Och regnet det bara öser ner... <:-I


Annat var det i Motala i tisdagskväll. Kvällssol är det vackraste solsken som finns!!! :-)Härmed beställes en rejäl dos solsken tills ikväll!!!

Trevlig fredag på er! :-)

/AnnaKKUndrar om möjligtvis någon...


...campade på samma ställe som vi, när han fick idéerna till vissa scener i en viss 80-talsfilm!? ;-)Undrar också hur många privata "Göta Kanal-filmer" det görs varje sommardag nu för tiden, när man kan filma med nästan vilken enkel kompaktkamera som helst!? 8-D

För egen del fotodokumenterar jag dock bara verkligheten precis sådan som den är! :-) Rakt upp och ner.

/AnnaKK

PS! Och rätt svar på var någonstans vi campade var förresten Motala! :-)  Närmare bestämt vid vandrarhemmet Motala Verkstad/Göta Kanal, där det även finns en liten campingplats. 5 husvagnar/husbilar får plats där - helst inte allt för stora! :-)

(Och det där med att jag skulle ha bloggsemester... Det tycks ha "sketet säk"!?! Hm... Kanske för att det är sånt SKIT-väder här idag... Regn, regn, regn...) DS!
Semesterhälsning! :-)


Hej!!!

Har befunnit mej ett par hundra meter till höger i några dar... :-)Måndag eftermiddag till igår förmiddag, och närmare bestämt;På Sveriges minsta camping, alldeles på kanten till ett hårt trafikerat vattendrag:Helt underbart har det varit! Så himla fi-i-i-int!!! :-)

(Nån som känner igen sej, eller kan gissa var dessa foton är tagna!?)

/AnnaKK


PS! Även om jag alltså är hemma igen nu, så fortsätter min bloggsemester. Idag ska jag storstäda åtminstone halva huset, och imorgon väntar jag besök av en av mina allra första internetvänner som jag lärde känna 1997, eller nåt sånt. :-) På söndag räknar jag med att vara tillbaka här i bloggvärlden "på riktigt", och då ska jag svara på kommentarer och läsa ifatt mej i era bloggar. Tills dess: Ha det så jättebra, och många kramar till er alla!!! DS!
Nu är det bara en vecka kvar av semestern...


...och då ska så klart allt (och jag menar verkligen ALLT!!!) som inte hunnits med så här långt göras!

Därför tar jag faktiskt lite bloggsemester nu... <:-)Tillbax igen i slutet av vecka 30!! :-)

Ha det så gott!

Kramar!!!

/AnnaKK


Folkrace-fans är vi allihopa... :-)


Folkrace är inte bara för folk; Det är för fä också! :-)Det var högst motvilligt hon vände bort huvudet från banan ens en enda liten ynka sekund, för att titta in i kameran istället! ;-)


Spänningen, oväsendet, avgaserna eller kanske bara deras späda ålder...? Något gjorde valparna väldigt trötta framåt eftermiddagen... :-)

Vissa förare kände sej antagligen också lite trötta......när de konstaterade hur mycket riktnings- och reparationsarbete som väntade dem nere i depån sen... <:-)

/AnnaKK


PS! Glömde att fråga vad hundrasen heter... Nån som vet??? Kanske såna där "Dågg dö Bådå"??? DS!Folkrace(i)dag... :-)


Återigen tävlingsdax i Hästveda, med bland annat sonen i startfältet.

Här kommer han:En heatseger lyckades han norpa åt sej, men för övrigt var det ganska blygsamma placeringar.

Men bilen höll, och den var även med hem igen - så då kan det ju bli en till tävling med den. Nån gång... :-)

Jag har tagit massor med foton, men när jag ska hinna gå igenom alla och välja ut godbitar att redigera till bloggen vet i sjutton... <:-) Och de drygt 300 foton jag tog i Malmö igår, har jag bara kikat igenom som allra hastigast...

Jag behöver semester från semestern!? 8-X

/AnnaKK


Ute och nosar efter något kul att fota... :-)
Hamnade i Malmö idag igen - det var nästan länge sen sist!? :-D

Blir väl bildbombning så småningom, men inte idag - för det kommer gäster hit om ett par timmar, så jag ska mer eller mindre kasta mej över maten nu. :-)

Trevlig fredagkväll!!

