Hej!!


TACK för alla fina, snälla, deltagande, varma, goa kommentarer efter mitt förra inlägg!
 
Allt är så bra som det kan vara, och idag har vi ägnat några timmar åt att träffa begravningsentreprenören...

Så fort jag får TID tittar jag in i era bloggar!! :-)Som jag har berättat innan är vi i dagarna på gång att byta bredbandsleverantör, och nån gång i förmiddags drog Telia ur kontakten till vårt fasta bredband. Och då fungerade fortfarande inte Telenor-masten här intill...

Men efter ytterligare ett felanmälans-samtal dit tycks något faktiskt ha hänt nu i eftermiddag. För nu är det minsann liv i det mobila bredbandet som maken har på sin bärbara jobbdator - så det är den jag skriver detta inlägg ifrån. (Därav ingen ny bild, utan en repris härifrån...).

JIPPI, iallafall! :-D Ska se om vi kan installera ett sånt här modem på vår egna stationära dator senare ikväll, eller i allafall senast i morgon - och få även det att funka. Bör inte vara några problem, men man vet aldrig riktigt med "Teknikens Under"... Ähum... <:-)

Ha det fint allihopa!

Massor av kramar!!

/AnnaKK


I går kväll...


...gick min mans mormor bort...Därför blir det kanske lite tyst från mej ett tag nu, men isåfall vet ni varför.

Kramar!!!

/AnnaKK


Brinna, brann, (b)runnit...


Vad är det här......för dumma ljus, jag har fått tag i till adventsstaken??? 8-X

Det höll ju på att ta fyr i dekorationen också, innan frukosten ens var avklarad! Och då åt vi inte alls i många timmar eller så, utan på ungefär en kvart - som vanligt!?!

------------------------

Mera konstigheter:

Medans jag och maken åt den där advents-frukosten i morse, så pågick ett litet drama ute vid fågelmaten!!

Genom fönstret fick vi plötsligt syn på en liten vessla, som hade gömt sej under uthuset intill. Därifrån lurpassade den på småfåglar, som slog ner på marken intill för att plocka upp solrosfröer som hamnat där!

Vi fick se vesslan göra ett par attacker - men som tur var hann fåglarna fly undan! <:-)

Något foto på den hann jag inte ta, för den visade sej bara i några sekunder åt gången... Men det kan ju tänkas att den kommer tillbaka...

Hm...? Äter vesslor ekorrar??? 8-O

Och... Äter KATTER vesslor??? Man borde kanske ha katt iallafall!?! 8-I

/AnnaKKBland alla irriterande vardagssmåsaker II!!
...känner jag mej (tyvärr...) nödgad att skriva en fortsättning på detta inlägg... >:-I

Den där Telenor-mobiltelefonimasten som står strax här intill, och som vi skulle använda vårt nya mobila bredband gentememot...

Skulle ju koppla in det idag, hade vi tänkt. Men... Masten har GÅTT SÖNDER!?! 8-X 

Sedan i fredagsmorse har det varit dött i våra mobiltelefoner, och maken kommer inte ut på nätet med sin jobb-dator (som alltså har ett likadantTelenor-modem som det vi har införskaffat oss). Kul-kul, cykelhjul...!

Maken ringde Telenor i fredagskväll och påpekade att det är något som är knas, och fick till svar att det var för sent på dagen att göra en felanmälan då. "Ring igen imorgon!" Det gjorde han, igår morse alltså, och fick till svar att sånt åker de minsann inte ut på helgerna och kollar...

Tack för det, Telenor!! :-(~

Överst på min önskelista till jul kommer det troligtvis att stå obunden surfmobil med vilket jävla sim-kort i som helst, bara det INTE står Telenor eller Telia på det!! Och givetvis ska det vara ett KONTANT-/REFILL-kort, och ingenting annat!! BASTA!!!

Och nu ska jag inte vara arg över den saken mer - det är ju första advent och julskyltning och det ena med det tredje idag! Och vårt fasta bredband ska ju faktiskt fungera i ett par dagar till, så... :-)

/AnnaKK
Sista chansen...


