Testing-Testing... :-)

 
Sedan en tid tillbaka serveras det återigen rejält med solrosfrön intill mitt fotogömsle, och det uppskattas ju verkligen av småfåglarna. (Och även av lite större fåglar, som tex nötskrikorna...)
 
Förövrigt använder fåglarna gömslet tusen gånger mer än vad jag gör, vanligtvis som mellanlandningsplats innan de skuttar vidare till den av fröautomaterna som hänger precis intill det. Så jag tyckte det var lika bra att "pimpa till" gömslet med lite lämpligt naturmaterial - så kanske jag kan ta ett och annat snyggt porträtt medans fåglarna har parkerat på det!?
 
Ännu så länge har jag (läs maken...) bara skruvat dit en gammal gren... Men den funkar, kunde jag konstatera igår morse när jag var ute och testade med kameran. :-)
 
Dock var det ganska disigt och skumt då, så fotona blev som de blev... Men jag tänker visa dem iallafall, för kanske att någon som ser detta inlägg blir inspirerad och sugen på att montera upp något liknande intill sin utfodringsplats!? :-)
 
 
 
 
 
Översta fotot visar gömslets ovandel, som är maskerat med ett bladverksliknande nät av plastmaterial. Och på mittenfotot kan ni se hur grenen har fästs på gömslets "sarg". Jag var 2-2½ meter ifrån fåglarna när jag tog de här fotona, och talgoxarna var så gott som helt orädda för mej på det avståndet.
 
Nederst till vänster har jag hittat rätt vinkel att fota ifrån: Gömslet är utanför bilden (eller om jag ska vara riktigt korrekt; Det lilla som syntes av det på originalfotot, har jag i efterhand beskurit bort), och det finns inte heller några störande objekt i bakgrunden. :-)
 
Den döda granen som pippin nederst till höger sitter i, ska däremot snarast tagas BORT!!! <:-) Den står kvar sedan förra vintern, då jag beordrade maken att släpa hem två ganska stora utomhus-julgranar att "rama in" utfodringsplatsen med. Men jag tror det är för tidigt att ersätta dem med nya granar redan nu - iallafall om det ska finnas barr kvar på dem även efter jul och hela vårvintern...?
 
Från det ena till det andra. Vädret här igår var kasst på morgonen, men sen blev det ritkigt fint med flera plusgrader och solsken fram på dagen. Även vildsvinen verkade tycka att det var en härlig dag att vara ute på promenad i - för när jag gick en runda med hunden vid 16-tiden igår eftermiddags kilade det hux-flux två små nassar över vägen bara femtontalet meter framför oss! Det var nog första gången jag har sett "riktiga vilda" vildsvin i dagsljus!? Men någon kamera hade jag inte ens med mej - och även om jag hade haft det så hade jag inte hunnit fota dem, för de försvann in i en granplantering lika snabbt som de passerade vägen. Hunden såg dem förresten inte alls, men han kände lukten och var uppenbart sugen på att följa efter i deras spår... Men sånt låter vi allt bli!! Isch, för att hamna öga mot öga med nån sån där supergalt på över 200 kilo och med betar nästan som macheteknivar... 8-X
 
Go´ morron!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Som varande minst sagt amatör när det gäller fotografering, måste jag ändå fälla mitt omdöme om fotona ovan. Perfekta, enligt mitt sätt att se. Nu förväntar vi oss en mängd fina fågelfoton under den kommande säsongen.
Precis som igår ser det ut som om diset håller på att lätta och kanske får vi även idag en fin höstdag.
Ha det gott!

2012-10-31 @ 08:50:48
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Vad påhittigt med gömsle på tomten , hoppas du får riktiga pangbilder framöver . Dessa gick inte av för hackor de heller . Den nere till vä är riktigt läcker . Ang torrgranarna så får du väl "beordra" honom en gång till he he. Snyggt pimpat o fotat i alla fall ! Ha det ....

2012-10-31 @ 12:36:57
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Bonnfrua

Vilka bilder du fått på talgoxen!
Imponerande!

Fastnade vid datorn istället för att göra ett röj i huset, sånt som liksom lätt hamnar på efterkälken när allt annatn ska göras också. Fast just nu vabbar jag, dotera har halsfluss så andra gången i år är jag hemma med henne. Fast lite dåligt samvete har jag ändå, fast bara lite. :-)

2012-10-31 @ 16:27:36
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: annette

En drömplats har Du skapat för att kunna fota fåglar, har ju ingen trädgård så jag kan göra detsamma. Men jag har ju hittat åtminstone en plats förra året där jag tror att jag skall kunna fota lite fåglar i vinter, hoppas bara att husägarna inte tog illa upp förra året och flyttar på matningen;)
Toppenfina bilder, är ju ungefär det avstånd jag hade när jag fotade "gråsparvar" för ett tag sedan not;)

Ha det gott!
annette
annette

2012-10-31 @ 18:27:11
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: mimmi

Det blev ju kanon bra ..och hur i hela fridens namn kan du klaga på dessa bilder de var ju kanon bra:) Det var bra tips du gav här :)
kram:)

2012-10-31 @ 19:34:17
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Anonym

jag älskar småfåglarna i mina föräldrars trädgård har vi fått talgoxarna så pass tama att en del av dem vbågar komma å få sig en ostbit från handen:) tycker det är jättefina bilder.kramen

2012-10-31 @ 21:45:50
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Jag får bygga ett kattgömsle på tomten för det är numera förbjudet att mata fåglar på våra radhustomter. Det drar till sig råttor säger Anticimex:-(

2012-11-01 @ 07:16:10
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0