Hej! :-)


För kännedom: Jag har INTE TID idag!!!

Med bloggen och datorn och kameran och så där, alltså... <:-)

Egentligen har jag inte tid att fixa kalas heller, för det är ju sånt underbart väder ute... Skulle verkligen hellre vara ute i solskenet, än stå inne i köket bland grytor och salladsskålar. Men, men!

Återkommer under helgen och svarar på kommentarer och så där! :-)Ha en jättefin fredag! :-)

Kramar till er alla!!

/AnnaKKFler foton på älgarna...


...som maken och jag fick syn på i lördagskväll:Det blev ju så många foton på dem att jag tyckte jag lika gärna kunde lägga ihop dem till animeringar istället för att visa upp den i en enda lång rad... :-) Trots att jag egentligen INTE gillar när bilderna "hoppar" på det viset som de gör här...

Och här:Det var häftigt att se dem plumsa över det djupa och vattenfyllda diket - och hur de sedan riste av sej vattnet!

Och plötsligt dök det upp en kalv ur vattnet också. Den hade vi inte ens sett innan! :-)Sen ville de inte vara med på fler foton, utan travade raskt iväg bort mot skogen.../AnnaKK


Paket-öppning... Eller nåt sånt!? :-)


Efter lördagens räjs, har det bara gällt att bärga vad som går att rädda (läs återanvända...) ur vraket:Och de grunkorna sitter snart på plats i en annan kaross, för sonen har varit flitig i sin verkstad om kvällarna.

Men idag hoppas jag att han tar lite semester från det där, och firar sin tjugonde födelsedag istället!

Grattis älskade J!!! :-D

Hipp-Hipp-Hurra!!

/Mamma 

Fina höstdagar! :-)


Igår var det underbart (foto-)väder, och det ser ut att bli minst lika perfekt idag!

Gillas!!!Man skulle bara ha lite bättre tid till att ta vara på solen (och fotomotiven), men här planeras 20-årskalas för fulla muggar just nu. Ska snart åka och handla första laddningen ingredienser till bjudningen vi ska ha på fredagkväll.

I skogen står förresten svamparna och vissnar i torkan - tänk att de inte klarar sej utan spöregn i ens tre dagar!?

Tur man inte är svamp! ;-)

/AnnaKK

Bland blommor och blader... :-)
/AnnaKK


Borde inte citronfjärilar heta limefjärilar istället!?
Jag tycker iallafall att de oftast är mer limegröna än citrongula... :-)

Hur pass sura dessa varelser är (citronsura eller limesura??) vet jag inte - men den här borde inte kunna klaga, som har en hel solros alldeles för sej själv!

/AnnaKK


Har du ko-ll!?
Eller åtminstone k(h)alv-ko-ll... :-)Fint! Då är allt OK(o)!! :-D/AnnaKK


Morgondimman ligger tät...


...och jag kan inte ens se bort till solhatten, i rabatten på andra sidan gräsmattan utanför fönstret... :-/Fast det beror i och för sej mest på att det står ett äppelträd emellan, som fortfarande har alla bladen kvar! ;-)

Men det ÄR rejält dimmigt - och lite orolig blir man allt, över att solen kanske inte ska mäkta med att hitta fram igenom den...?

/AnnaKK


Kan just undra vad de här båda...


...hade i kikaren!? 8-)Det regnade en del igår förmiddags, men under eftermiddagen solade det upp mer och mer och kvällen var riktigt fin. Så fin att maken ville ut och åka en sväng, och spana efter vilda djur. :-) Jag tvekade först, och tyckte att vi redan hade åkt så många mil på de tänkta vägarna andra kvällar utan att knappt ha sett nånting - men så ångrade jag mej, och vi kom iväg iallafall. Och tur var väl det, för vi fick se en hel del! :-)

Älgparet på bilden ovan befann sej på makens sida av bilen, så det var bara till att hiva över kameran till honom - och så drog han igång med sitt vanliga "maskingevärs"-fotande! ;-) Faktiskt blev det så många jättebra foton på dem, så jag skulle vilja visa bortåt 30 (!) stycken, men jag har ännu så länge bara precis snuddat vid tanken på att redigera dem... Pjuh!! <:-) 

Nå... De kommer - fast en annan dag!