...att få fram adventsstjärnor och adventsljusstakar i rättan tid, är det idag... För i morgonbitti bör de väl lysa för fullt inom två minuter efter det att man har stigit upp!? Eller rent av innan dess, ifall man är så klurig så man har kopplat dem till en timer...

Så klurig är nog inte jag...? <:-)

Återstår att se om jag ens kan klura ut var jag stoppade hän pyntet efter förra julen!? Dottern var hemma en sväng här igårkväll och letade efter stjärnor, men inte hittade hon några såna... Konstigt - fast då var hon i och för sej säker på att hon själv hade lagt dem nånstans... Och jag har inte kollat än om de kanske trots allt ligger på det stället där de borde ligga ifall det varit jag som lagt undan dem. 

 

Pyntet på bilden ovan, var däremot inte svårhittat! Det hade jag rakt upp i luften precis över bilen, när jag hade parkerat utanför en affär i början av veckan. :-D

En girlang som hänger tvärs över gatan, alltså. :-) (Fotad genom snöblaskig och immig bilruta, och därefter rejält manglad i ett bildbehandlingsprogram också).

Idag ska vi visst få ytterligare en massa snö här...!? SMHI hotar med både en och en och en halv decimeter... Va´ fasen!? Det är ju faktiskt bara november!!! >:-I Det känns helt galet med så här mycket vinter i Skåne redan!? Eller rättare sagt: Det är helt galet!!! 8-X

Ha det gott!! :-)

/AnnaKK
Vårkänning i Älmhult lagom till advent! :-D


Jag tog mej en sväng till Älmhult igår eftermiddags för att kompletteringshandla... (Hade bland annat missat att köpa nytt kaffe dagen innan. VOJNE, VOJNE, VOJNE, typ!! 8-X).

Iallafall så var läget följande i den "byn";

På Torget höll man som bäst på med att sätta upp belysningen i den stora julgranen (inget foto på det eftersom det inte fanns någon ledig parkeringsplats där i närheten), och ett kvarter längre bort såg det ut så här:Denna härliga vy var jag ju bara tvungen att ta ett par "knäpp" på!!! 8-D Gröna träd och folk i bara t-shirt, blå himmel och asfalt som syns... :-) Tror bestämt att jag hörde måsarnas glada skrän också, förresten!?

Vilken KONTRAST mot vintern runtomkring (och julgranen på Torget)!!!

/AnnaKKPS! Vad sjutton detta är för nåt??? Jo, bakom vår/sommar-bilden ligger en gammal, och sedan flera år tillbaka även igenslagen, bensinmack... Jag antar att denna enorma REKLAMSKYLT (som alltså är monterad mot mackens väggar!) helt enkelt är en vision om vad som komma skall i detta kvarter!? Älmhult växer så det knakar, och antagligen behövs det nya affärshus i centrum. :-)

När man gick runt hörnet till höger så var det två killar där med en skylift, som var i full färd med att bygga upp fortsättningen av skylten åt det hållet. De skulle även montera en belysning, och det gick visst inte riktigt som de ville med den...? Iallafall så lät de bitvis ganska arga på rösterna, så jag vågade mej inte på att fota dem under de omständigheterna! <:-)

(Fast nu ångrar jag förstås att jag inte gjorde det iallafall... Jag har verkligen legat av mej sen i somras, vad det gäller gatufotandet...). DS!Dagens (f)ootfit...


Jag hittade ett par högre (iallafall högre än mina...) lågskor; makens 44:or!! :-)

Och med hans välslitna hellyhansen-strumpor i dem också, så...


PERFEKT!! :-D

Sen var det bara till att ut och skotta snö-snö!! Gick hur bra som helst. :-)

Och nu ska jag strax ut och rejsa lite i halkan - kom nämligen på för en stund sen att jag glömde köpa typ hälften av det jag skulle ha när jag var i "civilisationen" igår...

Så det är bara till att på´t igen!! <:-) Dock inte i makens skor nu, utan i mina egna - som förövrigt ser ungefär lika dana ut, men fem nummer mindre. Inga fula strumpor utanpå jeansen heller, men jag funderar faktiskt på att inskaffa mej ett par FINA varma gose-stockar!? :-)

/AnnaKKMera snö...


