En ful fisk... :-)

 
Varför i hela friden släpar man med sej ett sånt här fat hem från loppis/second hand???
 
 
 
 
 
 
Ja, inte är det för att man har en ledig plats för just ett sådant i köksskåpen iallafall - eller för att man är djupt övertygad om att man kommer att ha jättestor användning för det! <:-)
 
Möjligen kan det låga priset ha en viss betydelse; 20 spänn... Och motivet har ju onekligen sin charm. Lite grann iallafall!
 
Men det avgörande är ändå att det är gammalt, och i förhållandevis bra skick. Gefle-stämpeln på baksidan skvallrar om att detta fat är tillverkat någon gång mellan 1913 och 1925. Var nånstans, och hur, har denna firre levt sitt liv i kanske hundra år??? Det lär jag aldrig få veta, men nu ska den iallafall få leva vidare hos mej på obestämd tid framöver. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Det där med att samla på sig "bra att ha" saker, är det inte ett tecken på att man passerat ett visst åldersstreck? ;-)

Efter gårdagens bilkörning omfattande över 30 mil i regn, blåst och delvis i mörker, har medfört att jag nu fått nog av längre bilutflykter för ett bra tag framöver.

Hörde i morse att svenskt griskött nu måste exporteras till Tyskland med åtföljande förlust på 300 kronor per gris. Samtidigt saluför affärerna här danskt och tyskt griskött till lågpris.
Det verkar som om varken politiker eller konsumenterna riktigt fattat att bra livsmedel är nödvändigt om människan på sikt ska må bra och kanske rent av överleva upp till hög ålder. Idag är det bara billigt som gäller, kvaliteten betyder i sammanhanget tydligen inget. Med den utvecklingen som vi nu ser kanske svenskt lantbruk snart är ett minne blott. Och vad som då kommer att hända vid eventuella konflikter med åtföljande importproblem,
är ju lätt att tänka sig.

Ha det gott!

2014-02-17 @ 09:39:57
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Jag är totalt ovetandes om äldre föremål och har säkert skönt saker som är hiskelisk mycket värda. Eller, nej förresten. Vart skulle jag fått dem ifrån. Ikea?
/P

2014-02-17 @ 11:25:46
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Vem vet, kanske du gjort ett väldigt värdefullt fynd. Jag visste inte ens att de fans uppläggningsfat med mig avbildad..för visst är de jag, jag är ju fisk :)
Kramiz

2014-02-17 @ 14:23:51
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Inga M

Med det märket under så har nog fatet sitt värde och stabilt över tid. Kan man ha det i ugn? I så fall är det väl inte fel att laga till fisk på det.
Annars ett fint uppläggningsfat kanske?

2014-02-18 @ 09:23:21
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Vilket annorlunda fat :) Gammalt, det såg man med bara ögat. Du hittar nog något att lägga där i. Kanske fiskerullar.

2014-02-18 @ 15:38:02
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Jag tycker att fatet är mycket tjusigt :-) Med eller utan Geflestämpel.

2014-02-19 @ 19:35:26
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Malin B

In med det när Antikrundan gör ett besök i krokarna. ;) Flera gånger har ju folk fyndat för typ en femma och så är objektet värt belopp med många nollor.

2014-02-28 @ 18:58:05
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0