/AnnaKK

Septembersöndag...


Vissa söndagar i september har jag ägnat åt att föda barn - iallafall en! ;-)

I veckan som kommer - dock inte på söndagen - kommer det barnet att fylla 20 år. :-)

Men det var faktiskt inte det jag redan skulle gratulera honom till, utan till detta:Han har lyckats köra fullständigt sönder och samman sin ena folkracebil på klubbtävlingen igår! (Vilket värmer ett hjärta som inte klappar allt för hårt för att ha massor av dylika fordon ståendes överallt kring husknutarna! ;-) Hoppas innerligt att skrothandlaren kommer och hämtar vraket innan 20-årskalaset!!!).

Men innan bilen totalhavererade i den så kallade Super-finalen, så var den först över mållinjen i fyra heat. Och därmed vann han klubbmästartiteln 2011. GRATTIS Jocke!!! :-D

Själv var jag inte på plats och beskådade den stora händelsen, vilket antagligen bidrog till framgångarna!? För de gånger jag har varit med på tävlingarna, så har det oftast gått dåligt... Sist kom han ett halvt varv, eller vad det var, innan bilen han körde den gången "avled"... <:-) Så fotot ovan har min man tagit med sin mobiltelefon - men det är jag som har redigerat det.

Trevlig söndag på er allihopa! :-)

/AnnaKK

September-björk... :-)
Det är en ganska disig morgon här i norra Skåne. Ska bli intressant att se sen, vad för väder som gömmer sej bakom dimmolnen. Vågar man hoppas på solsken...!? 8-)

Hur som...

Ha en jättefin lördag allihopa! :-)

/AnnaKK
UPPDATERING (en halvtimme senare):

Det var visst regn i de där molnen... SUCK! :-/En liten glimt från jobbet idag...
Grattis till vårt herrlag, som igår blev klara för uppflyttning i seriesystemet till nästa säsong! De har redan vunnit sin serie, trots att det återstår en match. :-)

Jag är inte riktigt säker på att jag har "vunnat" torka upp riktigt allt skumpa-spill från golvet, och att jag kommer att få sopa glitter från guldhattarna till bortemot påsk är jag fullt medveten om.

Ölburkarna tog kanslisten hand om för pantning, men om jag känner "mina" grabbar rätt så är det nog ingen pant på de burkarna...!? ;-)

Go´kväll!!

/AnnaKK


Snart helg igen! :-)
Trevlig fredag på er allihopa!

Kramar!!

/AnnaKK
PS! Även om fågeln på bilden gör sitt bästa för att vara anonym, så tror jag att ni allihopa känner igen den och vet att det är en sädesärla. Det var värre att identifiera den här larven, men igårkväll fick jag svaret! Stort TACK till Mian, som berättade att den är ett ärtfly! :-) DS!Med ett vinglas i rabatten! :-)
Ja, tomma glas behöver ju inte alltid betyda en viss sak... ;-) Den här gången var det dessutom tomt från början, eftersom jag fortsatte mitt experimenterande från i morse. Ett vinglas var helt enkelt betydligt smidigare att bära med sej, och hantera framför kameran, än den mycket större och tyngre glaskupan jag hade till dillfotot! <:-)

Följande två foton av fjärilen är alltså tagna med glaset som en slags "försättslins":

Allt sudd och blurr kommer från glaset - precis så som tanken var. Sen om man gillar effekten eller inte... Jag TROR iallafall att jag gör det!? :-D Men antagligen tröttnar man ganska snabbt på den här sortens bilder - så någon Lensbaby bryr jag mej nog inte om att köpa... <:-)

/AnnaKK

Höstiga motiv - och vissa idéer som man kan få...