Idag hade jag närmare två decimeter att pulsa fram igenom, på min väg till fågelfröautomaterna... I lågskor! <:-)

Tänkte att jag skulle förekomma ekorren, för igår förmiddags fick jag syn på den genom köksfönstret - och den stackarn drog och slet och till och med bet i locket på sin matlåda, men det hade obönhörligen frusit fast (igen...). <:-) Så kommer den idag också, ska den inte behöva råka ut för samma sak en gång till!Det ska väl bli en riktig köldknäpp nu rätt vad det är också, förresten!? Känns på nåt vis som om jag inte har riktigt rätt garderob för det här klimatet!? 8-I Fel skor, ingen mössa, ingen päls...

Men jag har åtminstone fått rätt däck på bilen nu! :-) Sonen la på dubbdäcken åt mej igår. Sen tog han den bilen och körde till sin flickvän (för han ska göra service på den på sitt jobb idag), så nu är jag lika väl hänvisad till vår andra bil... Som i och för sej har för årstiden godkända däck, men däck som knappast kan kallas för bra... :-I Och än värre; man måste få upp motorvarvet på si så där 2500-3000 för att det ska bli lite värme i den - och köra i 110 (alternativt dra på med full gas på en låg växel) när det är halt är ju inte det smartaste man kan göra. Så det blir alltså till att frysa lite även när man är ute och kör!

Halleluja, vad jag älskar vintern...! X-/Det är dock inte så trevligt att åka skridskor med bilen, vilken man lätt gör med de här odubbade däcken, även om man tar det betydligt lugnare än 110 km/h!! Inbromsningar och 90-gradiga svängar bör planeras i synnerligen god tid - annars får man rätt och slätt ta svängarna vid ett senare tillfälle, och tacka sin lyckliga stjärna för att man inte hade någon framför sej när man upptäckte att det inte gick att stanna!

Nu ska jag ut och skotta mej en liten stig fram till soptunnan! Den som bara har en liten uslig skyffel behöver inte frysa när det är vargavinter!! ;-)

/AnnaKK


Det var bara "så där" vintermysigt idag... :-/


För det var alldeles för blåsigt för min smak!!Snön yrde mest bara omkring, och kröp in överallt där man inte ville ha den... Lixom kylan... Hutter!!!

Men ljusare blev det iallafall! :-)

Go´natt!!

/AnnaKK


En månad kvar till julafton...
Idag ÄR det faktiskt lite mysigt med vintern... :-)

Den snö som har kommit i natt är alldeles lätt och fluffig (och verkligen VIT!!), eftersom det har blivit kallare.

Ska det nödvändigtvis vara snö och kallt, så är en decimeter och minus tre grader precis lagom!! :-)

/AnnaKKSnöslask, kyla och allmänt obehag...


...drivs bort med hjälp av dubbla koppar kaffe!Fungerar dessvärre bara tillfälligt... :-/

Hu-hu-hu!! Irk och isch...

/AnnaKKEn till...


...från Hallandstunneln. :-)Och NEJ, Mimmi och Jane! Idag kommer inget att hända med den här bilden, hur länge ni än väntar eller hur mycket ni än drar med musen fram och tillbaka över den! ;-)

Mimmi har förövrigt gjort ett inlägg om hur hon gör sina rörliga bilder. :-) Klicka här om du vill veta/lära!

(Och en beskrivning över hur jag gör mina, i programmet PS Elements 8, finns här).

För att knyta an lite grann till inläggets bild igen... Så vet jag inte om jag ska tacka eller förbanna Gud för dagens väderlek!?

Men jag antar att jag ännu så länge mest ska vara tacksam, för det har inte kommit mer än några centimeter slaskig nysnö... SMHI har dock förkunnat att mer blötsnö är att vänta under dagens gång...

/AnnaKKGrottmålningar från förra årtusendet!! :-)


Funna i Hallandstunneln, Älmhult, 2010-11-22... :-)

Eftersom jag inte är målare var jag bara tvungen att göra dem olika originalen! ;-)

/AnnaKK
PS! Undrar dock om inte S-ordet nederst i bild nummer två, har tillkommit i modern tid...? DS!Bland alla irriterande vardagssmåsaker...