/AnnaKK


Nu kan det...


...regna hur mycket det vill - för jag kommer att vara torrskodd ändå! :-D

Hade nämligen turen att vinna i Jennys utlottning. :-) Närmare bestämt de här! Coola!!! Och jag har faktiskt inte ens några vanliga gummistövlar, så... Och skulle de nu vara aningens för stora, så kan de ju ändå inte vara större än makens 43:or/44:or (trätofflor) som jag allt som oftast ränner omkring i här hemmavid!? Nä, de här blir helt enkelt helt perfekta!!! Tusen tack, Jenny - och goa Kajsa, som drog lotten så bra!! :-D

Om denna fågel också kan dra lotter, vet jag inte, men det kanske är en sån där TUR-TUR-duva!? ;-)Ska förresten tillägga att det INTE regnar här - inte ännu iallafall. Och det regnet jag väntade på igår kom (förstås!?) inte... Nu kan det lika gärna vänta tills jag har fått mina dojjor, tycker jag!! Och helst tills jag och maken har hunnit ha vår lilla husvagnssemester också! :-) Får se om vi kan bestämma oss idag vart vi ska åka - och när!!

Trevlig torsdag på er! :-)

/AnnaKK


Hur länge till skiner solen...?


SMHI hotar med väderomslag fram på dagen...Enligt Wikipedia däremot, kan vi räkna med att solen fortsätter skina i åtminstone 5 miljarder år till. :-)

/AnnaKK


Ibland är det faktiskt...


...INTE fotografens fel, när horisonten lutar!?! ;-)/AnnaKK  


Hur mycket är...


...lagom många??? 8-)

Ja, jag vet att det kan vara en omöjlig fråga att besvara - men ni kan väl försöka!? <:-)Det är så att jag bedriver lite "hemliga" fotoprojekt vid sidan om bloggen, och nu funderar jag på hur många bilder som kan vara lämpligt att ha i ett sådant projekt - när det är färdigt och avslutat, alltså. Och om man tänker sej att dessa bilder så småningom ska presenteras i ett blogginlägg eller i en fotoutställning eller i, ja vad sjutton som helst!? :-)

/AnnaKK


Glassgubbe... :-)
/AnnaKK


Mer från igårkväll...


Jag anlände till Stora Torg i Kristianstad alldeles lagom tills det skulle vara uppvisning. Kan ni utifrån dessa bilder möjligtvis gissa i vad!? :-)

Boots och cowboyhattar... Vad blir det...?

Jo, linedance, så klart! :-)I min okunnighet har jag trott att man bara dansar linedance till country & western-musik, men nu fick jag lära mej att man dansar till allt. Även till vals - fast det såg väl i ärlighetens namn inte riktigt lika coolt ut, som dansen till lite snabbare takter... Men ett riktigt kul sätt att dansa på verkar det iallafall vara!! :-D

En liten kille i publiken hade hittat en annan lina att intressera sej för... :-)Och från linedance var det inte många steg till bandet Blues Down The Line:Jag vet förresten inte om de heter så - men det står ju så på lappen!? Googlade på det, men fick inga träffar som stämde...

Hur som helst! :-) Killen som spelade munspel och sjöng var den enda som gick att fotografera, för de andra bandmedlemmarna var inkrupna i en skum portgång... Ska jag fortsätta som rockfotograf, får jag nog skaffa mej en kamera som är betydligt bättre på dåliga ljusförhållanden! <:-) Fota med blixt i dessa sammanhang, finns iallafall inte på min karta...Blues-killen blundade förresten rätt mycket, så va´ gla´ jag blev när han plötsligt öppnade ögonen - och tittade rakt in i kameran, just som jag dessutom tryckte av! 8-)

Hade egentligen velat lyssna mer på dem, för de var bra!! Men det var så mycket annat jag också ville hinna med (att fota...)...

Man kanske trots allt bör gå på såna här arrangemang utan kamera!? <:-)

/AnnaKK


Sista chansen att rocka loss - och jag tog den! :-D


Årets upplaga av Kristianstadsdagarna avslutades ikväll.

