Helgens mord...


Det brukar cirkulera en eller annan bålgeting kring blommorna i mina rabatter... På jakt efter någon annan insekt att äta.

Igår fick jag se måltiden genom kameran. En ganska grotesk historia... Tror inte det tog en halv minut ens för getingen att stycka loss och sätta i sej det den ville ha av humlan den hade fångat! Efteråt låg det diverse kroppsdelar kvar på marken... Urk! 8-X

En annan som också ligger rejält på marken (men förhoppningsvis fortfarande vid liv!) efter den här helgen, är den kände naturfotografen Terje Hellesö. Han anklagades för att ha fuskat med några foton, men nekade mycket bestämt till det. Till slut blev han dock överbevisad, och ett erkännande kröp fram... (Här kan man få del av hela soppan i en lagom dos! Sen finns det enormt mycket mer på Fotosidan.se... Och säkert på en massa andra ställen också ute på nätet).

Personligen tilltalas jag inte så värst av den sortens abstrakta naturfotografi som Hellesö representerar, utan föredrar i 9 fall av 10 den dokumentära - tex Brutus Östlings. Jag är väl också onödigt mycket för att sortera in i fack och så där, men som det nu blev hade det nog varit till gagn för Hellesö om han hade titulerat sej som konstfotograf istället för naturfotograf. Nu blir han väl förmodligen bara ihågkommen som en konstig fotograf...

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Bonnfrua

Oj vilken läcker (men lite läskig) bild! Vilken lycka att få se detta med kameran mellan ögat och bålgetingen!

Du kan du AnnaKK!!

2011-09-05 @ 09:03:05
URL: http://www.bonnfrua.blogspot.com
Postat av: Morten Pedersen

Det er litt vanskelig å se hva som foregår på bilde, men når en leser teksten så skjønner en det jo og kan forstille seg ved hjelp av bilde hvordan det har foreløpt.

2011-09-05 @ 09:20:47
URL: http://foto.dv.no
Postat av: fjällripan

Otroligt fin närbild, så klar. Ja det där med Hellesö är ju helt otroligt, så himla dumt...Ha en bra dag :)

2011-09-05 @ 09:53:51
URL: http://susannelindsfoto.blogspot.com/
Postat av: Victoria - Foto

Vilken fin närbild!

2011-09-05 @ 10:23:20
URL: http://thevictoriaplace.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Bålgetingar är imponerande! Har aldrig sett nån jaga..bara flyga omkring.

Har aldrig hört talas om den där fotografen tidigare...men så dumt att göra så. Man kan väl göra kreativa bilder, men då får man ju tala om det. Här regnar det idag..buhu...Jag vill ju ut och cykla! Jag har bra regnkläder, men det är omständigt när man ska in i nån affär och så..

2011-09-05 @ 12:17:08
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Jag gillade de bilder .och jag blev grymt besviken på honom.. hur kan någon ta till sig äran för bilder som inte är ens egna.. Det känns ju inte rätt...Jag blir ju själa glad om jag får en bra bild ..det är ju det som gör att man gillar att fota .. att få till en bra bild ibland och att få se natur och människor på ett annat sätt :)

2011-09-05 @ 18:23:39
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Madde

läcker, men lite läskig bild:)

2011-09-05 @ 19:30:45
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Hade ingen aning om att de gjorde så där!

Bara ogillar alla sorters getingar!Terje har vi redan "talat" om på min blogg...

Men nu är han tydligen polisanmäld också.

Och det är mannen som alltid hävdat han gör bilderna direkt vid exponeringstillfället, och inte vet hur man använder photoshop!

Så otroligt trist!

2011-09-05 @ 23:58:05
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: Kerstins foto

Ja nog är det bra konstigt hur en del gör, Terje har gjort fler än mig besviken. Men Brutus han gör nog ingen besviken. Har nyss hittat hans blogg och jisses vilka bilder den mannen tar.

Precis som din härovan. Kanon!

Ha det gott.

2011-09-06 @ 22:05:31
URL: http://www.kerstinsfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0