Folkrace-bilder...


Som sagt var, så fick det nya 28-75 millimetersobjektivet följa med på folkracetävlingen igår - dels för att jag ville testa det lite mer än vad jag hann göra i fredagskväll, och dels för att tanken med det ju faktiskt är att det ska komplettera 70-200-objektivet i fotoväskan.

Det sistnämda objektivet är så klart så oändligt mycket bättre till den här sortens sportfoto, men det gick ju faktiskt att fånga lite action med det lilla också. :-)Sa jag action!? Räddningsaktion, menade jag kanske...? <:-)

Och typ skogsbrand:(Nädå, det brann inte - bara rök blått så in i (...) från en av bilarna i det heatet!)

Och NU kommer det lite action igen:Fotot ovan är till skillnad från dem ovanför det, taget med det stora 70-200:t. Fast det syns nog inte så stor skillnad i bildkvaliteten på de här små bloggfotona - men på datorskärmen är det en rejäl skillnad mellan originalfilerna, precis som det SKA vara mellan foton tagna med dessa båda olika objektiv.

(Så fort jag hinner ska jag visa foton tagna på närmare håll med 28-75:an, för det är till sånt som det lämpar sej bäst!)

Fler foton tagna med 70-200:I nummer två från vänster sitter sonen, och som synes blev det lite trångt direkt efter starten... <:-)Jag tror inte det är nån "Åsa" som kör den gula bilen just här - för så där fult kör väl inte tjejer!? >:-DEgentligen ser det ju inte så farligt ut, men tydligen lyckades han slira så mycket och länge på kopplingen att lamellerna tog slut... 200 meter senare var det bara till att kliva ur, och kasta in handsken för resten av tävlingen.

Nåt som däremot ser väldigt farligt ut, är att åka på taket på en sån här bil!!! 8-XSer ni nallen!? Jag var livrädd att den här bilen också skulle volta, så nallen skulle råka illa ut... Men tack och lov så hände det inte! Pjuh!! <:-)Hönsgårdskörning, typ. Och gissa av vilka...? Suck!

Att en junior inte kan köra bil, är väl däremot förståeligt:I den klassen har ju förarna faktiskt inte tagit körkort än, så! <:-)Bara till att bära ut möget, och sen på´t igen!!

/AnnaKK


PS! Vurporna jag visar ser värre ut än vad de var! Samtliga förare kröp själva ut ur bilarna, och var till synes helt oskadda! Fast jag undrar alltjämt om man ändå inte har nån slags hjärnskada när man vill hålla på med sånt här...? 8-X Och den frågeställningen gäller inte minst till min egen son!! DS!


Kommentarer
Postat av: Morten Pedersen

Det ser ut som om det har vært fart og spenning. Lykke til med det nye objektivet.

2011-07-24 @ 13:50:21
URL: http://foto.dv.no
Postat av: Yvonne

Haha, jag har kollat på sån där race hela gårdagen och dagen..fast i tecknad form, Speedy McQueen och Rorry..:P (barnvakt). Jag kom på att jag har ett 35-70mm liggande...det är till min gamla Minolta (analog) men det går att ha till Sonyn också! Har provat det en gång, men minns inte riktigt om jag gillade det eller inte. 50mm är ju mycket ljusstarkare än det andra...Men du har ju fått fina bilder här!

2011-07-24 @ 14:08:16
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

Kul bilder, mycket action :) Det ser ut att gå ganska vilt till på de där tävlingarna ...

Båda objektiven verkar väldigt bra av vad jag kan se på dina bilder. Ska bli spännande att se mer av det nya objektivet :)

2011-07-24 @ 21:58:43
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Malin B

När jag ser de här bilderna tänker jag på att det är en himlans tur att inte något av mina barn har blivit frälsta av denna sport. Känns som om jag skulle vara livrädd för jämnan... Men det är väl så att man vänjer sig förstås och jag anar att jag skulle vara "biten" efter ett tag jag också...

För VEM hade anat att jag skulle gå på så många fotbollsmatcher som jag gör?Synd att du inte såg filmen vi såg då när åskan brakade igång. ;)

2011-07-24 @ 22:25:46
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Underbara bilder och härlig redovisning!

Jag får lite känsla av go-cart bilarna man körde på tivolin, där det gällde att krocka loss ordentligt!Du vet ju hur väl de sitter fastspända med hjälmar och allt inne i dessa bilar. Då känns det rätt okay att se bilderna.

Värre hade det nog varit med boxning, speedway, cross, mfl skadefrekventa sporter.

Hur är det med skadorna i folkrace? Jag är nog dåligt uppdaterad, men har för mig de är tämligen lågt? Eller är jag helt ute och snurrar?Min lilla cross-vän ledde i SMU nu i år igen (vann förra året) när han råkade ut för en ruskig olycka för några veckor sedan med bland annat brutet lårben som resultat. Nu har han körförbud fram till jul!!!Vad menar du med kvalitetskillnad på objektiven?

2011-07-24 @ 22:50:18
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: elena cn

Jösses vad de krockas! Vääääldigt knöliga bilar, ett under att de går att köra:)

2011-07-26 @ 20:18:15
URL: http://elenassida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0