Ljuset i mörket!! :-)


Vid halvåtta-tiden igårkväll satt maken och jag vid köksbordet i stearinljusens sken (fy f-n vad det är totalt omysigt med levande ljus när man inte har haft ström på länge!!) och tuggade på varsin macka. (Och vad maten smakar tråkigt när den ska förvaras utomhus förresten, och man dessutom måste treva efter den i olika kassar ute i beckmörkret på balkongen...).Men...

Plötsligt såg vi svepande ljussken utanför fönsterna! 8-)

Kunde nog inte ha blivit gladare ens om några änglar hade nedstigit, badandes i himmelskt ljus, i just vår trädgård då!? Fast det var ju nästan så det var, faktiskt - eller i varjefall så var det några goa killar från "Vattenfall" som, utrustade med skarpa strålkastare och ficklampor, var ute och letade efter felet på vår elledning!! Halleluja!!! :-D

Tog väl inte tio minuter ens att fixa "vad det nu var" - sen hade vi som himmelriket igen här hemma, med en massa härliga watt och volt överallt i sladdar, lampor och andra elmanicker!!!

DET är MYSIGT det, säger jag bara!! 8-D

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Bonnfrua

Oh vad skönt att ni är elektrifierade igen! Det är allt en bra uppfinning som man är så totalt beroende av!Här har blåsten kommit fram igen men solen anas så på det hela taget ser det ut att bli en ok dag!

2011-11-30 @ 09:13:07
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Lisa | majamyra fotograferar och funderar

Skönt att det gick över relativt fort för er denna gången. Hua kan inte ens tänka mig..och tänk de som är allergiska mot el, dock ovanligt kanske.

2011-11-30 @ 11:04:55
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Lennart O

Grattis till ljuset i mörkret!

Själv har jag hamnat i en debatt där några ondgör sig över att Astrid Lindgren i några av sina böcker använt ordet neger. När jag gick i något som då kallades Folkskolan under 40-talet, fick vi lära oss att en svart människa kallades för neger. Även Astrid var ett barn av denna skola, därför är det orimligt att hon skulle skulle kunnat förutse att den då använda beteckningen skulle bli svartlistad vid en tidpunkt 50 år fram i tiden. Nu är ju hennes böcker censurerade med avseende på just denna benämningen. Men hur är det med alla av hennes böcker som fortfarande finns här och var i hemmen. Är det kanske dags för kommunala bokbål?

Ha det bra!

2011-11-30 @ 12:59:13
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: mimmi

Så skönt att ni har fått strömmen tillbaka :) hur i hela fridens namn klarade man sig för?

Hur som helst .. så såg det mysigt ut med bilden på de levande ljusen :)

kram :)

2011-11-30 @ 14:59:55
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Morten Pedersen

Strøm er greit å ha, men flott bilde av lyset da.

2011-11-30 @ 15:53:37
URL: http://foto.dv.no
Postat av: annette

Underbart att det inte blev längre den här gången, Du har ju varit med om "Gudrun"!

Visst är det mysigt med stearinljus som på Din bild, men bara som komplement till vårt vanliga lyse!

Nu får vi hoppas att det inte blir fler missöden med blåst, blåser gör det här nu men inte som i helgen!Skönt att Du är tillbaka!annette

2011-11-30 @ 17:01:12
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Grattis till strömmen!!! Ja, efter Gudrun tog det faktiskt ett par år innan jag kunde njuta av stearinljus igen. Riktigt tragiskt, det som annars är så mysigt. Och första året efter hatade jag gräsklipparljudet -det påminde om elverket..

2011-11-30 @ 17:52:52
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Ingrid

kom på en sak till; då vid Guidrun efter varit strömlösa nästan två veckor kom våra tyska sommargrannar på den briljanta iden att de ville ta sig en tur hit för att som de sa "uppleva denna fantastiskt mysiga händelse" med egna ögon. DU jag trodde jag skulle "strypa dem" MYSIGA???? Gggaaaa!!!! Därtill fick vi då även elda lite även i deras lilla stuga för att de skulle ha någolunda dräglig vistelse..

Men de förstod faktiskt efteråt hur dumt det blev. (tilläggas bör att de stannade i EN natt sen åkte de tillbaka igen..) SÅ mysigt var det! :P

2011-11-30 @ 17:58:38
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: soffie

men guu va bra att den är tillbaka nu, å va fin bild du visar, :)

2011-11-30 @ 18:37:48
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Jane

Härligt! Hur gick det med all mat i frysen? Det är väl nästan det värsta, att så mkt blir förstört ...

2011-12-01 @ 06:39:00
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Madde

vilken mysig bild:)

2011-12-01 @ 17:36:56
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0