Kallt!

 
Nu har nog äpplena på vårt Ingrid-Marie(?)-träd fått vad de tål av minusgrader...? Så den frukt som fortfarande hänger kvar, låter jag härmed fåglarna fritt få kalasa på!! :-)
 
 
 
 
 
Börjar istället bli dags att fundera på att ta fram såg och sekatör, och se till att det stackars trädet blir beskuret och lite tillsnyggat i grenverket. Förr gjorde jag alltid såna ingrepp på senvintern, men de sista åren har jag ständigt glömt bort det där och när mars har kommit har det känts som för sent... 
 
Nu står detta uppskrivet på en att göra-lista över saker som ska vara fixade innan jul!!
 
Grenen som talgoxen sitter på, tillhör förresten vår vindruva. Den har vuxit sej gigantisk denna sommar, och klänger numera inte bara på altanräcket utan som synes även i äppelträdet. Så den måste jag också skära ordentligt i, innan jul...
 
Önska mej gärna lycka till!? <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Vilken härlig bild ! Jag gillar att skärpan ligger på fågeln och att äpplena är lite diffusa. Blir ett djup i bilden tycker jag. Vi plockade in våra Ingrid Maie igår.

2012-10-28 @ 08:07:02
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Yvonne

Kul med fåglarna som börjar härja omkring i trädgårdarna nu, min vindruva har blivit förpassad till de saliga vindruveängarna i himlen...eller nåt...den ville inte växa som jag ville, och då finns det ingen nåd att få!

2012-10-28 @ 09:52:05
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Go kväll! Äpplen av sorten Ingrid Marie brukar normalt vara ett av mina favoritäpplen. Men i höst verkar det som om de fått alldeles för lite med sol. Jag har provköpt från två olika leverantörer med samma nedslående resultat; de smakar mer syrligt än vad de normalt brukar göra, ja så surt att både gommen och tungan skrumpnar. Så det blir för min del inte några mer Ingrid Marie i höst. Jag har köpt ett annat svenskt äpple vars namn jag just nu inte kommer ihåg, men de har ett vaxigt skal och smakar ganska behagligt. Men dessvärre är det en sort som inte håller sig så länge. Synd att det är så dåligt med svensk frukt i höst. Utländska äpplen äter jag inte längre, i varje fall inte med skalen på. Man blir ju förfärad när man läser hur besprutade utländska frukter i allmänhet är.
Ha det gott!

2012-10-28 @ 17:56:51
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: annette

Br aatt Du har lite tid på Dej fram till jul innan Du skall ha allt klart med beskärning m.m;)

Tror den lilla pippin, som inte är en gråsparv är glad över att den får kalasa på resterande äpplen;)

2012-10-28 @ 18:14:35
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: annechristines / bustanten

Ingrid Marie är goda äpplen. Må så gott och lycka till!

2012-10-28 @ 18:34:05
URL: http://annechristines.bloggo.nu
Postat av: Malin B

Man ska vara snäll mot djuren så det är BRA att du sparat lite äpple till småfåglarna!
Här är det en liten fågel, eller om det är flera kanske?, som har kommit och tittat in i köksfönstret gång på gång. Börjar ana att det är ett rop på att jag ska sätta upp fågelstugan där ute. ;)

2012-10-28 @ 19:02:23
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Ronnie

Nä de var nog kompisar de bara strosade runt o tuggade lite när de inte glodde rakt på mig där jag hukade bakom buskaget innan ja reste på mig o hann ta ett antal bilder, ang älgfrågan på min sida (tack för de fina kommentarerna). Blev glädjande nog mer älgbilder i den frostiga lördagsmorgonen.
Vackert kort med talgoxen (inte så beskuret som träden ska bli ) . Blev sugen på äpplen helt plötsligt !
Lycka till med beskärningen , ska nog gå bra ska du se.

2012-10-28 @ 20:45:39
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: soffie

å så fin bild den söta talgoxen gjorde sig fin där:)

2012-10-28 @ 21:18:52
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lotta

Tack för tipset, min vinranka på Öland har jag akdrig haft en aning om hur jag ska sköta så där har jag klippt lite hur som. Men nu så ska jag på den igen. Vad har du haft för inställning till den bilden du har tagit på lilla pippin. Nu när man börjar få lite hum så är det jättekul att veta.Du får alltid så bra skärpa på alla dina bilder. Jag har mycket att lära.
Hoppas du också haft en bra söndag!

:-)

2012-10-29 @ 00:14:25
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0