Oförmögen att uppskatta en värmebölja...?

 
Men de fina morgnarna vi har för nuvarande är inte så dumma.
 
Särskilt sett ur en fotografisk synvinkel! :-)
 
 
 
 
 
 
Solen - dess vackra morgonljus! - får gärna falla på motiven, men själv håller jag mej helst i skuggan.
 
Fast det kan vara lite frestande att trots den stekande solen gå ut med kameran i rabatten mitt på dagen också, för då vimlar det av fjärilar där - och det går framförallt att använda både en liten bländare (8 och där över) och en snabb slutartid (omkring 1/1000 sekund eller ännu snabbare). Vilket är grundförutsättningar för att kunna ta en bild som den här:
 
 
 
 
 
 
Men att fjärilen fastnade i precis denna läckra position, handlar så klart om att ha en stor dos tur också! :-)
 
 
-----------------------
 
 
Idag ska jag dock INTE utsätta mej för "mitt på dagen"-solen, för jag känner hur det fortfarande svider i skinnet på armarna sedan igår... :-(~
 
Jag och svärsonen ägnade några timmar åt att köra skräp till tippen då, och jag säger bara en sak: Stackars dem som jobbar på återvinningsgården, och måste vandra omkring på den stekheta asfaltsplanen där hela dagarna. Ja, en liten bod hade de förstås att söka skugga i då och då - men mesta tiden (iallafall när vi var där) så befann de sej ute i den gassande solen. Undrar om arbetsgivaren håller dem med solskyddscremer?? Och undrar framförallt vad jag tänkte på, som inte smorde in mej med nånting?! 8-X
 
Trevlig torsdag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: majamyra | Its all about the details

wow, grymt fångat! Värmen är ihållande, men jag gillar värmen fast håller gärna huvudet i skuggan.

2014-07-24 @ 12:56:01
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Pernilla

Så vackert!
Jag älskar morgon ljuset men kan dessvärre inte fånga det med kameran i mobilen. Den riktiga fotografen i vår familj fotar för fullt, men det är ju inte mina bilder. Ni får hålla tillgodo med "min kvalité" och lite oskärpa.
/P

2014-07-24 @ 13:31:30
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lennart O

Go middag! Nja, middagen idag var väl av en mera ordinär beskaffenhet; Falukorv med stekta nypotatis, enkelt och lättlagat i värmen.

I går kväll "kylde" jag ut huset genom att placera en värmefläkt (!) i dörröppningen. Nja det var ju inte solsting som drabbat mej, fläkten kan dessbättre köras även utan värmespiralerna påslagna. Jag lyckades på ca två timmar få ner inomhustemperaturen från 28 grader till den mera uthärdliga 25 grader. Den utomhusluften som blåstes in höll då ca 20 grader. Ska fortsätta med det i kväll när utomhustemperaturen närmar sig 20 grader.

Läste i blaskan att en hästägare fått erinran från Länsstyrelsen, som påpekat att man inte längre får ha en ensam häst i stall och hage. Det är tydligen något i Djurskyddslagen som numera förbjuder hållandet av ensam häst. Tänk om myndigheterna kunde visa samma omsorg om alla ensamma människor.

På tal om värme och torka så läste jag att man sedan flera år lider av torka och sjunkande grundvattennivåer i delar av västra USA. Det har där sedan länge varit förbjudet att använda ledningsvatten för bevattning av trädgårdar och gräsmattor. Följden har blivit att det i dessa områden inte längre finns några grönskande gräsmattor. Räddningen har dock nu kommit då man uppfunnit en grön vattenlöslig färg som kan sprutas på de brunbrända gräsmattorna och hux flux har de utan någon bevattning blivit gröna igen.
Min gräsmatta är numera till stora delar brun, dock utan att detta bekymrar mej speciellt mycket. Någon färgbesprutning är inte aktuell för min del.

Ha det så bra!

2014-07-24 @ 14:15:03
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

I morse klev jag upp vid fem och då kändes det ju nästan "kallt". ;) Nu är man ju van vid att det är skållhett nästan hela tiden... Kvällarna är dock sköna!
Jag hade det dock svalt och skönt hela morgonen/förmiddagen, tog semestern från semestern... (Jobbade en liten stund.)

2014-07-24 @ 21:05:16
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Soffie

Mm så vackert ❤️vi sitter mest i skuggan hoppar i och badar å sen solar en stund sen skuggan igen , man ska verkligen inte vara mitt i solen för länge. Kramen

2014-07-24 @ 22:15:42
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Jag är också helst i skuggan nu på dagtid. Eller i vattnet. Mitt på dagen fotar jag inte nu :P Katten håller sig helst inne om dagarna nu vilket resulterar i att hon blir rastlös. Men som du säger så är mornarna (och kvällarna) bra fina att fota på (och helt okej temperaturmässigt) :)

2014-07-24 @ 23:50:12
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Ditte

Jag försöker ju komma upp tidigt och gå ut, men det går inte bra :P Är ju så förbaskat trött när det är svårt att sova ordentligt. Och så MÅSTE jag ju inte. Jag skulle gärna gå ut och fota kryp, men med en temp på nästan 30 grader i skuggan (och de befinner sig i solen) så orkar jag inte... Kanske nästa vecka, om det är lite svalare, vilket det ska bli (hoppas) ;) Kram! Häftig fjäril! Jag blir inte riktigt klok på hur den har kroppen...?

2014-07-25 @ 07:57:47
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Yuki Yoursic

grym bild :)

2014-07-25 @ 15:52:30
URL: http://yukiyoursic.blogg.se
Postat av: Lotta

Tack för tipset ang inställningar! Underbart fina foto. Ska jag testa i morgon då jag kommer tillbaka till ön igen. Skönt nu när man bara åker hem för att jobba, hade jag fått välja så hade jag helst inte jobbat utan bara varit på ön. Men eftersom jag ska vara ledig 6 veckor i höst så är det bara till att knega på.
Jag tillhör de som gillar denna värmen och mer än gärna håller till i solen. Tur att vi är olika :-)
När klockan var halv sex idag på morgonen så var det 21 grader ute. Fantastiskt!
Nu ska jag träffa John Blund en stund innan jag ger mig ut en stund i solgasset.

Ha en bra dag!

:-)

2014-07-26 @ 08:27:44
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Soffie

Så vackert du visar.....jag gillar värmen men nätterna är jobbiga tycker jag,måste skaffa en ac om det fortsätter så här...

2014-07-27 @ 21:00:39
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Otroligt fina bilder!!

2014-08-04 @ 18:14:50
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0