Köksbestyr!

 
Plockade hem ett par nävar krikon, som växer vid renoveringsobjektet... :-) Och när jag hade fått väck kärnorna, så verkade det lämpligast att koka sylt eller marmelad av "slamsorna" som återstod.
 
 
 
 
 
 
Men som så många gånger förr denna höst, smög det sej även ner rödlök och chili i grytan... Så när allt var klart, var det nog snarast nån slags krikonchutney jag hade åstadkommit!?
 
Smakade väldigt bra som "topping" på ostmackan jag åt till frukost!! :-)~
 
Nu närmast ska jag googla kökslösningar! Sonen vill riva ner en vägg mellan köket och vardagsrummet i sitt hus, och dottern som jobbar på IKEA gick ju så klart igång på hans nya köksinredning då. Verkar dock som att han tyckte att priset på den blev i saftigaste laget, så jag ska se om jag möjligvis kan få till en äkta småländsk lösning på det hela...? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Aha du ska kolla efter kök på Blocket!? Det skulle i alla fall jag göra om jag var som dig. Låter bra att riva vägg mellan kök o vardagsrum. Vi har den planlösningen på vårt hus och det har alltid känts suveränt bekvämt. Inte minst när barnen var små och spelade landbandy och fotboll över hela ytan.

Skrattar lite när jag läser om hur du hanterar krikonen med chili i till chutney. Vi hade ett högt fint krikonträd i vår trädgård där jag växte upp. Försöker minnas vad min mamma gjorde med dem men icke! Kanske vanlig sylt. Det gick ju åt mycket hos oss eftersom det var efterrätt varje dag. Lycka till med köket! Ska bli spännande att se vad ni hittar på.

2014-09-08 @ 09:12:43
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lennart O

Go middag! Rester till middagen idag, men en snål pensionär föraktar ingenting numera. ;-) Nu är jag dessbättre inte i den situationen att jag inte har råd att betala för riktig mat, men ändå bjuder det emot att kasta det som är fullt ätligt.

Annars är det full verksamhet utomhus idag. Lövräfsning, gräsklippning, beskärning av ett vildvuxet plommonträd mm. Eftersom jag inte behöver så mycket för att vara fullt sysselsatt så är det med andra ord så. Gäller också att passa på när vädret är bra, det ska ju bli sämre fram i veckan.

Jag har sedan länge röstat så inte heller det bekymrar mej speciellt. Nu ska jag ha lite em-fika, sedan är det ut och på det igen.

Ha det gott!

2014-09-08 @ 14:05:34
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

Har hon inte lite personalrabatt då!? ;)
Perfekt att kunna få lite extra hjälp iallafall!

Din "röra" (missförstå mig rätt!) i köket ser god ut. Måste vara gott till en köttbit också?

2014-09-08 @ 18:31:14
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

De lät spännande de där du gjorde :) men krikon, vet knappt vad de är o .....är de verkligen gott? jag tänker på daddlar o russin o sånt när jag läser namnet - sånt är vidrigt :)

Kramiz

2014-09-08 @ 20:16:53
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Soffie

Lät spännande och gott,vad du är påhittig😄

2014-09-08 @ 21:29:23
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lotta

Alltid kul att få greja med kökslösningar. Köket är en viktig inredning för mig. Mitt nya fina kök som jag lämnade kvar i huset då jag sålde är det enda som jag saknar. Som tur är så finns det ju nya kök som man kan köpa, men det får bli längre farm i mitt kommande boende.

Mums vad gott ditt hopkok ser ut. Du kan få till det du :-)

2014-09-10 @ 00:25:24
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0