Det var synd - för det var just då jag insåg hur KUL det är att vara rockfotograf!!! 8-D

Nu får jag vänta ett helt år till nästa gång... <:-I Och då får jag nog se till att ha pengar med mej till inträdet också! ;-)

Inte för att bandet bakom kravallstängslet på bilden ovan - Royal Republic - impade så värst på mej, men The Ark (som var huvudattraktionen på Tivolirock) hade jag väldans gärna sett och hört!!

Trevligt nog erbjöds det massor av gratis alternativ också, så jag är nöjd ändå. :-)

Och mest nöjd är jag över att jag skickade med kompaktkameran till Vimmerby, så nu fanns det lixom inget alternativ till att fota med systemkameran. Det var bara till att hala upp den (Canon EOS 450D + 18-200 mm´s objektivet) ur väskan och stega fram till scenkanterna - och bete sej som om man vore utsänd från "Rockbladet"! ;-)

/AnnaKKGo´ Förmidda´!! :-)


Vaknade av åskmuller vid halvsex-tiden, men det lugnade ner sej igen. Kom även lite välbehövligt regn under morgonen - jag tackar och bockar vädergudarna för det! :-)

Startade upp datorn mest för att kolla väderleksprognoser (fast man ska inte titta på för många olika, för de kan verkligen vara just olika!!! Och då blir man ju inte så mycket klokare... <:-) Hm!). Det tycks bli okej väder här nu på förmiddagen, följt av mera regn och åska i eftermiddag.Så jag får väl åka iväg och uträtta mina "ärenden i civilisationen" nu, och sen kura hemma åtminstone under eftermiddagen. Kan ju alltid hoppas på en fin kväll, och på att eventuellt "utflykta" nånstans då! :-)

Trevlig lördag på er!!

/AnnaKK


PS! Övriga familjen är lyckligt framkomna till sitt semesterviste denna helg. :-) De ska kolla in folkrace-tävlingar i Vimmerby idag och imorgon... På de väderkartor jag har studerat, såg det ut att både vara och bli något sämre väder där än här... Men de har iallafall fått varsitt paraply med sej!! DS!Visst var det...


...gullregn! :-)Yvonne och Jane slog spiken i huvet.

Spikar gör vi lite grann här också, maken och jag. Eller skruvar, rättare sagt... Sen maken skaffade uppladdningsbar skruvdragare har spik nästan blivit en bristvara i det här huset. Behöver man nån gång en sån, kan man få leta både länge och väl. <:-) (Eller så kan man gå ut i trädgården och dra ut en ur vårt stackars staket, som håller på att fullständigt falla sönder och samman... Det ska ju ändå rivas innan sommaren är slut! Är åtminstone tanken...).

Det vi bygger är en slags vägg. Eller om man hellre ska säga rumsavdelare... Vår gillestuga ska få två avdelningar!

Fast nu blir det inte mer gjort där förrän efter helgen... Maken och ungarna åker på mini-semester ikväll, och blir borta över helgen. Och jag ska ha det toppenbra och skönt i min ensamhet! :-D

Eller ensam och ensam... I princip är jag hemma som hundvakt, fast kommer det till kritan så tror jag att han vaktar mej mer än vad jag behöver vakta honom!?! ;-)"Min" bil försvinner dessvärre med semesterfirarna... Men det finns ju en uppsjö av andra bilar här, så jag ska nog klara mej ändå. Tror ni dotterns pojkvän lånar ut sin sportiga "vad det nu är för nåt - en slags Nissan" till mej!?! ;-) (Inte den guldiga på bilden alltså, är det kanske bäst att jag tillägger. Det är en Ford Mustang GT. Nån som kan låna ut en sån till mej??? 8-D).

/AnnaKK


Överblommad sedan länge...
Vet inte om ni ser vad det är för blomma...? Den är fotad från en vinkel som kanske bäst kan beskrivas som "lite snett underifrån". :-) Och det är inte en blomma i "den" bemärkelsen, utan en blomma på ett träd (eller om det möjligen räknas som en buske).

