Plötsligt har även sonen fått husdrömmar!

 
I tisdags var maken och jag återigen på en husvisning - denna gång i sällskap med vår son.
 
Hur det slutade sist vi var på en sådan, minns ni kanske? Dottern och hennes kille var intresserade av ett gammalt ombyggt skolhus, och maken och jag blev alldeles förskräckta när vi var med dem och tittade på det. Så gott som alla renoveringsarbeten som gjorts var slarvigt eller direkt felaktigt utförda, med följden att huset bland annat hade drabbats av både fukt och mögel i krypgrunden. Priset var visserligen kompenserat, men frågan är om det ens hade gått att få till en varaktig lösning på problemen? Vi var inte intresserade av att försöka, utan föreslog att ungdomarna skulle bosätta sej här istället:
 
 
 
 
 
 
Det är åtminstone torrt i denna krypgrund! :-D
 
Och när golven är på plats igen, köket tillbyggt, väggarna klädda och fönsterna bytta mm mm... Ja, då blir detta förhoppningsvis ett alldeles perfekt litet hus åt dem!? :-)
 
Sonen däremot lockas INTE av renoveringsprojekt. Faktiskt vill han inte ens bo långt ut i skogen, sitt stora jaktintresse till trots. Han vill ha ett hus i stil med det här:
 
 
 
 
 
 
Och det var just denna villa, som ligger inne i tätorten, som maken och jag (plus hans flickvän och hennes farfar) var med honom och tittade på i tisdags. Vi och en sabla massa andra!!! 8-X
 
Ett jättefint hus i utmärkt skick - fast onödigt stort, kanske. Och dyrt, iallafall med tanke på hans ekonomi... 875 000:- kostar det i annonsen... Vilket ändå inte alls är så dyrt som det kommer att bli innan det byter ägare, för med så pass många intressenter pågår det givetvis en budgivning om det nu. Som sonen inte kommer att vinna, för han hoppade av direkt han hörde första budet: En miljon. :-(
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa! 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Det är riktigt roligt att vara med när ni river, gjuter osv.
Sedan undrar jag var ni bor, där man kan få en sån fin villa för runt 1 miljon? Min dotters familj, har nyss köpt en bostadsrätt - radhus med 4 rum, för 1.650.000. Det är INTE KLOKT!!!!! Fast de är nöjda och säljaren också, så varför gnäller jag?

2014-04-11 @ 18:20:25
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Pernilla

Ni ska kanske vara glada för att sonen inte är intresserad av ett renoveringsobjekt han också. Tänk så ni skulle fått jobba annars, menar jag.
/P

2014-04-11 @ 21:19:04
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Gubben

Håller med de tidigare inläggen. Det räcker med ett renoveringsprojekt. Visst är 872 000 mycket pengar fast Stockholm en liten tvåa 1,500 000 kr. så efter vi var med dottern då hon skaffade lägenhet i Stockholm har värdet på saker förändras kan man säga.

2014-04-12 @ 06:33:54
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Inga M

Tur för er att inte sonen också vill ut på landet och härja i ett renoveringsobjekt! Men det är roligt att följa ert arbete så här på avstånd på bloggen. ;-) Ett tegelhus i stad är förstås rätt bekvämt att ha, nära till allt och minimalt underhåll. Det såg fint ut, synd att priset drar iväg. Det är så olika på olika platser och så kan slumpen spela in också. Son Mattias här letar hus i Seattle och kolla runt varje helg. Där har man ett annat system. _Först kommer säljare och köpare överens om ett pris. De har hela tiden i affären var sin agent (mäklare - typ). Sen ska huset undersökas och köparens agent letar fel. Sen förhandlas om prisreduktion för felen, Sen blir det affär. Så det är en lång process men kanske lite mer öppen och ärlig än där båda parter har samma person / mäklare.
Ha en mysig lördag, hoppas ni får lite ledigt också!

2014-04-12 @ 11:12:06
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: bara anna

Oj vad ni kämpar på med renovering, jobbigt men roligt när det blir klart förstås.

Hur går det med biodlingen?

Ha en skön söndag....

2014-04-13 @ 14:28:46
URL: http://www.baraanna.se
Postat av: mimmi

Helt klart såg detta huset nog mycket bättre ut än de som de var och tittade på;) ..då pratar jag om din dotter...Det hus din son tittade på ..ja..förstår att han hoppade av när han hörde det första budet:)

2014-04-13 @ 15:08:14
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Förstår att ni grejat i helgen. Här har det regnat rejält idag.
M/

2014-04-13 @ 19:24:51
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Jobbigt med budgivning.. Var ju med i detta också då för 6-7 år sedan när båda sönerna med resp köpte hus.. Den ene till och med två, fniss. Men det ena i samhället hyr de ut

2014-04-13 @ 20:23:27
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Lotta

De där budgivningarna kan sluta hur som. Vissa går trög medan andra bara rasslar till så är det över.
Jag var och kollade på hus i torsdag, 1 395 000 för ett hus som jag inte skulle vilja ge 500 000 för när jag väl kom dit. Bilderna som jag kollade på innan visade något helt annat. Så dissar jag redan inrökta hus, fy och blä.

Önskar dig en underbart fin måndag!

:-)

2014-04-13 @ 21:58:20
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Malin B

Den som söker finner - det är bara en tidsfråga.
Fast det låter ändå lite skönt att inte även J vill ha renoveringshjälp. ;)
Jag hade nog inte gissat på att han ville bo så "centralt"... Men jag håller tummarna för att han hittar det han söker.

2014-04-13 @ 22:26:59
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0