...är vårt fasta bredband från Telia ett av de mest irriterande!! :-I Igår var det (återigen...) nästan omöjligt att få en fungerande uppkoppling under eftermiddagen och kvällen. :-(

Och så där kan vi ju inte ha det!!! >:-D


Så vi sa upp avtalet med Telia för några månader sen, och nästa söndag ska vi installera ett mobilt bredband istället. Och eftersom Telia inte har annat än jätteusel täckning på sitt mobila nät här, får de naturligtgvis inte leverera det heller till oss. Så - TYVÄRR - måste vi vända oss till Telenor i det ärendet...

Ja, jag säger tyvärr; För bland alla irriterande vardagssmåsaker, är fakturorna på våra två mobiltelefonabonnemang från just Telenor de allra mest irriterande!!! Helt outstanding...! Det är fel och konstigheter nästan varje gång de dyker upp - så till den milda grad att man gärna kan ha luren i beredskap för att ringa upp Kundtjänst direkt, medans man sprättar upp kuvertet... STÖN!!!Så därför har vi verkligen tvekat angående att hoppa på något av Telenors "fantastiska" mobila bredbandsabonnemang nu... Och bestämt oss för att INTE ta ett sådant - utan istället köra med kontantkortsmodellen!!

För kontantkort från Telenor har hittills aldrig nånsin förorsakat oss vare sej problem eller irritation.

Tack och bock!!! :-)

/AnnaKK

PS! Personerna på fotona har ingenting med texten att göra! Och i lyckligaste fall har de inte så mycket med Telia och Telenor heller att göra! ;-) DS!
Färglös dag...
Men det är iallafall söndag! :-)

Ha det så mysigt allihopa!!

/AnnaKK


Fick ni också en förkänning av .........igår??
Blä-hä, vilket väder vi hade här på eftermiddagen, och hela kvällen!!

Jag gillar inte vintern - och knappt julen heller, om jag känner efter riktigt ordentligt... Kan man inte få välja att gå i ide några månader nu istället??? Och få vakna upp till vårsolens sköna sken nån gång i slutet av mars...?

Nähä... Inte det... :-( Då får jag väl gå ut nu och skyffla bort det eländiga snöslabbet från åtminstone verandatrappan...

IRK!!!

/AnnaKKSå var det fredag igen!
En av veckans ljusare dagar, till och med när det är gråväder + snöblask! :-)

Ganska högt upp på listan över nödvändiga inköp står nu 20 kilo solrosfrön. Får se om det kan bli fixat idag!? Även kreditkort är kanske lite piggare på fredagar än på andra dagar!?

/AnnaKK


En mera lyckad mouseover-bild...


Och så har jag lagt på den textur också, förresten! Så vi kan väl säga att jag har "slagit två flugor i en smäll", med tanke på morgonens inlägg!? :-)

Dra nu muspekaren över bilden (och bort från den igen), så ska vi se om det händer något...OM det hände något, så tycker jag att det är på det här viset som mouseover-effekten gör sej allra bäst! Min ekorre häromdagen hade exempelvis gjort sej bättre som en animering. Men den var ju bara ett test, så... :-)

Och NU ska jag kila ut i köket och få mej en kopp kaffe - för det är jag värd!? :-D

Och ni också, så klart!!! :-)

Kramar!

/AnnaKK
Hej! :-)


Hade funderingar på att lära ut hur man gör en sån där mouseover-bild idag... Men för en stund sen hittade jag en massa tutorial-videor på Youtube om nånting helt annat - så nu (eller snart igen, rättare sagt!) sitter jag klistrad vid dem istället! ;-)

Jag håller på att vidareförkovra mej i Elements, och speciellt i det där med att lägga på texturer på foton. Har ju testat lite på eget bevåg emellanåt, men det kan ju faktiskt vara både enklare och framförallt snabbare att rätt och slätt kolla upp hur proffsen gör! :-D(Så jag räknar kallt med att snart kunna gå från fullständigt amatörmässigt, som den här ovan, till... Ja, vi får väl se var det kan bli av det hela!?!).