Förslag?? ;-)

/AnnaKK


X-ray? :-)
Ibland drabbas jag av klädintresse. Så pass att jag köper en massa nytt till gadroben - fast mest på rea, ska jag villigt erkänna. Det händer nämligen rätt ofta att jag köper sånt som jag sedan nästan aldrig använder, och då känns det trots allt lite bättre att jag iallafall inte gav så mycket för det... <:-)

I samband med de här klädintresse-topparna brukar jag även titta lite närmare på vad andra har på sej - så jag får lite bättre koll på modet och så där.

Tjejen på fotot ovan har utan tvekan modet att våga klä sej precis som hon vill!! :-)

/AnnaKKHar inte "tågat" på ett tag nu...


... och om någon undrar varför, så är det så att jag inte riktigt vågar!! 8-X Hm...

Det har nämligen varit en massa elfel och annat krabb de senaste dagarna, som har gjort att många tåg bara har blivit stående på spåren. Dottern och ett par kompisar till henne satt fast nån timme på ett sådant tåg i söndagskväll, och det är ju inte så man vill spendera sin semester! >:-I

Så just nu gör jag lite annat på dagarna, men snart räknar jag med att vara på resande fot(o) igen!! :-)/AnnaKK


Dags att sätta semestern i rullning...?


Maken och jag var och tittade på motorcyklar i torsdagskväll. Ingen av oss är överdrivet intresserad av dylika fordon, men det är ju ändå alltid nåt visst med lack och krom... :-)Snygg jacka! :-)

Och dekaler är väl trevligt!?!Vår tvåhjuling (läs husvagn!) vill nog gärna komma ut en sväng på vägarna den också snart, och visst kan campinglivet - iallafall bitvis - röra (upp) ens själ! :-D

/AnnaKK


Innan de vissnar bort...
Jag HAR faktiskt fotograferat blommor också i sommar - men inte varit så flitig med att publicera de bilderna...

Prästkragar verkar tåla värmen/torkan riktigt bra! :-)

/AnnaKK


Fler...


...kroppsdelar:Och jag var faktiskt inte den enda som intresserade mej för dem! ;-)Undrar om jag också fastnade på filmen? Och om jag i så fall kanske finns på Youtube nu!? 8-)

----------------

Mina egna ben har jag förresten inte blivit av med än i den rådande värmeböljan, men det är nog bara en tidfråga!? Man smälter ju riktigt bort om dagarna nu!? 8-X

Huvudet känns mer och mer som en luddig bomullstuss... Och när temperaturen har passerat 33 grader svettas man ju ymnigt av att bara försöka tänka!? <:-I

I vår ena bil, den där AC:n för övrigt inte fungerar, har temperaturmätaren "fastat" på MINUS 37 grader... Man får titta på den när man kör, och drömma om en smällkall vinterdag med frost och gnistrande iskristaller och massor av knarrande snö under stövelsulorna... ;-)

/AnnaKK


Kroppsdelar och cropkamera... :-)
/AnnaKK


Tutorial! :-)


Hur man förvandlar Lunds Domkyrka......till...

...Gröna Lund!? 8-D

/AnnaKKBiologisk mångfald i all ära, men... :-)
Lixom av mej!! :-)

/AnnaKKAtt sko sej på andra...!?
Om du nödvändigtvis ska fota något genom glas - se då upp med eventuella speglingar! <:-)

/AnnaKKGo´morron!


Den enda som är mer morgonslö än jag just nu är datorn...!

Tänk att det ska behöva ta en kvart för den att få fram startsidan på internet...?

Men semesterkassan ska INTE spenderas på en ny dator, oavsett hur "sheep" det kan va´. :-)Nu ska jag dessutom bättra på ekonomin nästa månad genom att åka och jobba i en hel kvart! ;-)

/AnnaKKMänniskorna på gatan...


En sak som slår mej varje gång jag är ute och "tågar", är att vart man än kommer så finns det många människor som uppenbarligen far mycket illa... :-( I Lund kändes det som om de var extra många, och det var väl en av anledningarna till att jag inte kände nån större trivsel där igår... Alkisar vart man än vände sej, och flera stycken "trashankar" som bara gick från papperskorg till papperskorg för att försöka hitta något att panta (eller rent av att äta). Det är sorgligt! På stationen var det dessutom en karl som mer eller mindre gick från person till person och sträckte fram en pappmugg (hämtad från nåt utecafébord, kan jag tänka mej) och ödmjukast bad om en peng...

