Det var oemotståndligt vackert väder...


...här i morse, med strålande solsken från en alldeles klarblå himmel. :-)

Dessutom var det några grader kallt och frost... Så det var inte alls svårt att komma i den rätta stämningen för detta:

 
Japp!!

Jag har varit på Julmarknad! :-) Här:Ja, kanske inte precis i detta miniatyrlandskap - men modellen föreställer Huseby Bruk, där (iallafall enligt annonseringen) Nordens största julmässa hålls nu. Och till ytan är den ju helt klart stor - men jag måste säga att det var oväntat lite folk på den!? Men jag var ju i och för sej  där vid öppningsdags, och åkte därifrån när turistresebussarna började anlända... Så nu ikväll är det nog rätt trångt i husen och kring stånden, kan jag tänka mej! Och säkert väldigt mysigt att gå mellan dem i mörkret, för överallt finns det ljuslyktor, marschaller, tända julgranar osv... :-)Det var inte för många tomtar där heller, och tack och lov ingen som helst skränande julmusik. :-)För ska jag vara ärlig så är det INTE för julstämningen som jag besöker den här sortens mässor, utan för allt fint hantverk! Sånt kan jag gå runt länge-länge-länge och bara titta på och njuta av. :-) Inspiration!!!

Och här är mina personliga favvisar på hela mässan:Ett gäng helt underbara tovade käpphästar!!!

God jul, höll jag på att säga, men jag menar så klart:

Go´kväll! :-D

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Jen

Käpphästar!? Tillverkas de fortfarande? :D

Tänk vad fort det går...redan julmarknad!

Det känns som om jag inte hinner med...

Men, jag kan faktiskt erkänna att även jag har gjort något "juligt". Införskaffat lite nya julprylar! :D

2010-11-08 @ 18:46:14
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: mimmi

min favorit bild det blir nog den näst sista ;)

Det såg så himla gott ut ;)

Men jag håller med om att gå runt och titta på en massa handverk .det är kanon roligt .. vi skall ha julmässa här i Karlstad den 28 november så då skall jag ner dit igen :) Karlstad .. hm ja nästan i alla fall ..lite utanför Karlstad kan man säga och det är ju där jag bor så jag kan nästan gå ner dit ..men det GÖR jag inte :)

2010-11-08 @ 18:48:22
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Vilka underbara käpphästar och vilken mysig marknad. Här får vi vänta till lite senare innan det blir julmarknad, och då är jag precis som du, älskar att gå omkring och titta på hantverken. Folk har sån härlig fantasi och skaparlusta. Sen finns det mycket gott att både äta och dricka också. :)

Dessvärre har jag inte Elements så jag blir inte klokare men det ska jag nog kunna ta reda på på annat ställe. :)

Ha en fin kväll.

2010-11-08 @ 19:12:29
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Ika

Huseby är en riktigt fin julmarknad, håller med dig, de där käpphästarna var hur härliga som helst.

Trevlig kväll!

2010-11-08 @ 19:16:47
URL: http://ikasfotoblogg.blogspot.com/
Postat av: soffie

va mysigt med julmarknad å de där fina hästarna va ju så himla söta,

kram

2010-11-08 @ 19:19:54
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Yvonne

I Mårbacka var det också en massa hantverkare! Och det var nån slags slottsmässa som åker runt i Sverige..men i ladorna där de höll till såg jag att det stod "fotografering förbjuden"...när jag kom ut ;) Jag hade fotat liiiiite där inne :D. Käpphästar såg jag faktiskt inte där, men andra tovade djur. Och ingen hysterisk julmusik heller, tack o lov.

2010-11-08 @ 20:06:36
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lotta

En gång har jag varit där på julmarknad, så fint. Håller med om alla fina hantverk som man kan titta på eller köpa om man så vill.Gozzis operation gick bra idag,så nu hoppas jag att det ska ordna sig.Kram2010-11-08 @ 20:10:10
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Susanne

Åh, käpphästarna var verkligen fina!Svar: Vet inte riktigt hur jag tycker att det går för dig att lämna en kommentar med namn och mailadress, men du har ju en chans per dag så jag tror att du ska få till det ;-)

2010-11-08 @ 21:09:12
URL: http://kandy.se
Postat av: Susanne

....och nu bröt jag ihop och skrattade så att jag nästan kissade på mig...."det är nog enklare att jag köper tidningen i affären"....ja, jo....kanske ...fniss

2010-11-08 @ 21:17:55
URL: http://kandy.se
Postat av: Madde

Sv:tyvärr kom jag icke ut på någon fotopromenad:) Hoppas på idag istället, men ska tydligen bli snöoväder här:S

Ja, tågen går bara på sommaren, men nästa år ska jag försöka lyckas fånga tåget:)

Vill oxå gå på julmarknad, så härlig stämmning.

2010-11-09 @ 08:14:31
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Postat av: Anki

Oh vad mysigt julmarknad. Men de var väl skönt att du slapp trängas och armbåga dig fram mellan stånden. Lagom med folk är alltid bäst - tycker jag!! Tror de var tur de inte var idag du skulle dit om ni nu har samma väder som oss. Ösregn o blåst, man får hålla i hatten o försöka hålla sig inne så gott de går.

Kramiz Anki

2010-11-09 @ 09:08:22
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Lennart O

Morning! Det är inte utan att man erfar en viss julstämning när man ser dina fina bilder från Huseby. Här är det nästan lite julstämning utomhus idag. Snön lyser vit på tak och mark. Om det fortsätter så här är det dax att leta fram snöskyffeln igen. Jag tycker det var bara nyss jag ställde in den för säsongen.

Läste på nätet att i Borås är halkan så besvärlig att stadstrafikens bussar ställt in sina turer tills vidare. Hoppas att det gick bra för M att köra barnen till skolan idag.

Ha en fin dag!

2010-11-09 @ 09:10:02
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: annette

Det finns julmarknader och så finns det julmarknader, själv har jag en klar favorit me enbart fint hantverk plus en massa närproducerad mat och stenugnsbakat bröd ute på Vikbolandet. Den enda julmarknad jag besöker numer.En käpphäst skulle jag kunna tänka mej att köpa just nu, för det känns som om en käpphäst vore bra för att illustrera hur det är på en av mina arbtesplatser just nu, har tagit all min energi nu under ett par veckor, fast imorgon när jag skall dit igen efter några dagar så har jag bestämmt mej för en ny strategi.

Vi får se hur det funkar;)Ha det gott!annette

2010-11-09 @ 19:05:32
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0