...när det typ regnar för mycket!? 8-)

Färgerna i bilderna ovan är justerade med hjälp av bildbehandlingsprogrammet Picnik!

Effekten jag har använt i programmet kallas för cross process.

Det är ursprungligen en teknik man kan använda när man framkallar film från analoga kameror, för att få mer kontrast samt en färgförskjutning. Men nu mera kan man alltså få fram effekten på digitalt vis också, genom ett simpelt knapptryck... 

Och för närvarande sysslar jag just med att hitta på diverse simpla sätt att "balla till" mina foton på. :-) Fast det handlar då inte i första hand om att trixa med dem efteråt, utan att skapa effekterna redan vid fototillfället.

Tror minsann att den där Terje faktiskt HAR inspirerat mej en del!? :-DFotot ovan är taget tidigare i morse, och kommer här så gott som dirkekt ur kameran - det är bara aningens beskuret, samt storleksanpassat till bloggen, lite uppskärpt och försett med ram och namning. Nedan samma foto efter lite bildbehandling - utförd ungefär i samma stil som jag hade gjort med detta foto från igår, eller detta från förra veckan.Jag ville ha ännu gladare färger än vad det var i originalet, och något större skillnad mellan skarpt och softat, så därför "terjde" jag lite på gränserna för vad som är naturligt... :-)

Hur som helst är det alltså inte bildbehandlingen jag experimenterar mest med nu, utan sånt man kan göra redan vid exponeringen. Ska jag vara riktigt ärlig (och det är väl bäst, nu när jag delvis har kopplat det här inlägget till Terje Hellesö...), så ska det hela även mynna ut i en slags insikt i om jag verkligen behöver en lensbaby!!! :-D

För tillfället är jag helt såld på effekterna man tydligen kan få till med de lite mer avancerade såna objektiven... 8-) Men man kan få till en hel del roligheter med sitt vanliga objektiv, om man håller/sätter något genomskinligt framför det. Till dillfotot använde jag en glaskupa. Det är den som orsakar det lite blurriga och bågformade intrycket. :-)
 
/AnnaKK


Brusa högre lilla å!


(Men stig inte nödvändigtvis mer, för då blir det kanske översvämning här!?)Tycker ni att fotot är suddigt, skevt och lite allmänt onaturligt såväl i ljussättningen som i färgerna? Bra - det var nämligen precis den effekten jag var ute efter! ;-)

/AnnaKK


Bröllopsdag idag! :-)


Fast firar gör vi nog inte förrän till helgen, eller så.

Bjuder på några foton från helgen som var, från i lördags morse närmare bestämt.

/AnnaKK


Det jag var tvungen...

...att återvända för att ta kort på:Blomkålssvamp!!! :-)

Har möjligen sett en sådan förr, men aldrig plockat och/eller ätit - men nu har jag både ock! :-D

Fast... Jag tycker nog att kantareller är mumsigare...? Och JÖSSES, så mycket "extra proteiner" det var i den!! 8-X

När jag började skölja, så kröp det fram rikligt med både spindlar och tvestjärtar ur svampens alla skrymslen och vrår - plus en ganska stor snigel... Och en massa jordiga prickar (insektsbajs???) lyckades jag över huvudtaget inte få bort i tvätten...

Men lite skit rensar magen, brukar man ju säga! <:-)

Ha en fin kväll allihopa!!

