Adjöss till verandan...

 
Fjolårets gigantiska renoveringsprojekt innefattade inte den del av huset (som dottern och hennes kille bor i) som kanske var i allra sämst skick, nämligen verandan. Men nu är även det problemet åtgärdat - för att inte säga avskaffat!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker huset ser lite naket ut nu, utan den...? Men dottern vill inte ha någon veranda, så den kommer inte att återuppbyggas just nu iallafall. Däremot hade hon en idé om att behålla den gamla stentrappan (fast utan lastpallarna som har utgjort golv sedan i höstas!), men efter mycket dividerande hit och dit så kom vi fram till att byta ut den också. Så... Fram med spadarna!!
 
 
 
 
 
 
Lastpallarna får dock bli kvar lite till. :-)
 
 
 
 
 
 
Igårkväll fixade vi till taket ordentligt igen, och fyllde upp med bergkross där den nya trappan ska stå. Hur den kommer att se ut, kan ni ju få klura på tills nästa gång vi hörs här! :-)
 
 
 
 
 
 
Ha det gott!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Foton från söndagens...

 
 
...valp- och unghundsträff med jaktträning! :-)
 
 
De äldre hundarna (som var 16-17 månader gamla, och som redan har varit med på en sån här träff med kenneln) fick visa sina yngre kusiner (alltså Colin och hans syskon!) hur man löser ett släpspår på hare:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är svårt att ens se hunden i det höga gräset på dessa foton, men kort sagt visades hunden var spåret började och när den hade tagit upp det släpptes den lös. Sedan spårade den upp haren som släpats i lina på marken i kanske 50-60 meter, och apporterade den. Personen som la spåret höll i linan som haren satt fast i, för att hunden inte skulle kunna sticka iväg med den ifall den plötsligt hade fått för sej att göra det!
 
Syftet med övningen är att hunden ska lära sej att ta ett anvisat harspår och följa det - helt enkelt en förberedelse för jaktprovet, där den kommer att släppas på spåret efter en levande hare. Då ska den givetvis inte apportera, men med en död hare + en apporteringsvillig hund så blir det ett bonusmoment i övningen. Annars är det viktiga att hunden återvänder till sin förare när den känner sej klar med spåret.
 
Efter unghundarna var det dags för valparna (som nu är 6½ månader gamla) att testa samma övning, fast med något kortare släpspår. Här är det Colins tur:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han släpptes alltså också lös när han hade fått upp spåret ordentligt - och hade det inte varit en trädstam i vägen, så hade ni kunnat se hur fint han avlämnade haren till sonen när han hade hittat den! :-)
 
 
Alla valparna (det var sex av totalt åtta som kom till denna träff) klarade, till uppfödarens stora förtjusning, den här övningen inklusive apporteringsmomentet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blev det en skottövning som bara de "stora" fick vara med på. Colin & Co ska få bli lite äldre innan de utsätts för detta. Det är så oerhört viktigt att jakthundar lär sej förknippa skott med något positivt - blir de istället skotträdda, så kan man i regel inte använda dem till jakt. Och det får lixom bara inte hända... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter detta blev det fika, och sedan var det dags för vattenträningspasset!
 
Colin har visat sej vara väldans glad i att bada och simma, och vill knappt komma upp igen ur plurret när han har hoppat i. För att motverka detta fick han en slags tvärt om-övning! Istället för att kasta en fågel i vattnet för att locka honom att gå i, så viftades det febrilt med en på land istället så fort han hade simmat ut i dammen. Funkade perfekt! Han vände direkt och ville upp på land igen för att ta "pippin". :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Syskonen var lite mer försiktiga, men alla utom en gick att övertala att både doppa sej och simma en sväng.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tror att samtliga apporterade islängda fåglar, men när de var klara låg det ändå en fågel kvar i vattnet. Då fick Colin pröva att gå i igen för att hämta den - och han gjorde det hur bra som helst!!! :-D (Tyvärr glömde jag alldeles bort att fota då... Hm!?)
 
Dagens sista övning gällde att apportera en and på land:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hundarna hade spårlina på sej för att inte kunna sticka iväg med anden, men som ni nog kan se på det sista fotot så var det precis det som Colin tänkte göra iallafall... Dessutom tuggade han lite väl hårt på den stackars anden, så uppfödarens råd blev att inte använda hela kroppar i träningen av honom. Bättre att han får ha klövar eller skinn, som inte går att tugga sönder på samma vis.
 
Så då var det ju bara till att införskaffa lite dylikt träningsmaterial igårkväll då!! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det lyser verkligen av jaktlust i ögonen på Colin! ;-D
 
Ha en fin dag!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

GAME OVER

 
Semestern är slut - fast då började i och för sej sonen sin istället. Så plötsligt har jag ledigt från hundvakteriet till åtminstone en bra bit upp på förmiddagen. Och DET är väl på sätt och vis också semester!? :-)
 
Dock tycks ju inte detta hjälpa ett dugg mot inläggstorkan i den här bloggen...?
 
Men hur som, så önskar jag eventuella läsare av dessa rader en underbar fortsättning på sommaren!!
 
 
 
 
 
 
KRAM!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

RSS 2.0