-)

Båten Promille tillhör kanske besättningen, förresten!?

Bättre med promille på fritiden, än på arbetstiden! ;-)

/AnnaKKGrått och vått...


Då behövs värmande FÄRGER!!! :-)

I morgon hoppas jag på lite bättre väder, för då blir det nog en fotoutflykt nånstans. Igen. Äntligen!! :-)

/AnnaKK


Imse Vimse... :-)
Nu tar jag bloggpaus över iallafall morgondagen och större delen av lördagen... Maken har kommit hem! :-)

Och i vanlig (o)ordning är det ett ganska fullspäckat program - hinner vi hälften av vad vi har tänkt oss, antar jag att vi ska vara rätt så nöjda. ;-)

Ha det fint!!!

/AnnaKK
Saknar...


...att inte kunna ut och "tåga" som i somras... <:-I

Nu kan man bara stå här hemma och glo på spåren, och försöka drömma sej bort så gott det går... Och det går inget vidare alls, faktiskt! :-/Måste skaffa mej nya ställen att fota på!!

 Får kanske ge mej ut och leta efter ett sånt idag... :-)

Trevlig torsdag!!

/AnnaKKEtt äpple om dagen... :-)
En del äpplen ska inte ätas, bara njutas... Och jag skulle tro att det här är ett sånt!?

En riktig "sur-skrabba", nertrillad från ett litet vildäppelträd som jag knappt ens visste fanns på vår tomt.

Jag provsmakade aldrig - det var så vackert att bara titta på. :-)

---------------

Kunskapens Frukt var ju också ett äpple. Men det kvittar nog hur många såna jag äter, för dotterns läxor blir jag ta mej tusan aldrig riktigt klok på!? Och inte hon heller, för i så fall skulle hon väl inte behöva nån hjälp med dem... <:-)

Vi höll på med Svenska B i nån timme innan i eftermiddags (språkkunskap, kan man kanske säga att uppgifterna handlade om), och vi lär få fortsätta på lördag också...  

Jag läste Svenska B på KomVux för några år sen, och minns den kursen som både rolig och givande. Men det här som dottern har nu... Hm!? 

/AnnaKKCitronfjärilen...
En soft typ! :-)

/AnnaKKDen var STOR!!! 8-O
Fast inte så farlig som den kanske ser ut! ;-)

De glödande ögonen beror mer på att fotot togs med blixt, än på att varelsen var särskilt arg. <:-)

Den fladdrade omkring vid vår utelampa en kväll för nån vecka sen, och jag har aldrig sett en så stor nattfjäril förr. Om det nu är en nattfjäril...? Jag är ungefär noll insatt i hur fjärilar organiseras, men jag har iallafall identifierat den som ett blåbandat ordensfly. Så nattfly är väl dess egentliga beteckning... :-) 

 Och den var minst en decimeter mellan vingspetsarna!

Man hade INTE velat få in den genom sovrumsfönstret om kvällen när man ligger och läser i sänglampans sken... Det är illa nog med alla små "natt-fän" som hittar in och fram till lampan, och sedan kraschlandar i ansiktet på en! Ry-y-ys!!

/AnnaKKEn känsla av höst...


Men ännu så länge en behaglig sådan! :-)Naturen börjar skifta färg...

Vem kan motstå skönheten i ett höstlöv!? :-)

/AnnaKK
En hägring...?
Det var en stor mås, tänkte jag, när den vita fågeln kom svepandes över vattnet rakt mot mej. Eller en väldigt graciös svan!?

Alldeles försent insåg jag vad det var jag såg, och då låg så klart kameran fortfarande kvar nere i väskan. Innan jag hade fumlat upp den så hade fågeln både passerat över mej på nära håll, hunnit vända och börjat flyga bortåt igen...

Men även på långt håll var det ingen tvekan: Det var en vit häger!

En ägretthäger i norra Skåne...?