/AnnaKK


Ett äpple... :-)
Svensk färsk frukt i all ära, men "sur-skrabborna" duger trots allt bäst som fotomotiv... Annars blir man väl i magen, som vad den där älgen uppenbarligen var!? <:-)

Älgar äter ju mycket äpplen så här års. Ibland jästa, så de inte bara blir konstiga i magen utan även berusade... Full OCH brunstig - det låter som en underbar kombination av älg, att träffa på härnäst jag går på svamppromenad! 8-X

Men jag SKA tillbaka till skogen idag också, för innan jag hittade skithögen hade jag hittat något annat intressant som jag verkligen ville fotografera. :-) (Så det var redan då jag "kom på" att kameran inte var med - men tanken på att jag kunde fota med mobiltelefonen istället slog mej alltså inte förrän lite senare...)

Men innan jag går iväg, ska jag ta reda på om jag bör ta med mej det här "andra fotoobjektet" hem sen, eller låta det bli kvar i skogen. Google, nästa!! ;-)

/AnnaKK

Oooh... Shit!! 8-X
Jag glömmer oftast bort att jag har en mobil som det går att fota med... Och antagligen gör jag det för att det inte går att fota speciellt bra med den - och för att jag från gång till gång har glömt både hur man får igång den där kameran, och hur man ska hålla och trycka osv... <:-)

Men idag, tidigare i kväll, kände jag att jag bara MÅSTE använda den! 

(Fast sen när jag kom hem så orkade jag inte krånga med att försöka få in mobilbilden i datorn, utan jag fotograferade rätt och slätt av skärmen och tankade över det fotot från kompaktkameran till datorn). 

Bilden ser mest ut som ett korsstygnsbroderi, typ - jag vet... Men om ni tittar noga, så ser ni en halv sko (min!!) och strax till höger om den är det lite mörkare på marken och lixom nertrampat. Det är ett avtryck - troligtvis efter foten på den som har gjort högen som är ovanför skon!

Alltså... Fattar ni... Det måste vara ett vildsvin som har skitit där!! Och jag har inte storlek 35 i skorna eller så, utan 39. Så det är med andra ord en jättestor skithög! 8-O Och klövavtrycket tyder ju inte heller på en liten kulting precis... Faktiskt så är det så jag undrar nu, hur stort ett vildsvin egentligen kan bli!?

Och om det är så lämpligt att jag går ensam och obeväpnad i skogen när jag plockar svamp...? 8-X

/AnnaKK

Oooops! <:-) UPPDATERING!!!

Min käre make, storviltsjägaren, har nu hört av sej via SMS och påstår att den där högen inte alls kommer från ett vildsvin utan från en älg! Ja, jag hoppas han har rätt - fast det är väl inte så mycket roligare att gå på en brunstig älgtjur i skogen nu än ett gigantiskt vildsvin... 8-I

Go´natt!! :-D


Nån som känner igen den här!? :-)
Denna tjusiga larv hade jag fotosession med i fredags, och igårkväll försökte jag via Google få fram vad den med tiden kommer att bli för slags fjäril. Men jag fick väl inte till mina sökord så värst bra, och är därför fortfarande lika ovetandes. Dock skulle jag verkligen vilja veta, så hjälp mej gärna den som kan! :-)

Eftersom fotot är arrangerat, så är inte kärleksört nödvändigtvis denna larvs favoritföda... <:-) Den satt och käkade på en betydligt fulare växt när jag hittade den, så för att få lite finare bakgrund/omgivning flyttade jag den till denna blomma istället. Sedan fick den så klart komma tillbaka till sin egen utvalda matplats igen! 

/AnnaKK


Så-å-å höst!! :-I
Med undantag för i fredags och halva gårdagen, så har det varit ett ganska ruggigt veckoslut (på en ungefär lika ruggig vecka). Känns mer som november än september, och det kan jag inte påstå att jag är helt nöjd med.

Så just nu åker september hiss ända ner i källaren, som min favoritmånad på hela året sett! Den får skärpa till sej rejält fram över, säger jag bara, (med massor av solskensdagar och behagliga temperaturer!) om jag ska ta den till nåder igen! >:-I

Ändå sitter jag här och funderar på om jag ska ta tag i ett projekt jag länge har funderat på... Knåpa ihop en fotobok på Fujidirekt som ska heta just September, och innehålla foton tagna i den månaden. :-D

/AnnaKK

Tre månader sedan...


