Hänt i helgen... :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till slut blev det ett hål - och nu kan man ju nästan se den blivande källaren framför sej!? 8-)
 
 
-------------------------
 
 
När man gräver kring och under gamla hus, kan man hitta en hel del spännande saker. Som den här gamla skeden av horn tex:
 
 
 
 
 
 
För att inte tala om vad som kan dyka upp när man lyfter på gamla golvmattor:
 
 
 
 
 
 
Eller observerar hål i husgrunden:
 
 
 
 
 
 
Inte helt oväntat att det bodde kaniner där, för vi såg spår i snön i vintras utanför samma hål... :-) De här små ungarna var inte ett dugg bekymrade över att vi bankade och slog i våningen ovanför dem - eller ens över att vi åt middag bara några meter ifrån dem! 
 
Och rådjuren på myren låter faktiskt inte heller sej störas av oväsendet från bygget:
 
 
 
 
 
 
Ni ska slippa se bild på alla mus- och råttgångar vi har hittat i väggar och golv... Men här åker iallafall skiten efter dem ut:
 
 
 
 
 
 
Inklusive golvisoleringsmaterialet... Sten, grus, sågspån och mossa! 
 
 
 
 
 
Under de kommande kvällarna ska vi förbereda för gjutning av plattan som ska bli golvet i källaren. När den är på plats (och betongen har stelnat!) så börjar uppmurandet av källarväggar. Ska bli ganska skönt att få ett ordentligt stöd igen, där huset just nu hänger mer eller mindre fritt i luften... :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Phu! Man får verkligen hoppas att inte delar av renoveringsobjektet rasar ner i den blivande källaren. Imponerande med vilken hastighet arbetet framskrider.
Själv väntar jag på hantverkare som ska riva ner staketet framför huset och därefter uppföra ett nytt och förhoppningsvis något snyggare staket.

Idag var det dysterkvistarnas morgon i tidningen. En profet menar att vi måste sluta med att konsumera. Man får hoppas att han inte menar bokstavligen, för då får vi väl alla vänta oss en långsam svältdöd. FN har skickat en uppmaning till världens oljeproducerande länder om att de måste sluta med att ta upp mer olja. Samma gäller också för de kolproducerande länderna. Om man inte gör så kommer det att bli omöjligt att uppnå de utsläppsmål som är nödvändiga för att begränsa den globala uppvärmningen. Se, det var väl en bra inledning på veckan.
Bill Gate var ju i Sverige förra veckan. Han ser dock inte fullt så pessimistiskt på utvecklingen. Han menar att det finns goda möjligheter för att bemästra både den globala uppvärmningen, världssvälten och hotande sjukdomar. Men vi måste satsa mer resurser på forskningen var hans budskap.

Ha en fin dag om än lite mulen!

2014-04-07 @ 08:53:36
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: c

Heeeej!
WOW vilken helg ni haft! ....och wow vad mycket du hittat.....tänk det där tidningsurklippet med endast tvåsiffrigt telefonnummer!...och kaninungen var ju bara föööööör söt....och fantastiskt med rådjuren, men jag tror de känner på sig att de är fredade nu.
Misstänker att du kommer att njuta av denna dagen när så mycket blivit gjort tidigare....och det andra som väntar är ju bara positiva grejer!
Ha det toppengott.
Kram

2014-04-07 @ 09:12:45
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: Anita

Full fart ser ni ut att ha haft hela helgen ! :-)

2014-04-07 @ 09:18:02
URL: http://siliiins.blogg.se
Postat av: Lotta

Detta är så spännande att jag nästan känner mig delaktig i ert byggprojekt när jag sitter här i köket med en kopp rykande te efter två hundpromenader. Det går verkligen undan när ni jobbar må jag säga.
De små kaninungarna är ju så söta. Men tusan ta mig hur många det kan bli ifall de får hållas. :-)

Fladdermusholk var rätt! Ska bli spännande att se ifall de väljer holken före ladan nu när jag erbjuder de små liven eget kyffe.

Ha en fortsatt bra dag!

2014-04-07 @ 10:26:02
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Hjälp, vilket jobb ni lägger ner. Ni e grymma!
jättekul att hitta såna där gamla grejer som folk lämnat kvar.
Psst, utmanat dig i Instagram (inget tvång dock), men nu har du ju en hel del i vardagen du kan fota ;)
Fem vardagsbilder fem dagar i rad, utmana en ny vän varje gång.
Jag är inte så mycket för sånt där men jaja...

2014-04-07 @ 14:49:50
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Ditte

Haha, så kul att få se hela bygget från betryggande håll ;) Och så spännande det måste vara att hitta gamla saker, fler lär det nog bli! Hur gammalt är huset?

2014-04-07 @ 17:42:32
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Inga M

Ni är himla duktiga, det här ser inte så kul ut direkt. Tacksam att kolla på bloggen istället för att delta i just det här momentet.

2014-04-07 @ 19:26:28
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: soffie

jisses va ni grejjar men kul har ni :) å fint lär det bli, men å va gulligt med små kaniner. himla duktiga är ni!

2014-04-07 @ 20:34:32
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Pernilla

När jag såg skeden kom jag att tänka på en här på Gotland. De skulle drenera och hittade en silversked. Fort som attan stoppade de ner den i jorden igen. Annars finns risk för att länstyrelsen ska göra utgrävningar. Haha, då kan det ta år innan de fått huset färdigt och förmodligen hela trädgården uppgrävd. De är livrädda varje gång de ska gräva något.
/P

2014-04-07 @ 21:55:03
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Suss

Det som göms i snö, kommer upp i tö, heter det ju, men det gäller tydligen för gamla husgrunder också. Otroligt söt liten kanin, jag hade ingen aning om att de kunde bo så där.... Råttor däremot kan vara precis överallt och äckligt luktar det efter dem.
Skeden av horn var ett häftigt fynd, har du någon aning om hur gammal den kan vara? Hoppas nu bara att huset "hänger kvar", tills det får nytt stöd. Lycka till med hela projektet.

2014-04-07 @ 22:15:39
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Ingrid

Oj, oj, oj vilket hästjobb ni startat! Men roligt också förstår jag. ..och sängen har ni med er såg jag 😉

2014-04-08 @ 18:49:52
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Gubben

Händer grejer vid bygget ser jag. Ser hur roligt ut som helst. Kan inte låta bli att tänka på att jag tyckte mitt projekt med Åretrunt vatten och toalett var stort, men vad är då ert

2014-04-08 @ 19:52:10
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Fotograf Annie

Men åh vad gulliga små kaniner :)Små husdjur :P

2014-04-08 @ 21:29:05
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Häftigt - ja sånt där är ju så kul. Känner mig så hemma liksom MEN de räcker med en gång, nu mera tar vi de mest piano även om vi faktiskt skulle behöva göra ett och annat här i nya huset...nja för oss alltså annars är de gammalt :)
Vad fint de ska få de, dottern med sambo.
Kramiz

2014-04-09 @ 07:51:54
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0