Men för att ingen som vill lära sej mouseover ska bli besviken, så lägger jag rätt och slätt ut länken till sidan där jag hittade instruktionerna som jag följde. Klicka här! :-)

/AnnaKKPå spåret...På sistone har jag börjat intressera mej för en annan slags tåg, än dem jag åkte en massa med i somras... :-)

Det är minsann inte vilket järnskrot som helst, som rullar förbi här ute på södra stambanan - snarare riktigt tung konst!! Både målerisk och litterär! :-D

/AnnaKK


Tisdagstema!


Det är alltid en viss känsla när man lyckas med något nytt här i bloggen! :-)

OM jag nu har lyckats, vill säga... Händer det något när Du för muspekaren över bilden här nedan??Fler "känsliga" foton hittar du här! :-)

/AnnaKK


Slöjmoln...


Jag vaknar alltid till klockradion, och den är ställd så att lokala nyheter och väderleksrapporter är bland det första jag får höra varje morgon... (Om intresseklubben noterar!?).

Iallafall så sa programledaren direkt efter väderleksrapporten idag, att ordet slöjmoln är den vackraste meteorologiska term hon vet. Och jag kan väl i och för sej hålla med om att det är ett ganska fint ord - men heltäckande slöja, som molnen verkar ha här idag, är då precis lika trist som en burka!? >:-I

Men det kanske blir bättre fram på dagen...? Likt en groda, får man leva på hoppet! :-)Ett till foto från igår, och på detta syns det kanske något tydligare hur hjärtat har kommit dit? Klipp-klipp, med lilla nagelsaxen, bara!! :-)

/AnnaKK

PS! Om nån är intresserad av ytterligare fotofakta, så använde jag det fasta 50 mm´s objektivet inställt på bländare 1,4. Och det satt (som vanligt) på min Canon EOS 450D. DS!Om inte hösten är fin...


...så får man väl hjälpa den att bli det!? :-)Och jag fick faktiskt några strålar sol på mej, under tiden som jag tog detta foto. Härligt!! :-D

/AnnaKK


15:e november...
Något annat finns just inte att säga om denna dag...? <:-I

Å andra sidan blir ingen dag roligare än vad man gör den, så det är bara till att köra hårt!! >:-)

/AnnaKKTvå stadiga...


...hotellfrukostar, en italiensk buffé och en trerättersmiddag...

I morgon ska jag nog börja på nån lämplig "håll igen"-kur, tror jag!? 8-X Annars vet jag inte var jag ska placera julmaten detta år, för runt midjan är det definitivt redan fullfettat nu! <:-)

För övrigt ska jag inte klaga ett dugg på vår weekend på Ronneby Brunn, i samband med SMF Skogsentreprenörernas årsstämma. :-)

Det kan mycket väl bli så att vi åker på stämman fler gånger, fast i så fall lär vi hamna betydligt längre hemifrån än den här gången. Under middagen igår satt vi exempelivs intill ett gäng som kommit ända från Överkalix! Och över huvudtaget var Norrland välrepresenterat bland deltagarna. Nästan så man fick skämmas lite över alla medlemmar från södra Sverige som inte "gittat" ta sej dit...

Ja, ja... Frukostar och skogsentreprenörer i all ära... Bäst på plats var ändå gårdagkvällens underhållare; Dixie & Dave!! (Klicka på länken så kan ni höra lite grann av deras repertoar! Fullt ös!!!)

Och så var det väl lite småtrevligt med det speciella damprogrammet också förresten, som innebar att alla medföljande fruar/flickvänner igår eftermiddags hade möjligheten att åka med på en bussutfärd till Skrufs glasbruk. (Jupp, i skogen finns det rätt och slätt 100% manliga entreprenörer...? Eller åtminstone så var det 100% fritt från karlar på den där utfärden - bortsett från busschauffören och sponsorn från Trygg-Hansa...)Tack för alla kommentarer som har lämnats medans jag har varit borta! :-) Kikar in till er efterhand som jag hinner.

Ha en mysig söndagkväll! :-)

/AnnaKK


Packa pappas kappsäck...