Så då är det med andra ord bara nio månader kvar att härda ut, tills man kan njuta av pioner och borstnejlikor igen. Och ljumma försommarregn... :-)

Förövrigt har det varit en riktigt sportlördag här idag, som började med en fotopromenad ganska tidigt i morse. Sen har dottern & Co har spelat - och vunnit - en fotbollsmatch, som maken och jag (och även svärmor) givetvis var och bevittande. Sportextra i radion har firat sin 50-årsdag, och det har vi lyssnat på till och från under eftermiddagen och kvällen. Och nu senast gick vi en brottningsmatch mot hunden - i veckans pälsvårdsstund...

Så nu är jag lite "schleten", och orkar inte sitta vid datorn så värst länge...<:-) Men jag kikar in i era bloggar och svarar på kommentarer osv i morgon, eller senast på måndag!

Kramar!! :-)

/AnnaKK

Foton från i morse...


Det var så vackert!!! :-)

/AnnaKK


Fredagsmys! :-)
Har precis varit ute och gått en morgonpromenad med kameran i SOLSKENET! Så himla gôtt!!

Och jag lovar, att de fotona som finns med hem på minneskortet, varken är gråa eller svart/vita - och inte innehåller de några otäcka småkryp heller! :-D

Nu ska jag ut igen!!!

Lev & Njut! :-)

/AnnaKK


Björkblad i höstskrud...
Man säger inte att de är löv, förrän de har trillat av va´!? :-)

------------

Och så ska jag säga också, att skruden är lite skruvad i färgerna - men vad gör man inte för att muntra upp både sej själv och andra i kvällsmörkret!? <:-)

/AnnaKK


Solglasögon...
...och solskyddsmedel...Den som ändå behövde nånting sånt idag!? <:-)

Fast ett rejält paraply är ju inte helt fel - fast mot regn då, förstås...

Och jag vet inte vad som har tagit åt reportrarna på Radio Kronoberg, men både igår och idag har de gjort sitt bästa för att försöka få väder-tjommen från SMHI att säga att det faktiskt kommer att bli frost också inom de närmaste dagarna! Hjälp... 8-X

(Fast jag bor ju i och för sej inte i Kronbergs län - bara i "närheten" av det - så kanske jag klarar mej!?)

Go´morron!

/AnnaKK


Senaste flugan... :-)


Fotad för si så där tre veckor sen...Det måste vara nåt slags personligt rekord i lite insektsfoto i år!? <:-/

Funderade på vad anledningen till det egentligen kunde vara... Och kom fram till att mina blommor i trädgården är så otroligt fula (!!) efter den här vädermässigt lite underliga sommaren, så de passar helt enkelt inte som scen/bakgrund för de bevingade skönheterna! 8-X Fläckigt (svampangripet??) och sönderregnat, och nu mera förmodligen halvt om halvt bortblåst också...

Fast Katia märktes inte av så värst mycket här igår. Det kändes tex helt okej att gå ut en sväng i skogen och plocka lite svamp. För även om det susade friskt i trädtopparna, så knirrade det faktiskt inte det minsta i stammarna. :-D

Idag ska jag prioritera att försöka få tag i en ny telefon, framför ännu fler trattkantareller...

/AnnaKK


Hälsningar från Listerlandet! :-)
Maken jobbar för närvarande nere i Blekinge - tydligen finns det lite skog även där, mellan potatislanden och fiskehamnarna. (För er som inte vet, så kör maken en så kallad gallringsskördare).

Jag tog mej en utflykt dit ner igår eftermiddags och hälsade på, och minsann om vi inte hittade solen i Hörvik! :-D Sen åkte vi några kilometer till Hällevik, och där var det helt igenmulet, blåsigt och kallt. Brrr... Kurade i husvagnen på kvällen och sen körde jag hem i mörker, regn och rusk. Men Katia har jag ännu så länge inte märkt av! Hoppas att ingen annan heller har det...?

