Bot mot höstmörkret! :-)

 
Tycker inte att jag har något speciellt att blogga om, så därför är det lite tyst här.
 
Men idag får det bli några rader igen, medans jag väntar på att posten ska komma! 
 
I söndags firade vi sonens födelsedag, och då "råkade" några av gästerna passera genom gillestugan med följden att de fick syn på min chili-barnkammare som jag har riggat upp där:
 
 
 
 
 
 
"Ser ju ut som en knarkodling", tyckte svärsonen!
 
"Hm", tyckte jag... 8-X
 
Men eftersom vanlig hushållsfolie faktiskt inte alls är så-å-å bra på att reflektera ljus som man tror, så har jag beställt så kallade räddningsfiltar istället. De ska vara superduper på att reflektera och hjälpa lampljuset att räcka till - används flitigt av cannabisodlare!!
 
Helst ska man klä in hela rummet man odlar i med såna. Så jag tog några stycken... :-)
 
Hoppas de dyker upp idag - men helst inte i följe med en polispatrull...
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Höst...

 
 
 
 
 
OCH helg!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Frostnupna...

 
Så där plötsligt och oväntat, som alltid på höstkanten, slog "vintern" till igår med FROST på morgonen! 
 
IRK!!! Jag som fortfarande hade en hel del växter kvar ute - både på friland och i krukor... Verkar dock som att allting har klarat sej. Phu!!
 
Sen kikade solen fram, och allting bara gnistrade och glimmade. Så-å-å vackert!!! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

När rallarrosen är vissen ända upp i toppen...

 
 
 
 
 
Då är sommaren slut! :-(
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett projekt mer eller mindre!? :-)

 
För att skapa lite mer omväxling mellan Renoveringsobjekt 1 och 2, har vi nu på allvar påbörjat ett växthusbygge här hemma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vi säkert inte kommer att ha några lediga stunder förrän bortåt jul.
 
Tidigast! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Om vi inte är i Renoveringsobjekt 1...

 
...så hittar ni oss i Renoveringsobjekt 2!!
 
 
 
 
 
 
Här kan ni se lite av kaoset som råder i sonens hus. Närmare bestämt köket, fotat från två olika håll...
 
Inte riktigt lika totalt utblåst som i Renoveringsobjekt 1 för några månader sen, men nästintill! Hade ju trott att det skulle räcka med lite målarfärg, och kanske nytt kakel, för att få ordning på detta kök - men så upptäcktes en rejäl fuktskada... :-(~
 
Och varför riva ner bara halva köket, när man kan ta hela, lixom!? Och dessutom passa på att släppa in lite mer ljus och rymd genom att öppna upp väggen in mot vardagsrummet! Det kommer att bli BRA det här!! :-D
 
Nån gång... <:-)
 
(Fuktskadan var för övrigt inte fullt så allvarlig som vi först befarade, och säljaren kompenserade priset på huset en hel del på grund av den. Men det blir betydligt senare inflyttning än vad som var tänkt från början, för vi måste ju först och främst få Renoveringsobjekt 1 färdigt. Det här snickrandet får vi hjälpa sonen med på den tid som typ är kvar när fritiden redan är förbrukad...)
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Surr-Surr!!

 
Nu är det minsann bin i familjen igen - trots allt!! :-D
 
Fast den här gången får mina svärföräldrar försöka sej på att ta hand om dem. Med hjälp av samma "bi-gubbe" som hjälpte oss ifjol - så det ska säkert gå bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Samhället är redan invintrat (dvs det har fått sockerlösningen som bina ska leva på under den kalla årstiden), så det är egentligen bara att slå sej till ro nu - och hålla en tumme eller två för att drottningen fortfarande lever och arbetsbina mår bra när våren kommer. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ja-Happ...

 
Tydligen redan på gång att göra om samma misstag igen... 8-I
 
 
 
 
 
 
Tyckte på nåt vis att jag ändå begränsade mej, när jag "bara" satte tre chilifrön i varje kruka...? (Tagna från en färsk röd Habanero, inhandlad på Ica! Så GOD att jag bara må-å-å-åste försöka göra en egen planta!! Fniss!)
 
Men med 100% grobarhet, så blir det ju lätt lite väl många plantor iallafall!! <:-) 
 
Och "kill your darlings" är inte riktigt min stil... Se bara vad som har ratat komposten, och istället smugit sej in igen från uterummet:
 
 
 
 
 
 
Hårt nedklippt Aji Cristal, gånger tre!
 
Det blev nämligen ofta tre plantor i varje kruka i våras också, eftersom varken odlingskärl eller plats fanns i tillräcklig mängd - samtidigt som jag hade dussintals bebisar av varje sort...
 
Kan bara (precis som väntat!) konstatera att det INTE är optimalt med sådan trängsel i krukorna - för de plantor som istället har fått stå ensamma (och i riktigt stora kärl!!), har ju givetvis gett mångdubbelt mycket större och bättre skörd. 
 
Fast nu tänker jag mej att OM jag lyckas övervintra de små filurerna i krukan ovan (plus några till!!), så behöver jag iallafall inte så några frön av just den (och den och den...) sorten om några månader - utan kan brassa på för fullt med ALLA ANDRA NYA KULIGA sorter då!! 8-D
 
Dock är ju risken överhängande att jag lik förbaskat inte kommer att ha plats, på grund av att huset redan kommer att vara fullt med med rangliga, klena, bleka, ljustörstande krakar sådda nu i september...
 
(Ja, jag har fler på G... Som ännu inte har tittat upp ur jorden, men som lär göra det vilken dag som helst. Host!!!)
 