Man kan bara inte blunda för dessa människor, och kanske ser jag dem ännu mer än andra just för att jag hela tiden (nästan) går omkring och småspanar efter sånt som även kan ses genom kameran...?

Jag har funderat på det här med att visa hemlösa, tiggare och missbrukare på bild - och kommit fram till att jag inte vill undanhålla dem helt och hållet för de tillhör också vårt samhälle, och inte minst är de en del av vår tids stadsmiljö och gatuliv.

Pälsen som bars i ett tidigare inlägg......värmer antagligen en hemlös Malmö-kvinna gott om natten... :-/

Så frågan är inte om jag ska fotografera dem - för det gör jag - utan vilka foton jag eventuellt ska publicera... En tämligen anonym päls är ju inget som kan upplevas som en personlig kränkning iallafall, men hur är det med ett foto som det här nedan?Jag tog det för att jag tyckte han spelade vackert och utgjorde ett fint motiv... Och jag kan inte säkert veta om han spelade för sitt "höga nöjes skull" eller för att få ihop pengar till levebrödet - men något i hans blick säger ju att jag innerst inne vet iallafall...

/AnnaKK


En stund i Lund...


...blev det idag. Fast...

Jag vet inte, men det är nåt med den staden som jag inte riktigt gillar...? Exakt vad kan jag faktiskt inte säga, men när X2000 dundrade in på stationen......kände jag bara att jag knappt stod ut att vänta ytterligare några minuter på "mitt" Öresundståg!! :-X

Men det fick jag ju göra - och en bra grej hade jag iallafall med mej i handen när jag steg på det; En randig påse från Vero Moda (där rean tydligen börjat idag?) innehållandes ett par riktigt snygga jeans för bara 100 spänn. :-)/AnnaKK


Efter regn kommer solsken...?


Några stänk i natt och moln på morgonkvisten... Men nu ser det faktistk ut som om vädret är på väg att klarna upp igen! Perfekt!! :-)

Foto från juni:Maken har semester och jobbar därför idag... Hm!?

Jag har sommarkort och ska därför resa bort! :-D

/AnnaKK


Snart lyfter ekonomin! :-)
/AnnaKKStreet Style Malmö, summer 2010...
I år är allt rött, rätt eller hett...

/AnnaKKSäkraste stället att träffa mej...


...i sommar är förmodligen någonstans i Malmö!?! ;-)

Det var alltså dit tåget tog mej i fredags igen - för fjärde gången på si så där två veckor. :-)

Kan nog lika gärna ta och flytta dit!?! :-D

Fast nu i helgen har jag i och för sej haft det väldigt bra här hemmavid också. Lugnt och skönt, och än har inte torkan tagit kol på blommorna i min trädgård heller... :-)
/AnnaKKHälsningar från...


...någonstans!Fast det var inte jag som var ute och cyklade... :-)

/AnnaKK


Fredag! :-)


Solen skiner, och lusten att ut och "tåga" är stor.

Får se var någonstans jag hamnar idag... :-)Ha en bra dag!!

/AnnaKK


Idag är det 10 år...


...sedan Öresundsbron invigdes.

Och jag har fortfarande inte åkt över den... <:-)

Men jag har den på bild iallafall!! ;-)

Man kanske skulle ta sej en titt på den där fotoutställningen nångång...? :-)

/AnnaKKBra att ha i storstan... :-)


Karta:Och livbåt:På jobbet idag hade jag nästan också behövt en karta! <:-) Skulle nämligen storstäda loppis-butiken, och den är verkligen full av skrymslen och vrår (och av SKIT!!!). Hoppas jag inte missade nåt utrymme...

En livbåt hade inte hjälpt mej där och då, men en besättning stora starka sjömän (som vet hur man svabbar ett däck!!) får väldans gärna bistå mej nästa gång!! :-D Men jag hoppas det dröjer länge innan jag måste göra om denna städning... Hua, så dant det var! :-/

Närmast blir det nog lite redigering av fler foton från Malmö... :-)

Ha en fin dag allihopa!!

/AnnaKK


RSS 2.0