Chiliplantor på G! :-)

 
Hur har ni det med vårkänslorna!?
 
För egen del tycker jag att de har ökat de senaste dagarna, i ungefär samma takt som snön och isgatan har försvunnit - dvs ganska snabbt! Snart är det SOMMAR!! 8-D
 
Och då ska det återigen växa en massa spännande chilisorter i trädgården, har jag tänkt. :-)
 
Det är därför det ser ut så här på mitt "kontor" nu igen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade ungefär 50 olika sorter ifjol, och det lär nog bli något liknande i år - fast nästan inga repriser. Fatta hur många olika sorter det finns, säger jag bara!! Typ tusentals!?! Så det gäller att ligga i, om man ska hinna testa åtminstone alla dem som man är nyfiken på, innan man dör... 8-)
 
Lite längre fram ska jag så tomatfrön också - har fått tag i flera stycken spännande sorter genom en så kallad fröbytar-kedja på Facebook. Ser verkligen fram emot att slippa köpa tråkiga smaklösa tomater i butik sen!! Här ska kokas egna tomatsåser och ketschup, göras inläggningar mm så det står härliga till framåt höstkanten!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Jag har odlat Tomater i många år men så mycket så jag kan koka tomatsås, nej det har jag aldrig fått. Problemet är väl att jag har för litet växthus. Men det vågar jag inte knysta om. Halvdåliga tomater brukar jag frysa in. Precis så som de är. Blir som krossade tomater i grytor till vintern. Skalet är lätt att plocka upp när frukten kokat sönder.
Spännande med fröbytar kedja. Jag brukar köpa tråkiga. Är väldigt dålig på att samla frön. Förstår inte att det ska vara så svårt?
/P

2016-01-28 @ 07:30:03
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Inga M

Du har min beundran över dina odlarmödor! Helt fantastiskt att få blicka in på ditt kontor med alla förberedelser för en ny säsong. Det låter spännande med en fröbytarklubb för likasinnade.

Förresten så frågade jag gubben om han kände till Göingebygdens kennel, men det gjorde han inte. Nu är han ute o jagar med Hej. Och ska plocka undan grillar, utemöbler och annat vid husen som kan blåsa all världens väg imorgon kväll och på lördag då det väntas upp mot 22 sekundmeter i byarna.

2016-01-28 @ 11:28:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lennart O

Lycka till med växtligheten! Ser gärna fram mot att få avsmaka några nykomponerade tomater.

Här fortsätter vårvädret med regn och fyra grader plus. Ingen snö kvar och gräsmattan lyser grönt. Visserligen är det gröna i gräsmattan mest mossa, men grönt är det.

Trevlig helg!

2016-01-29 @ 10:59:09
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Odla mera! :) Ja, vårkänslor kommer sakta smygandes. Skönt med bar mark! och plusgrader!
Trevlig helg!
Lisa

2016-01-29 @ 12:04:44
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Malin B

FEMTIO SORTER!?
Oj! Men vad kul med detta intresse. Jag ska ju också odla - sedan när momsen är klar. ;)
Ska satsa på några "tråkiga" tomater också. Ska leta upp någon med små frukter, så gott att äta solmogna. Bara äta få man går förbi. Ute på vår altan borde vara ett bra ställe att odla på. Soldränkt, om det är soligt alltså...

2016-01-29 @ 13:18:46
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Kör du körsbärstomater eller de stora? Om du inte sätter alla dina tillbytta tomatfrön så köper jag gärna några av dig. Men jag vill bara ha körsbärstomater :-D

2016-02-01 @ 22:36:47
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com/
Postat av: Lotta

I år blir det nytt försök med betydligt bättre förutsättningar.
Hoppas dina frö fortfarande är dugliga eftersom jag inte använde alla 😉😄

2016-02-05 @ 09:58:01
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Decdia

Ojoj, här ligger jag i lä! Har precis planterat några chili- och paprika fröer (och en ingefära), men så har jag inga flådiga lampor som du har. Haha!
Jag får kolla runt här efter odlingstips!

2016-02-07 @ 01:26:49
URL: http://www.decdia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0