Eller snarare en liten resväska, som jag köpte på loppis för ett tag sen. Billig - och faktiskt även BRA! (Hoppas nu bara att den inte är full av kackerlackor och vägglöss... 8-X)

Har snart fått ner allt jag ska ha i den. :-) En klar fördel att den är liten, så är det helt omöjligt att packa ner för mycket! Jag ska ju faktiskt bara vara borta över helgen...

Nästa moment blir att skriva instruktionslistor till hus- och djurvakterna... Kan eventuellt ta betydligt längre tid än att packa! Det är ju omständligt inte minst med ekorrens utfodring! ;-)

Men blommorna vattnar jag själv idag, så behöver de inget mer förrän om si så där en vecka...Åh... Det känns nästan synd att resa bort när novemberkaktusarna blommar som bäst!? <:-I

(Ja, jag är verkligen den som tycker allra bäst om att bara vara hemma...! Men ibland får man ju offra sej... Ehhh...?)

/AnnaKKMer animerings-knas... :-)


Jag hade en dröm redan som 6-7-åring, att nån gång få göra tecknad film.

Jag hade redan då fullt klart för mej hur man skulle göra; Rita massor av teckningar som var och en skulle utgöra en bildruta i filmen... Men dessvärre hade jag ingen filmkamera... <:-)

Men nu har jag dator, och faktiskt så är jag ganska nära att ÄNTLIGEN förverkliga drömmen nu!!! :-D

----------

Ett originalfoto...


...plus ett 20-tal manipulerade lager av det...Herre gud, vad jag är lättroad...! 8-D

/AnnaKK


O-väder passar bra för...


...diverse pyssel & knåp!! :-)

Den här animeringen skulle jag egentligen vilja utveckla lite mycket mer...

Men nu har jag redan slösat bort hela halva förmiddagen på den, och "glömt bort" att jag även har ett litet arbetspass som måste utföras! <:-)

Så bums iväg till jobbet nu då!

/AnnaKK

Onsdag - och idag är det inget väder alls!?


Det är iallafall varken sol eller snöblask...
Önskar alla en trevlig dag trots det! :-)

/AnnaKKInte alldeles oväntat...


...(eftersom jag lyssnade på ett antal väderleksrapporter på radion igår), så är det vinter här idag. Hade hoppats på en våt och blaskig snö, och det är det väl i och för sej också. Men den är inte tillräckligt blaskig för att smälta bort i samma stund som den hamnar på marken, så sakta men säkert byggs just nu ett allt tjockare snötäcke upp...

IRK!!!

Och dubbel-IRK, med tanke på att jag måste ut och köra en sväng i skiten också! Blir väl tvungen att ta BMW:n då, för den har bäst däck - men däremot ingen (eller rättare sagt; ganska opålitlig...) fungerande värme!

Hutter-mutter.../AnnaKK
Det var oemotståndligt vackert väder...


...här i morse, med strålande solsken från en alldeles klarblå himmel. :-)

Dessutom var det några grader kallt och frost... Så det var inte alls svårt att komma i den rätta stämningen för detta:

 
Japp!!

Jag har varit på Julmarknad! :-) Här:Ja, kanske inte precis i detta miniatyrlandskap - men modellen föreställer Huseby Bruk, där (iallafall enligt annonseringen) Nordens största julmässa hålls nu. Och till ytan är den ju helt klart stor - men jag måste säga att det var oväntat lite folk på den!? Men jag var ju i och för sej  där vid öppningsdags, och åkte därifrån när turistresebussarna började anlända... Så nu ikväll är det nog rätt trångt i husen och kring stånden, kan jag tänka mej! Och säkert väldigt mysigt att gå mellan dem i mörkret, för överallt finns det ljuslyktor, marschaller, tända julgranar osv... :-)Det var inte för många tomtar där heller, och tack och lov ingen som helst skränande julmusik. :-)För ska jag vara ärlig så är det INTE för julstämningen som jag besöker den här sortens mässor, utan för allt fint hantverk! Sånt kan jag gå runt länge-länge-länge och bara titta på och njuta av. :-) Inspiration!!!