/AnnaKK

Illusion... :-)
Man får kolla två gånger - minst! - för att inse att det man ser, inte är det man ser. Utan en väggmålning! :-)

Ja, det är alltså måsarna och den lilla gluggen de står i (+ den v-formade linjen strax ovanför dem) som är ditmålade. Väggen och taket är på riktigt - och tillhör ett hus i centrala Hässleholm.

Det finns ett speciellt namn för sånt här verklighetstroget måleri, men just nu är jag inte krycka till att skaka fram det ur minnet. Hjälp mej, nån!?

Om man vill lura sej själv till att tro att det inte regnar här idag, får man blunda. Hårt... :-( Och hålla för öronen så man inte hör plaskandet... Det har jag gjort sen nån gång tidigt, tidigt i morse.

Fast!?! Om jag lättar lite grann på ögonknipet och trycket för öronen, så verkar det faktiskt som om det har slutat nu!?

NAJS!!! Isåfall har jag ideér för dagen! Eller för eftermiddagen, rättare sagt. :-D

Ha det fint ni också!!!

/AnnaKK


Elfte september-offer...


Ja, man kunde väl ge sej den på att det faktiskt skulle hända nåt skit denna dag!?

"Åskar" bombade sönder vår telefon innan i eftermiddags... :-(Så nu är jag bara anträffbar på mobilen, pappa!! <:-)

/AnnaKK


Att bli terroriserad...


...av en geting, som vill smaka på godsakerna från Seven Eleven......är ju inte hela världen! :-)

Men idag är det som om hela världen liksom håller andan, inför vad som kan tänkas hända på tioårsdagen av nine eleven... Blir det ett nytt terrordåd någon stans...??? 8-X

Hua...

/AnnaKK

Lördag, och dags att...


...göra en insats för att hålla åtminstone den inhemska marknadsekonomin vid liv. :-)Mot närmaste livsmedelsbutik!

/AnnaKK


Utökat sortiment! :-)


Igår hittade jag svarta trumpetsvampar - tror jag iallafall... De som ligger längst fram på bilden nedan!Har varken plockat eller ens sett sådana tidigare, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra... <:-) Det verkar i och för sej inte finnas något farligt att förväxla dem med, och de sägs vara goda - men det är väl bäst att vara lite skeptisk ändå, kanske!?

Fast hur som helst, så har jag bestämt mej för att torka dem - de ser ju så coola ut, så om inte annat kan de ha en framtid som prydnad i en glasburk nånstans i köket! :-D

Om det verkar som om jag är en svampplockare utan dess like (efter alla svampinlägg jag har gjort i bloggen på sistone), så är det väl inte riktigt med sanningen i överensstämmande... Men jag tycker det är en riktigt mysig avkoppling att plocka svamp, så när vädret är rätt och lusten finns - då tar jag en plastpåse i fickan och traskar iväg bortom kröken bara, och tar några kliv in i vildmarken. :-) Ge mej ut i nya okända skogar, för att leta efter något som jag inte har en aning om var nånstans jag skulle kunna hitta det... Det gör jag inte, för det räcker inte tålamodet till för! Men här hemmavid vet jag var jag ska hämta kantarellerna - och nu även trumpeterna - och det räcker gott för min del. :-)

Go´morron!!

/AnnaKK

In the limelight...
Det kom ett telefonsamtal häromkvällen. Från sonen.

"Har du fotograferat en fladdermus nångång?", undrade han. "Nä", sa jag. "Kom ut och gör det nu då!"

Så det blev en direktutryckning till verkstaden, där jag hittade sonen på ytterväggen, ståendes på en stege utanför luckan som leder in till vinden (där han förvarar en del reservdelar till sina folkracebilar). En liten men läskig dörrvakt, hindrade honom från att krypa in och hämta vad det nu var han skulle ha! ;-)

Men efter fotografering, och lite påstötning, så flög den iväg.

