Sommartider... Hej-Hej!! :-)


Sitter här och tittar igenom gamla bildmappar från i somras.

Finns så mycket som aldrig har kommit med på bloggen... Och nästan lika mycket som heller inte SKA visas upp här - men det känns absolut som att jag ändå har undanhållit lite väl mycket. :-)

Just med gatufoto, känner jag ofta att de bilderna BEHÖVER mogna till sej lite - det är faktiskt förhållandevis sällan jag lägger upp helt nytagna sådana. För jag vill inte publicera något som jag sedan kanske ångrar att jag har lagt upp! Och eftersom jag aldrig har frågat om jag ens fått ta dessa foton, så känns det ännu viktigare att inte lägga ut sådana foton som på ett eller annat sätt kan upplevas som taskiga eller fullständigt missvisande... 

Som foto nummer två här ovan tex! Det är ett sådant som jag har funderat en hel del på om jag ska visa eller inte visa. Men nu har jag bestämt mej för att bilden (förutom att jag själv tycker att den är både bra och rolig) återger exakt vad som hände, inte bara i ett ögonblick utan för en längre stund, och att den mycket väl speglar en glad och spontan personlighet hos dem som agerar på den. 

Förövrigt är det för det mesta ganska mycket mixter med både beskärning och bildbehandling, innan jag känner mej nöjd med mina alster från gator och torg. Eller rättare sagt; Jag gör oftast flera olika bilder utifrån samma foto, och sen får det gå sin lilla (långa!) tid medans jag känner efter vilken version som är den rätta att eventuellt publicera.

Och förresten! Det här med att gatufoto ska vara 100% dokumentärt, oredigerat rakt upp och ner - det funkar inte riktigt alltid för mej. Inte att de "måste" vara i svartvitt heller, för den delen. 

Men mer om det en annan dag! :-)

/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: fjällripan

Jättefina gatbilder! Ja visst är det mycket bilder som man inte hunnit använda...

Tack för din fina kommentar hos mej idag, det är så lätt att ens skrivna text ibland missförstås, men du förstod :)

2011-11-09 @ 12:48:36
URL: http://susannelindsfoto.blogspot.com/
Postat av: Bonnfrua

Jag gillar dina gatumotivfoton (konstigt ord!). Men det är nog bra om de får mogna till som du skrev. De som fastnat på ditt kort har ju också hamnat i sin vardag igen och det kanske ockås är bra?Hörde på nyheterna idag att det är förbjudet att fota/filma på BB bla. Jag antar att det vinklades för inte kan det väl vara förbjudet att ta ett kort på sin bebis och bara bebisen?

Men jag förstår om personalen inte vill bli filmad och hamna på youtube när de jobbar och sliter för brödfödan.Och förresten, om jag är på sjukhuset i ngt ärende som patient vill ju inte jag se mig själv på någon annans bild eller videosnutt.

Knepig fråga det där!!!

2011-11-09 @ 12:56:07
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Gatufoton är fantastiska! Och än så länge får man ju använda dom som man vill...så länge de inte visar något "taskigt" så kan man väl visa dom! Som bild nr 2, jättekul! Och personen verkar ju vilja fastna på bild hursomhelst ;)

2011-11-09 @ 18:02:22
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: annette

Helt rätt att ibland i alla fall låta gatuforon mogna, har själv massor som jag inte publicerat och inte heller kommer att publicera.

Intrigitet är A och O i vissa lägen, men dom två bilderna Du visar här idag tycker jag är helt okej att visa på en blogg, desutom är dom snygga och den sista även fylld av humor!annette

2011-11-09 @ 18:42:32
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Hej, hej! Jo, den om fotografen från Riga har jag sett! Fast det var ett bra tag sen...mycket intressant! Som det mesta som går på Kunskapskanalen är. Och nu är det myyycket foto där ;)

2011-11-09 @ 19:28:43
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

jättefina bilder, å när det blir i svrtvitt ser det så läckert ut, kramen

2011-11-09 @ 19:34:37
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Malin B

Himla härliga bilder! =)Ja, det är synd att du inte bor närmare oss (för inte bor väl JAG för långt ifrån DIG - nejdå!).

Jag är säker på att min vackra pojke skulle bli superfin om du förevigade honom på bild.

2011-11-09 @ 19:39:13
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: mimmi

Woow .. vilka bilder !!! Nu blev jag sugen på att testa det igen .. men jag är ju så himla feg .. eller så ger jag ut signal till folk .. för så fort jag har tänkt att ta en bild på dom .. så tittar de rakt på mig och jag får fort som attan vända kameran upp i en tom himmel eller svänga bort en tom bil :)

2011-11-09 @ 20:23:38
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Linda

härliga bilder. känns så bra att det är spontana kort :) gillar dom skarpt. känns som du och jag är rätt mycket inne på samma sorts fotografering och tänkande:)

2011-11-09 @ 21:10:23
URL: http://lindaelm.blogspot.com/
Postat av: Lizaloop

haha underbart, verkligen talande bilder!

2011-11-09 @ 22:31:28
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Jane

Så snyggt med svart-vitt och med de motiven!

Den undre bilden är suverän :)

2011-11-09 @ 22:51:07
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Jenni

Jag är nog en riktig sur-propp...

Bilderna är kanonfina, men jag är ingen vän av sådana närbilder på människor som inte gett sitt godkännande först. Skulle absolut själv bli jätteledsen och sårad om jag hittade en sådan bild på en blogg som visade mej i en situation där jag "apade" mej framför en väns kamera. Så....ja, jag är nog en riktig "surtant" i denna frågan. Tycker helt enkelt att det är oförskämt att göra så.

Sån e jag....Men, jag gillar DIG!

Så kram på dej och jag måste säga att jag föredrar dina djurbilder...eller gatufoto på människor där man INTE direkt kan se personen ifråga. (Bakifrån, lite redigerat, med en mössa ner över huvet...ja, vad som helst. Eller åtminstone ett foto taget på långt avstånd)

/Jenni

2011-11-10 @ 01:31:07
URL: http://alltetochingentinget.blogspot.com/
Postat av: Lisa | majamyra fotograferar och funderar

Känner som Mimmi skrev ovan, jag är också en fegis. Inte många gatufoton i min blogg än.

Dina är grymt fina ju, du får inte undanhålla dem så länge för oss ;) Men jag förstår tänket, för så tänker ju jag med. Ett riktigt svårt dilemma det där.

2011-11-11 @ 12:31:44
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Elisabeth

Ha ha, urtjusigt.

Allt är väl redan sagt här ovan... :-)

2011-11-11 @ 23:45:39
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0