Högstubben... :-)
Här sitter herr och fru Rödstjärt på telefonledningen utanför sin lägenhet i den före detta linden. :-)

Eller, ja... Det är väl en lind fortfarande, även om den nu är död!? Jag tror det är 12-13 år sen vi hade en arborist här, som plockade ner de två jättegigantiska topparna (som lutade på ett lite oroväckande vis rakt mot vårt hus).

Det kom nya skott på stubben under flera somrar, men numera är det bara fågel-, fladdermus- och insektslivet kvar i den. Vilket i och för sej inte är så bara! :-) Och det var ju dessutom det som var själva vitsen med att behålla så här pass mycket av stammen. Fågelbohålen i den fanns ju redan på den tiden, och vi ville så klart inte göra någon annan hemlös bara för att vi skyddade vårt eget hem. (Tack och lov att arboristen var här långt innan stormarna "Gudrun" och "Per"!!). Den svarta siluetten i förgrunden är en fågelholk, som sitter på ytterligare en högstubbe (en björk som vi tog ner förra våren, eller när det nu var...). Våra barn är måttligt förtjusta i alla dessa högstubbar (ja, vi har faktiskt en tredje också - plus en björk som vi har toppat men som det har vuxit fram en ny krona på), men så länge jag och maken inte blir "utslängda" ur huset av nån av dem så ska stubbarna minsann få stå kvar! :-DSer ni rödstjärtshanen som tittar ut ur bohålet? Och på "takterassen" står sädesärlan och spanar...

Och när inte den trippar omkring där uppe, så kan det hända att björktrasten sitter där:Eller forsärlan:Och en och annan gång kan det hända att ekorren kommer på visit...

Men de senaste dagarna har det bara varit frid och fröjd hos rödstjärtarna. De matar och matar sina ungar. Undrar om de inte är flygfärdiga ungefär vilken dag som helst nu!? :-)

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Det är så viktigt med såna där gamla stubbar, både för insekter och fåglar! Det märker man ju inte minst på dina bilder :) Jag läste nånstans att man oroar sig över var fåglarna ska sitta om alla telefontrådar ska tas ner...Inget regn i natt här... (vadå, att svenskarna pratar mycket väder!? ;)

2011-06-08 @ 07:20:39
URL: http://www.yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Morning! Ja dessa högstubbar är verkligen ett paradis för alla småfåglarna. Tyvärr har ju dessa stubbar en begränsad livslängd, tidens tand tär hårt på dem.

Här åskade det rätt kraftigt ett par gånger i går kväll, men så mycket regn blev det inte, så det blir ännu en runda till kyrkogården idag för bevattning.

I morgon reser jag till de yngsta barnbarnens skolavslutning.

Ha en fin dag!

2011-06-08 @ 09:11:59
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Bonnfrua

Härligt att låta högstubbar finnas för djurlivets skull. Och så får du ju möjlighet att få extremt bra foton också...Rabarbern har ju den fördelen att om man skördar av den så kommer det ju nya fräscha stjälkar... så saft och pajer kan man göra hela sommaren om man vill.

2011-06-08 @ 11:01:11
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

I vår "högstubbe" ska det bli en trädkoja, när vi hinner.. Ölandskramar!

2011-06-08 @ 11:13:28
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Jen

Det är då inget dåligt fågelliv runt den stubben. :DSv. Björktrast är det säkert. Jag jämförde med lite bilder på nätet. :)

Bamse ja, han fick diagnosen för 2 år sedan och har klarat sig kanon fram till nu. :/

Att ha dragkamp eller busa med småbollar är inte lika skoj som att busa med den man inte får busa med. :P

Att bada däremot verkar vara favvosysslan, och säkerligen så är det mildare för musklerna att plaska runt i vatten. :D

2011-06-08 @ 13:59:25
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv: Tack du! :D

2011-06-08 @ 17:22:23
URL: http://torslanskrypin.blogg.se/
Postat av: annette

KLART att stubbarna skall vara kvar!!annette

2011-06-12 @ 12:33:27
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0