Har inte kollat om den har kommit tillbaka igen... Men helt klart skulle det bli bättre foton om den lille gynnaren skulle kunna tänka sej att posera i dagsljus! <:-)

/AnnaKK


Länktips angående gatufoto! :-)
Min vän Lisa tipsade mej häromdagen om två böcker om gatufotografi, som man kan ladda ner gratis från nätet.

Närmare bestämt här! :-)

/AnnaKK


Nu regnar det här igen! :-)


Och det är bra, för då tänker jag inte ens tanken på att gå ut i skogen och plocka mer svamp! ;-)Har redan nån liter rensade kantareller från häromdagen i kylen, som jag väl får försöka ta mej själv i kragen och steka nån gång idag... (Phu & Pust!!!).

Och så har jag precis torkat en laddning trattkantareller. Här är en före-bild:Glömde att ta en efter-bild, men i torkat tillstånd fick de plats i en tändsticksask! Typ... :-)

Det är bra att det regnar när man vill "laga till" svamp på det viset, för då faller det sej mycket naturligt att tända brasor i kaminerna. Och lägger man då svamparna i närheten av dessa värmekällor, så torkar de hur snabbt och lätt som helst. :-)

Att regnet också är jättebra för återväxten av svamp ute i skog och mark, behöver jag väl inte ens skriva...

Hoppas innerligt att det fortsätter att regna resten av veckan också, så jag slipper mer svampplock och svamprens och...!!! :-D

Trevlig onsdag på er allihopa!

/AnnaKK

Kvällspromenad...


Trots att det mest regnar här nu för tiden (?), så händer det ibland att solen kikar fram åtminstone en liten stund.

Som häromkvällen:Då får man passa på att plocka fram kameran, och traska iväg på en sväng längs med grusvägen här hemmavid.

Utan mål och utan syfte... :-)

/AnnaKK


En gång är ingen gång...


Och två gånger är redan en ovana!? <:-)

Jag har ett och annat foto från gator och torg, som jag är tveksam till om jag ska visa upp här i bloggen...

Den allmänna rekommendationen är ju tex, att man ska undvika att lägga ut foton på barn som man inte känner - men å andra sidan är det inte förbjudet. Ännu iallafall. Men nästa år vid den här tiden, kan det vara så gott som kriminellt att över huvudtaget hålla på med gatufoto, och då är det nog slut med att publicera dylika bilder i en blogg på det här viset. <:-/

Men den dagen, den sorgen! Och krasst sett så var ju mitt foto på ett främmande barn häromdagen faktiskt en fågelskrämma, och det som kommer nu är väl snarare en liten vuxen än ett barn!? ;-)/AnnaKK


Helgens mord...


Det brukar cirkulera en eller annan bålgeting kring blommorna i mina rabatter... På jakt efter någon annan insekt att äta.

Igår fick jag se måltiden genom kameran. En ganska grotesk historia... Tror inte det tog en halv minut ens för getingen att stycka loss och sätta i sej det den ville ha av humlan den hade fångat! Efteråt låg det diverse kroppsdelar kvar på marken... Urk! 8-X

En annan som också ligger rejält på marken (men förhoppningsvis fortfarande vid liv!) efter den här helgen, är den kände naturfotografen Terje Hellesö. Han anklagades för att ha fuskat med några foton, men nekade mycket bestämt till det. Till slut blev han dock överbevisad, och ett erkännande kröp fram... (Här kan man få del av hela soppan i en lagom dos! Sen finns det enormt mycket mer på Fotosidan.se... Och säkert på en massa andra ställen också ute på nätet).