Det fanns gråhägrar på samma ställe - så det kan också ha varit en sådan, som råkat bli vit... :-)

Den kom trevligt nog tillbaka igen efter en stund, men höll sej tillräckligt långt ifrån mej för att det inte skulle bli några bra foton... Och när jag försökte gå lite närmare, så flög den så klart sin kos igen... <:-)

/AnnaKK, som varit på utflykt i våtmarken (fast idag var den torr och fin - annars hade jag nog inte gått ut i den!? Hm...)Insekt, insekt, insekt...


Börjar kanske bli tjatigt med småkryp i varenda inlägg nu, men...

...det är väl på det här upprepande viset som man bland annat får lite insikt i saker och ting!? :-)

Jag hade till exempel inte så noga koll på vad bålgetingar livnär sej på, innan jag började (försöka!) följa dem med kameran för ett par dar sen...

De är rovdjur som fångar andra insekter!

Denna suddiga humla gör inte alls vågen, utan har precis värjt sej mot en bålgetingattack:"Bålisarna" flyger omkring bland blommor och blader, och slår ner än här och än där - och rätt vad det är så råkar det vara en annan insekt under dem då, och om denne är lagom stor kopplar bålgetingen ett fast grepp om kroppen på den, och sen har stackarn inget annat val än att följa med getingen hem på middag... 8-X

Har försökt att fotografera ett sådant tillfångatagande, men hittills har jag misslyckats å det grövsta... <:-)

/AnnaKKAlla kan inte...


...promenera omkring på rosa moln...Men vem som helst kan dyka ner en liten stund i en rosa blomma! :-)

/AnnaKK

Hallå där!


Vems äpplen är det här egentligen...? >:-DHm...

Det ser inte ut som om vare sej jag eller vinterfåglarna kommer att få smaka särskilt mycket av årets skörd... :-/

En skörd som förövrigt inte passar till mycket mer än insektsmat, om jag ska vara helt ärlig. Maken till maskätna, spruckna och missväxta äpplen vet jag inte om jag har sett nån gång tidigare!? Iallafall inte i min trädgård...

Undrar om det är mitt fel...? Borde antagligen pyssla om växtligheten mycket mer än vad jag gör... <:-)

Ha en fin lördag!!

/AnnaKK


Överhettad på Element(et)s...


Gaaahhh!!!

Det här är ju larvigt, men...

Jag lyckas inte ens få till en pratbubbla i det nya bildbehandlingsprogrammet!!! 8-XFick ta hjälp av Picnik den här gången...

Men nu vet jag iallafall vad lediga stunder i helgen ska ägnas åt! Öva, öva och öva!!! <:-) På nåt vis SKA jag lära mej Elements innan måndag!!

Ha det så fint allihopa! :-)

/AnnaKKGammeldatorn är äntligen väck!!


Eller rättare sagt, den har fått maka sej en bit åt vänster här på skrivbordet (som tack och lov är av modell större). För nu står det en sprillans ny dator där den gamla stod förut!! :-D

På 30 sekunder är man igång och surfar nu - det är skillnad det mot 30 minuter!!

Fast jag kan inte helt slita mej från den gamla - det måste jag faktiskt erkänna... Det finns så mycket på den som kanske aldrig kommer att bli installerat på den här nya, men som jag inte helt och hållet vill klippa av navelsträngen till. Iallafall inte riktigt ännu... :-) Mitt gamla bildbehandlingsprogram till exempel! Fniss... ;-)

Slog till på Elements 8, och det lär ta ett tag innan jag har fått så bra kläm på det så jag kan klara mej helt och hållet utan MS Picture It... <:-)Om det nu hade varit så fantastiskt bra så att det hade funnits trådlöst internet i den nya, så hade jag möblerat på ett helt annat vis... Men nu är det så illa att de här båda burkarna måste dela på en sladd till modemet...

Varför är förresten inte datorer trådlösa över huvudtaget!?! Man får ju spatt av att trassla ut och in alla elsladdar, och vägguttagen räcker dessutom inte till på långa vägar... Och än är sladdarna för långa och än är de för korta... Herre gud, som det ser ut under bordsskivan och nere på golvet!! 8-X (Fast jag tror faktiskt inte att det bara är här som det finns såna härvor...? Eh...?)

