Vad är det här för en "gök"???

 
 
 
 
 
Det har varit strålande fint väder (om än kyligt) här hela morgonen, så jag gick ut en sväng med kameran redan strax efter klockan sju. Trodde fåglarna skulle vara ganska lättflirtade då, men det var de faktiskt inte... Men så fick jag syn på den här gynnaren som "showade" i en grantopp - och dagen var typ gjord! 8-)
 
 
 
 
 
 
Nån slags lock-/parningsdans (tror jag) som upprepades ett par gånger, innan den flög sin kos... :-)
 
Nu har jag suttit med näsan i fågelboken en stund, men fortfarande inte helt säkert räknat ut vad det är för sorts fågel. En snäppa av nåt slag, iallafall. Och eftersom den satt i en gran, så säger vi väl skogssnäppa!?
 
Hoppas solen skiner på er också denna dag. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Gud va kul att få se nåt nytt på fågelfronten. Jag vet inte heller vad det kan vara för sort, men jag tror också på nån slags snäppa.

Vår lille vedklyv är perfekt för mig att sköta själv. Men vi beställer hem veden ganska så finklyven. Eftersom vi eldar i en braskamin kan vi inte ha för stora vedträn. Därför klyver jag de som är på tok för stora. I dag kommer de sista två storsäckarna med ved så jag vet vad jag har att göra nu.

Jag köpte min mobil förra sommaren så nu finns det väl en uppsjö av nya sorter. Men jag är jättenöjd med den även om jag inte lärt mig alla finesser än. Fotona blir mycket finare än när jag tar med min lille pocketkamera. Den jag har är en Samsung Galaxy GT-i9305.

Nu ska jag ut i solen.
Ha de bra.

2014-04-15 @ 11:04:27
URL: http://livetsommajsan.blogg.se
Postat av: Gunnar

Jag har inte en susning om vilken fågel det är men det blev härliga foton.
Här i Årjäng är det sol men blåser lite väl mycket. Ska ta en tur till "farmen" i morgon o se hur vårlökarna har klarat sig.

2014-04-15 @ 15:25:20
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Ditte

Gransnäppa! ;)Nä, nu har jag kollat i fågelboken och på nätet, och håller med dig! Skogssnäppa! Men däruppe är det inte mycket till våtmark. Än i alla fall, den kanske hoppas på översvämning? Kuliga bilder! :)

2014-04-15 @ 16:59:22
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Go kväll! Även här har solen dagen lång lyst över både onda och goda.

Idag har jag avslutat födelsedagsfestandet med ett par grannar på em-kaffe. Mycket trivsamt och vällyckat. Kvällen kommer att avslutas genom intagandet av den allra sista biten av den goda tårtan. Sedan får det vara slut med festandet för den här gången.

Ha det gott i murbruket!

2014-04-15 @ 17:32:23
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: soffie

men å vad roligt att du såg den och att du fånga dne på bild med,men jag har ingen aning om vad det kan vara för nån sort, vilken lång näbb den ser ut att ha!

2014-04-15 @ 19:58:00
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Pernilla

Som jag skrivit tidigare, är jag usel på fågel. När vi kör till agilityträning, swichar vi förbi en vik där det finns massor av konstiga fåglar. Brukar tänka på dej då. Ett populärt fågelskådarställe och örn ses ofta. Den fågel kan jag! Både havs och Kungsörn.
/P

2014-04-15 @ 22:17:44
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: TantGlad

Villken fin fågel du har fotat. Jättefint. Så härligt med fågelbilder.
Önskar dig en fin påsk nu!

2014-04-16 @ 06:17:11
URL: http://TantGlad.bloggo.nu
Postat av: Anita

Fina bilder !! :)

2014-04-16 @ 07:12:54
URL: http://siliiins.blogg.se
Postat av: Lotta

Vilken tur! Nästan som på beställning. Bra foto!
När jag körde hem från min dotter i måndagskväll just innan skymning så kunde jag nästa tro att jag var på safari. Innan för viltstängslet på E22 så stod en stor älg och betade. En stor rovfågel landade på en granstör intill vägen en bit längre bort. Mycket vackert för ögat men något foto kan jag inte stoltsera med :-)

Solsken och vackert väder är ju lyckan :-)

2014-04-16 @ 12:52:03
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Alltså apropå fåglar. Det är en duva som sitter på asfalten hemma i vår by precis varje gång vi kommer hem så vi närapå kör på den. Bara när mannen kör dessutom, och den smälter in i asfalten med sin gråbeiga färg. En stalker-duva. Antingen kör vi över den en vacker dag eller så får den nog ta och hålla sig i träden tycker jag :) haha
Lisa

2014-04-16 @ 15:24:44
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0