Asså! Hur svårt kan det vara, att vänta tills den rätta såtiden (dec-jan) infaller!?! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Mörkare tider väntas...

 
Hann till vallokalen innan den stängde igårkväll - fast det verkar inte som om det hjälpte så värst... Idag är det nog lugnare att heta Fredrik Reinfeld än Stefan Löfven!? Och roligast att heta Jimmie Åkesson... Hua!!! 8-X
 
Mörkare och mörkare blir det även om kvällarna nu, vilket inte minst märks när vi är i renoveringsobjektet. Blir inte mycket gjort där om vardagarna nu, för lampskenet räcker inte riktigt till för finlir...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vi får vara desto effektivare om helgerna istället!
 
Därför är vi helt (eller i varje fall mer än halvt) golvade nu!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska jag nog vila upp mej med lite trädgårdsarbete. Dags att avsluta odlingssäsong 2014 - och påbörja nästa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Hösten smyger sej på...

 
I den frodiga grönskan, hittar man nu allt fler färgklickar i avvikande färg...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Idag...

 
...har jag gjort äppelmos! :-)
 
 
 
 
 
 
Utan att ha i minsta lilla gnutta chili, faktiskt!! :-D
 
Men jag har fått mitt lystmäte av sådant tillfredsställt ändå. Kolla bara, vad som kom med dagens post:
 
 
 
 
 
 
Både smakprover och en massa fröer! 8-) 
 
Kommer att bli minst sagt spännande att sätta tänderna i dessa:
 
 
 
 
 
 
Måste bara samla ihop lite mod först... ;-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Köksbestyr!

 
Plockade hem ett par nävar krikon, som växer vid renoveringsobjektet... :-) Och när jag hade fått väck kärnorna, så verkade det lämpligast att koka sylt eller marmelad av "slamsorna" som återstod.
 
 
 
 
 
 
Men som så många gånger förr denna höst, smög det sej även ner rödlök och chili i grytan... Så när allt var klart, var det nog snarast nån slags krikonchutney jag hade åstadkommit!?
 
Smakade väldigt bra som "topping" på ostmackan jag åt till frukost!! :-)~
 
Nu närmast ska jag googla kökslösningar! Sonen vill riva ner en vägg mellan köket och vardagsrummet i sitt hus, och dottern som jobbar på IKEA gick ju så klart igång på hans nya köksinredning då. Verkar dock som att han tyckte att priset på den blev i saftigaste laget, så jag ska se om jag möjligvis kan få till en äkta småländsk lösning på det hela...? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Ett nörderi om året!? :-D

 
Ifjol nördade jag in mej på bin och honung, och det var ju egentligen meningen att det intresset skulle ha odlats vidare i år. Men det har inte blivit så, för tiden har inte räckt till - och fasen vet om inte det samma faktiskt har gällt med lusten också!? Den har iallafall inte velat infinna sej tillräckligt mycket för att vi själva ska driva på i frågan om att få hit ett nytt bisamhälle, och de personer som skulle hjälpa oss med den saken har vi inte varit i kontakt med sedan i våras... 
 
Hur som helst så har jag i förebyggande syfte lagt undan pengar till det projektet - men jag måste säga att just nu lockar det mycket mer att investera dem i mina odlingsprojekt istället!! 
 
Årets nörderi för min del har ju framförallt varit chiliodlandet - och jäklar vilken prylsport man skulle kunna utveckla det till!! Vaddå kasta bort plantorna nu på höstkanten, bara för att de inte längre levererar utomhus eller ens i uterummet!? ;-D
 
Nä, in med hela gänget istället - inklusive all ohyra de har dragit på sej... 8-X 
 
Köpte nåt giftspray igår, som förhoppningsvis ska döda spinnkvalstren men inte plantorna - och det är biologiskt, så det ska vara helt ofarligt att käka frukterna även direkt efter behandling. (Vågar man hoppas att så uppenbart milda medel verkligen fungerar???).
 
Dessutom: Jag sådde några nya frön igår - tagna från en inköpt Habanero från Icas frukt- och grönsaksdisk! :-)
 
Så... Nästa investering blir en massa olika växtbelysningar. Skulle typ behöva en rejäl ljusramp i varje fönster i hela huset...?
 
Vad jag däremot INTE behövde, men så klart köpte ändå:
 
 
 
 
 
 
Lilla behändiga chilisorten "Basket of Fire". :-)
 
Såldes ut på ett gardencenter för blott 20 kronor styck... 
 
Jag misstänker att den kommer att vara ungefär lika otrevligt brännhet som vad alla mina Apache-bastarder är, men va´ fan... 20 kronor!?! Och mognar alla frunkterna på den, så har jag ju till flera burkar inlagd chili - och till DET kommer sorten nog att vara helt perfekt!! 8-)
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa!!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Höst-rufs! :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Å så var det plötsligt höst...

 
Fast det låter väl trevligare att bara säga - konstatera - att idag är det den första september!?  
 
 
 
 
 
 
En vacker morgon här, som ger fina vibbar om många och härliga brittsommardagar framöver!! :-)
 
(Om det nu kan vara brittsommar så tidigt som i september, förresten? Det är nog egentligen ett oktober-fenomen... Men skit samma!! Bara solen skiner och det är kring 20 grader varmt, så är jag fullt nöjd!)
 
Trevlig måndag på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
PS! På fotot ovan syns några klasar egenodlade vindruvor. Har gjort jättegod saft av dem! :-)~ DS!
 
 
 
 
 

RSS 2.0