För det första...

 
Det var ett mycket gott och trevligt julbord vi blev bjudna på igårkväll! :-)
 
Fast... Man är ju övermätt ännu, förstås... Blurp...! <:-)
 
För det andra! Vi har haft inbrott i vår carport!!! >:-I Någon gång under de senaste dagarna - eller nätterna. 
 
Och eftersom snön har försvunnit, så går det inte att säkra några spår i den efter förövaren... :-( Men nån av dagarna som det vita låg, så såg jag att någon hade smugit omkring på tomten, och faktiskt varit framme exakt på den plats där jag nu har konstaterat att ett tillslag har skett! Dessvärre fotodokumenterade jag aldrig spåren, så jag har inga som helst bevis...
 
Men! Det är väl bara ett fåtal individer som kan tänka sej att stjäla en råttfälla!? >:-)
 
 
 
 
 
 
Ja, ni läste rätt; En RÅTTFÄLLA.
 
Eller egentligen är den väl avsedd för möss - en mindre modell av burfälla, som man alltså fångar dem levande i. Så om någon hittar en sådan på något underligt ställe, så kan det mycket väl tänkas att det är vår! <:-)
 
Min teori är att det är något rovdjur som har hittat den, och förmodligen har det väl suttit en stackars mus i den - och så har kissen, räven eller möjligen illern/mården inte lyckats öppna buren på plats utan helt sonika tagit den med sej hem!?
 
Det var just en iller eller mård som jag hittade spår efter i snön häromdagen, och den hade varit framme vid fällan och kollat in den - men inte rört den, inte vad jag kunde se iallafall... Fast då var den tom, så det fanns så klart ingen anledning. Dock undrar jag om ett så pass litet kreatur verkligen kan bära med sej en sådan fälla någon längre sträcka? Letade både här och där igår, först i och kring carporten men sedan allt längre iväg också. Men fällan är verkligen borta! 
 
Ni kan ju kolla hur era katters tänder ser ut! Sitter det ståltråd mellan dem, så skulle jag vilja höra en bra förklaring på varför!! 
 
Trevlig helg på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Inte ens råttfällor får man ha i fred! Vad är det för värld vi lever i?

Idag har vi fått veta att FN:s vapeninspektörer inte kunna utreda vilken sida det var som låg bakom gasattacken i Syrien för några månader sedan. Minnesgoda läsare kanske drar sig till minnes att dagen efter attacken utsåg USA och deras handgångne Carl Bildt, att det tveklöst var den Syriska regimen som låg bakom detta. USA och Bildt ansåg att detta nesliga dåd krävde att Väst omgående skulle ingripa i kriget och se till att regimen tillintetgjordes. Dessbättre fanns det moderata krafter som lyckades bromsa detta till bl a Bildts stora förtrytelse.
I veckan har även framkommit att USA och Väst stoppat tillförseln av underhållet till de syriska rebellerna då det visat sig att huvuddelen av rebellerna består av soldater med bakgrund i al-Qaida. Detta är ju ingen nyhet för dem som fått sin information utanför den svenska medievärlden. Om detta talar svenska medier idag ganska tyst. Det är onekligen ganska befriande att genom nätet kunna få saklig information utanför den svenska ankdammen, där våra medier plaskar omkring i och snattrar sina oväsentligheter.

Ha en fortsatt trevlig helg!

2013-12-14 @ 09:52:44
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Herr Nilssons Fru

Oh fy vilken läskig historia, ja förutom julbordet då:) jag avskyr möss o råttor än värre men ja jag har ju massa känslor i kroppen så jag tycker ju synd om dem när de fastnar i fäller eller dyligt. :)
Kramiz o go helg

2013-12-14 @ 12:31:36
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/
Postat av: Gubben

Kollat katten ingen ståltråd i munnen på honom:-)!!

2013-12-14 @ 15:46:23
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Mina katteländen är inte heller skyldiga. De vill knappt gå ut nuförtiden. Det är antingen för kallt eller för blött.

2013-12-14 @ 20:00:22
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Har ingen katt, så vi är alltså oskyldiga, haha!
/P

2013-12-14 @ 22:31:00
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Malin B

Käre tid, jag såg verkligen en tvåbent tjuv framför mig till att börja med. ;)
Kanske går att ha fällor utställda för dem också? Här i trakterna har det varit vanligt förekommande med "besökare" ett tag. En olustig känsla naturligtvis.

Julbord är egentligen ett märkligt sätt att äta mat på... Förr i tiden var det ju mera "tvungna" att äta när det fanns men nu när vi faktiskt inte måste sleva i oss allt på studs är det konstigt att vi håller fast vid det. ;)

Låter som det kommer att bli husköp "rätt vad det är". Skulle ni kunna tänka er att flytta någon annanstans OM "erbjudandet" om att ta över ert hade anammats?

2013-12-14 @ 23:42:07
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Inga M

Usch då, både tvåbenta och fyrbenta tjuvar är för mycket! Din teori låter fullt rimlig tycker jag, den med råttfällan som försvann.
Här i Värmland är det en inbrotts- och stöldvåg som vi aldrig sett maken till förut. Det är påhälsningar överallt, ändå har polisen tagit drygt 10 stycken. Organiserat från annat land är det säger man och ganska fräcka tillslag. Igår morse var man i vår kyrkas förråd.
Ha en fortsatt trevlig helg!

2013-12-15 @ 04:48:28
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ditte

Du får väl sätta upp en sån där ljusfälla! Vore spännande att se om det fastnade något på den... Jag kollar på Kunskapskanalen på söndagar kl.21.00 om forskare i Sydamerika som filmar nattlevande djur, mycket spännande! Ha en fin grå dag...

2013-12-15 @ 09:25:50
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Gunnar

Du får kanske sätta upp en webkamera så att du kan fånga tvåbenta eller flerbenta på bild.
Önskar dig en tredje söndag i advent!

2013-12-15 @ 10:41:00
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Lotta

Kanske är ett fall för Leif GW Persson :-)
Vilken komisk syn det hade varit och fått se en räv eller något annat djur irra runt med en bur med en rått i. Hoppas de tyckte det var värt besväret.

:-)

2013-12-16 @ 14:12:51
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0