Höst i chiliodlingen...

 
Kom ut i morse, efter fjärde natten i rad med riktigt låga temperaturer och markfrost på morgonkvisten, och kunde då konstatera att den här gången hade faktiskt daggen frusit till is på bladen i topparna av de chiliplantor som står mest oskyddade i trädgården... :-(
 
Så det är nog dags att inse att odlingssäsongen snabbt går mot sitt slut nu!? 
 
Blev dock lite gladare igen efter en kik på väderappen i mobilen - stämmer den, ska det nämligen bli mulet och några grader varmare kommande natt! :-)
 
Nåja... Det är ju första oktober imorgon, så om det inte funkar så bra att odla exotiska växter under bar himmel ens i Skåne nu, så är det egentligen inte konstigt alls. Med en bättre sommar hade jag nog inte haft det här problemet, att så många frukter inte kommer att hinna mogna ute... Trots att det är så varmt och skönt och jättesoligt på dagarna nu. Hå-hå-ja-ja... (I-landsproblem, jag vet!!!)
 
Hur som helst!
 
Här kommer några foton från igår, tagna bland plantorna som står på altanen (och som mår bäst, eftersom betonggolvet lagrar solvärmen + att jag kan veva ut markisen som ett skydd över dem på nätterna):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slår det om till mildare väder nu framöver, så kommer plantorna att få vara kvar ute ytterligare ett tag. Om inte, får jag nog börja sålla och välja vilka som ska ges upp och vilka som ska få en ytterligare chans inomhus.
 
Tog in en planta för ett tag sen, som blommade något alldeles kopiöst men som inte satte nån frukt. Tänkte att det var värme den saknade... <:-) Men den tackade för det genom att tappa exakt varenda en av blommorna!? Nu kommer det visserligen nya knoppar, men ska det bli frukt också så vill det till en riktigt bjässig lysrörsarmatur över den och det är jag faktiskt inte så-å-å sugen på. Mest troligt är ju att det förr än frukt kommer tusentals bladlöss... IRK!!! Så den plantan åker troligtvis snart ut på komposthögen!
 
Go´ morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin B

Så många plantor!!!
Frukterna är väldigt dekorativa.
Det är mycket man inte kan råda över när det gäller odlingen men med brinnande intresse brukar man bortse från allt stök det är med frostnätter eller dåligt väder. Man kämpar på.
Jo, det är Victoriaplommon - förstås! ;)
Jag har ju inte heller någon tumlare utan det var ju O som utrustats med sådan på sin gata i stan.
Tror att mammorna ligger ganska långt ner i kön på vissa salonger. Märkligt för när man väl slår sig ner går det ju ganska fort.

2015-09-30 @ 17:07:30
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0