Den gråa mojängen som hänger på bordets högra gavel är en hållare till en hårddisk, men den går ju inte att använda nu när jag måste skifta internetkabeln hitan och ditan... Vilket sillhuvud kom på att såna viktiga uttag måste sitta gömda på baksidan av hårddiskarna??? >:-I

Jag vet förresten precis vad dottern kommer att tycka om den här datahörnan nästa gång hon kommer hem... 8-X Turligt nog kommer maken hem före henne (ikväll - om en timme ungefär), så han kan nog få räkna med att ägna en del av morgondagen åt att konstruera nån slags skärmvägg eller dylikt att gömma kaoset bakom! Ähum...

Eftersom man nu fortfarande är bokstavligen fastknuten i första telejacket, alltså... Som i och för sej inte alls finns här i vardagsrummet - men hit går det iallafall enkelt att dra en förlängningssladd från jacket ute i hallen...

I annat fall hade ju dotterns gamla rum kunnat bli ett alldeles prima datarum!!! >:-D

/AnnaKK


(Och nu kom sonen hem från jobbet och informerade mej om att man kan köpa nåt slags nätverkskort och stoppa i datorn, så blir den trådlös angående internetet...

Tro de´? 8-X Känner mej så-å-å begåvad!!!

Men... Då ligger alltså dotterns rum bra till iallafall för att bli ett datarum!? Bäst hon inte har några synpunkter på den befintliga datahörnan då!!! ;-) He-He...).Ingen tvekan!! Eller...? 8-X


Det är inte alltid så lätt att artbestämma fågelungar, tycker jag... Men den här gången kan väl inte ens jag ha fel...? För vad kan det här vara för nåt, om inte en......rödhake!? :-)

Den satt på altangolvet härom morgonen, och är fotad rakt genom fönsterrutan. Den lilla vita pricken i ögat satte jag själv dit, för jag tyckte den såg "lite död ut" med ett alldeles svart och glanslöst öga... Det blev ju inte så där jättebra precis, men skit samma! <:-)

När dottern var hemma i förrgår kväll, hade hon med sej sin skoldator (en liten bärbar sak). Under sommarlovet har den varit inlämnad, och tydligen blivit upphottad med både det ena och det andra. Oändliga orättvisa: Hon har fått Photoshop i den!!! Som om hon nånsin kommer att använda det!? X-( (Avundsjuk?? Jag!? ...).

Men det var nog droppen, faktiskt!? Inte en dag till med den här kolasmets-sega burken och mitt stenålders-bildbehandlingsprogam!!!

Undrar om man kan göra naturliga ögonblänk i Elements...? 8-I

/AnnaKK


Samma...


...fjäril - but different! :-)Ibland blir det faktiskt lite jobbigt med färg!? Till exempel att välja ut vilken bild som är bäst - särskilt efter att man har micklat lite med nyanserna och så där... Originalet kanske trots allt var det bästa... Eller??? Tvekar... Och så slutar det med att man gör som jag gjorde i morse: Konverterar bilden till monokrom! <:-)Tala gärna om vilken Du föredrar av dessa!? :-)

/AnnaKK


Farväl sommar...


Och välkommen (?) höst... <:-)Bör dock tilläggas att den första september, iallafall här i norra Skånes skogsbygd, bjuder på en vacker dag med gul sol, blå himmel och massor med färgklickar i rabatterna. Växter så väl som insekter. :-)

Dottern kom hem igårkväll - tillsammans med sin tvättkorg. Hon är ledig från skolan idag, och överst på önskelistan står ett besök på IKEA... Nu har jag tappat räkningen på hur många gånger vi har varit där under de senaste veckorna, men det är ju ett antal...

Nya katalogen kom i förra veckan, om nån möjligen råkade missa det. <:-)

/AnnaKK


RSS 2.0