Personligen tilltalas jag inte så värst av den sortens abstrakta naturfotografi som Hellesö representerar, utan föredrar i 9 fall av 10 den dokumentära - tex Brutus Östlings. Jag är väl också onödigt mycket för att sortera in i fack och så där, men som det nu blev hade det nog varit till gagn för Hellesö om han hade titulerat sej som konstfotograf istället för naturfotograf. Nu blir han väl förmodligen bara ihågkommen som en konstig fotograf...

/AnnaKK


Söndag...


Kan man våga hoppas på ett väder som ger något annat än svartvita bilder idag då!? ;-)

Än värre än vädret igår, var att dottern och hennes fotbollslag förlorade serieledningen. :-( Genom att "bara" få oavgjort i matchen de spelade då. Lite surt... Men så här långt har höstomgången INTE varit deras precis, med bara två spelade matcher fast att det egentligen skulle ha varit fyra (ett lag utgick ur serien och ett lämnade WO) - så de är helt enkelt inte i bästa matchform längre, verkar det som... Spelar nervöst, och kommer inte riktigt igång...

Som det ser ut nu så kommer det inte räcka med att vinna de återstående matcherna (så vida de inte gör det med 10-0 ett par gånger om) för att gå direkt upp i nästa division, som väl annars var målsättningen efter vårens spelomgångar. Men, men! De kan gå upp ändå, men får nog sikta in sej på att göra det genom ett kval istället.

Egentligen är det väl inte det där att få spela i en högre division nästa år som är viktigast heller, utan det roliga är ju att VINNA sin serie - med allt vad festligheter det innebär efteråt!!! Så det är det jag tycker är tråkigt att de nu antagligen inte kommer att kunna göra, trots att de har spelat så rackarns bra i år (utom igår, då...). <:-)

Mysig söndag på er allihopa!!

Kramar! :-)

/AnnaKK


Lördag...


Jag är lite missnöjd med vädret så här långt idag...Å andra sidan var det tjocka moln över hela himlen igår morse också, men de försvann fram på dagen till förmån för sol och riktigt behaglig temperatur. Så jag hoppas på en repris!! :-)

/AnnaKK


Fågelskrämma... :-)
En sån där liten "medhjälpare" önskar jag mej inför dagens arbetspass! För säga vad man vill om barnarbete, med det FINNS moment som de klarar av betydligt bättre än vi vuxna!

Jag är måttligt förtjust i att städa idrottsföreningens loppisbutik, och idag är det dags igen... :-( Städredskapen där är kanske inte avsedda för barn just, men de är då sannerligen inte konstruerade för något annat än dvärgar!?! Och då ska ni veta att jag knappt ens är 160 cm lång... :-/ Och ändå är varenda borste och mopp för kort! Så med andra ord: Två timmars kutryggig arbetsställning väntar härnäst... AJ!

Tänk om man istället kunde lånat in en avdelning barn från dagiset som ligger strax intill!? (Jo, jag vet att det numera heter förskola - men det har jag blivit för gammal för att lyckas lära mej säga!?) Om 20 ungar hade fått springa runt i butikslokalen i en timme eller så - och dörrarna stått vidöppna under tiden - så är jag säker på att dammråttorna hade virvlat ut som alldeles av sej själva! :-)

Go´morron!!

/AnnaKK

Dagsfärskt...
Först regnade det, men sen kom solen fram. :-) En stund iallafall...Hann ta några foton med kompaktkameran, innan det började ösa ner igen!

För övrigt har dagen bestått av lite jobb, en sväng till matvaruaffären - och ännu en liten fotopromenad, alldeles nyss.

Nu närmast ska det kokas spagetti och värmas köttfärssås...

Jisses, vilket spännande liv man har!! :-D

/AnnaKK

Första september...
Om denna dag finns ännu så länge inte mycket att säga...

Jag får återkomma senare - förhoppningsvis med något trevligare än bara förgänglighet i gråskala! ;-)

Go´morron!!

/AnnaKK


RSS 2.0