Och här är mina personliga favvisar på hela mässan:Ett gäng helt underbara tovade käpphästar!!!

God jul, höll jag på att säga, men jag menar så klart:

Go´kväll! :-D

/AnnaKKDenna morgon...


...har jag gång på gång terroriserat ekorren!Dock inte med kameran, utan bara genom att ha haft några ärenden ut genom källardörren och förbi platsen där ekorrens mat serveras. Tre gånger har den med ilsket knixiga svansrörelser snabbt försvunnit därifrån och upp i trädet intill, när jag har närmat mej. <:-)

Men nu ska den snart få vara i fred i några timmar - jag ska nämligen på utfärd!!! :-)

/AnnaKKAnimeringar i PS Elements 8!


Jag trodde länge (eller rättare sagt; ända tills häromdagen!) att animeringar var ren och skär överkurs för såna bildbehandlingsamatörer som jag...

Men det visade ju sej att det svåra inte alls var att göra själva animeringen, utan att hitta lämpliga foton till den! ;-)

Här är dock tre stycken på en tita...

          

...som åtminstone funkar hyfsat bra tillsammans... :-)

----------------

Dessa tre foton öppnade jag upp samtidigt i redigeraren i Elements. Valde för enkelhetens skull att bygga upp animeringen utifrån det första, och lät därför det bli "Lager1". Därefter kopierade jag in det andra och tredje fotot i det första, som "Lager2" respektive "Lager3".

Alla tre fotona fanns alltså därefter som olika lager i en och samma bild. Hoppas ni hänger ni med, och vet vad lager innebär!? För det är ju lixom det som är själva grejen med animeringen; att bilden består av flera olika bilder i lager ovanpå varann, som visas gång på gång i en bestämd ordning och så pass snabbt att man får känslan av att motivet rör sej.

Nästa steg blev att göra bilden lagom stor för att publiceras i bloggen. Den färdiga animeringen fungerar bara (iallafall hos Blogg.se) när den visas i sin originalstorlek, så kolla upp vilken storlek som passar i just din blogg - och kom även ihåg att du sedan måste ladda upp den i det formatet (och inte förminskad), när du ska använda den i ett inlägg! :-)

När formatet hade blivit det rätta (den åtgärden gör man som vanligt via bild-menyn och "ändra storlek"), var det dags att spara ner animeringen på datorn. Då gick jag in i menyn och valde "Spara för webben" bland de olika spara-alternativen. Och i fönstret som öppnades upp då, bockade jag för en liten ruta där det står just "animera".

En bit längre ner finns en funktion där man ska välja vilken tidsintervall man vill ha mellan bildväxlingarna i animeringen. Vad som blir bäst beror på hur animeringen ser ut, så där får man gissa lite - eller helt enkelt pröva sej fram! Jag bestämde mej för att ha 0,8 sekunder mellan bilderna i min, och då blev resultatet så här:Kunde ha varit snabbare, men då hade ni nog inte hunnit läsa pratbubblan. :-)

Observera förresten att en animering alltid måste vara en GIF-fil!

Sedan var det bara till att klicka i OK-rutan, ge filen ett lämpligt namn, och spara ner den. Voilà!! :-)

För att kunna se hur (om!?!) animeringen rörde sej, fick jag öppna upp den i min webbläsare. Och nu när jag håller på att skriva detta inlägg "flaxar" titan på för fullt, så då är säkert allt som det ska vara...

Hoppas jag!? :-D

/AnnaKKEn hel vägg räcker inte...


...när man har fått graffitin i blodet!?! :-D

Trottoar, papperskorgar och lyktsolpar måste så klart också få smaka på sprayburkarna. Ja, till och med buskarna i rabatten!!Observera att personerna på fotona inte nödvändigtvis behöver ha något med klottret att göra... Men OM, så är det faktiskt tillåtet att utöva sin konstnärliga ådra här - åtminstone på den långa väggen! :-)

Huset finns i Malmö. Där följdaktligen även dessa foton togs, nån gång i somras...

/AnnaKK


Runt hörnet...


...av en affärsgata i Hässleholm:

De är väl inte alldeles ute och cyklar, de som tycker att musikföreningen Perrong 23 i Hässleholm behöver ett nytt hus...

