Blixt + lång slutartid...


...kan bli rätt läckert! :-)Sonen justerar förgasare på folkracebil.

Han är skarp tack vare blixten, och motorrummet är suddigt på grund av att jag svepte kameran från höger till vänster samtidigt som bilden togs.

Om någon undrar över däcket som skymtar i övre vänstra hörnet, så är det faktiskt en till bil som "hänger" där! Den är upphissad på lyften, och "svävar" lixom ovanför den han håller på med... :-)

Slutartiden var 1/6 sekund och bländaren 6,3. Och blixten som användes var den inbyggda på min Canon EOS 450D. Egentligen borde jag väl ha testat med en ännu längre slutartid, men kameran var inställd så här eftersom det egentligen var detta jag höll på med...

Men en annan gång så! :-)

/AnnaKK
PS! Färgerna tvättade jag på nåt vis bort i bildbehandlingen - minns inte riktigt hur... <:-) DS!
Kommentarer
Postat av: mimmi

Det blev en jätte häftig bild :D och inte kan man begära att man skall komma ihåg allt heller .. hur man gör i ett bild program är inte lätt att komma ihåg .. för många gångar ..det vill säga jämt .. för mig .. så klickar man ju bara på en massa saker och gillar man hur bilden ser ut till slut .. så klickar man ju på spara .. eller så ångra man allt :)

2011-03-01 @ 20:38:28
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Läckert! I love såna här bilder! måste prova ;)

2011-03-01 @ 21:12:08
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

Vilken tuff bild! Jag tycker inte om att ta kort med blixt, förutom som upplättning vid dagsljus, men det här var lite annorlunda :) Får skriva ned det på listan över saker att göra ;))

2011-03-01 @ 21:29:03
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Lotta

Här händer det saker! Vilken häftigt bild, alltid något nytt här hos dig. Jag har krupit runt på golvet idag för att fota lite krukväxter, barnbarnen kollade på mig med kritiska ögon. Hmmmmmmmm....vad gör man inte när man är behov av att ljuset skulle komma rätt.Vilket fint omdöme du fick, jag håller med på varje stavelse.

Vädret har varit UNDERBART idag!!!!!!

Kram

2011-03-01 @ 23:45:59
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Anki

Oj jösses, jag trodde jag kom rakt in i en trafikolycka...man får inte titta för fort, då blir de fel bilder i ögat..haha

Häftigt bild..om jag skulle svepa kameran fram o åter skulle de nog bara bli en suddknudd bild...eller nått.

Folkcrace....såååååååå kul.

Kramiz Anki

2011-03-02 @ 06:01:49
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: annette

Jag vill inte jobba så mycket som jag gör plus att sitta möten vad gäller jobbet på kvällstid, jag vill leka och testa med kameran istället, Du får verkligen fram spännnade bilder genom att verkligen använda en systemkameras många möjlighter.

Superläcker bild!annette

2011-03-03 @ 06:25:18
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0