Och ett nytt klotterplank?? 8-)

/AnnaKKAnimera mej hit...


...och animera mej dit!Tack vare Annie, har jag lärt mej något nytt idag - också! :-) KUL!!!!!!

/AnnaKK


Hello Mouse... :-)
Jag var ingen fena på engelska när jag gick i skolan - men numera kan jag tycka det är rätt kul till och med med grammatiken! ;-)


Apropå möss, och andra skadedjur... Så har jag städat idrottsföreningens Loppis-butik nu på morgonen, och efter första soptaget bakom stolen inne på toaletten så följde det med fram en stor oval brunaktig skalbagge. Jag har inte en aning om vad det var sort, men "kackerlacka!!!" for det iallafall direkt genom huvudet på mej... Så mer eller mindre instinktivt STAMPADE jag TILL - och sen var det inte längre möjligt att artbestämma den! <:-I

Uäck...!!!

/AnnaKKI november...


...kan man äntligen köpa clementiner med den rätta färgen och - förhoppningsvis iallafall - den rätta smaken! Till ett helt överkomligt pris, dessutom! :-)~/AnnaKK, som har "den rätta affären" inom överkomligt köravstånd! ;-)Hej!


Från diskhon......till jobbet - och strax på väg till nästa uppdrag!!

Men jag ska lugna ner mej igen framåt kvällningen, har jag tänkt. :-) Och då hoppas jag att jag även ska hinna svara på kommentarer osv, innan maken kommer hem efter sin slutförda arbetsvecka.

Ha en fin torsdag! :-)

(Minsann, om inte solen kikar fram här lite precis nu!?)

/AnnaKK


Kura inomhus i regnrusket...


...är ju bara så-å-å-å november!! :-) Men...

Respektera att en del faktiskt vill kura ensamma... <:-)/AnnaKK, för tillfället ensam hemma vare sej jag vill det eller inte!


Jag vill ha en sto-o-o-or...


...sån här:En Gorillapod, alltså. :-)

Sjutton, vad BRA de faktiskt är! Till och med den här lilla - fast den duger ju förstås bara att montera kompaktkameran på.

Jag hade hoppats på att hitta en större sådan på min lilla utflykt igår, men det gjorde jag dessvärre inte... Finns inget som ens är i närheten av en välsorterad fotobutik i Hässleholm, kunde jag (än en gång...) konstatera. >:-I

Nåja! Tids nog snubblar jag över en nån annanstans, så det kommer att lösa sej med den saken. Förutsatt att jag är beredd att betala vad de kostar! <:-) Tycker de är rätt dyra, faktiskt...?

Den här lilla följde med i köpet när maken inhandlade "en liten kamera att alltid ha med sej i fickan" i våras. Men det var egentligen först i förrgår, som jag upptäckte hur praktisk den är jämfört med ett vanligt stativ! :-)

Nån som läser detta, som har en stor???

/AnnaKK
Gul jul?


November-nöje;Titta ut vilken gran man ska hugga och ta hem till stugan vid jul. :-)

/AnnaKK
(Frågan är bara om de vackra gula barren sitter kvar på den här "granen" när det blir så dags!? Dessutom ska jag be att få erkänna att fotot togs en dag i oktober... Men jag HAR varit på en liten foto-utfärd idag, trots att det var grått, trist och småregnigt).On my way...
Först arbetslivet - sedan nöjeslivet!

Och när det gäller det sistnämnda, så funderar jag på att låta kameran få följa med på en liten utflykt framåt eftermiddagen.

Förutsatt att det är fotograferingsljust!? Och helst inte regnar... :-)

Ha en fin tisdag allihopa!!

/AnnaKK


Något som är bra...


...med november;Ingen förväntar sej att man ska klippa gräset ytterligare en gång i år!! :-)

/AnnaKK
PS! Nä, det är inte mitt hus i bakgrunden... Det är Lunds Universitet! DS!


Go´morron!!

Nu går jag ut och försöker göra nånting BRA, av den här måndagen (och månaden!)... :-D

/AnnaKK


RSS 2.0