Det händer inte så mycket...

 
...om dagarna här just nu.
 
Men igår gick jag iallafall en sväng bort till "min" svampskog. Plockade lite trattkantareller, som sedan blev till en stuvning i en omelett. :-)
 
 
 
 
 
Hade kompaktkameran med mej, och de här båda svamparna - "vad det nu är för sort" - växte uppe på en liten stubbe, och solljuset föll ner så fint mellan trädkronorna på den främre av dem. Stack in kameran mer eller mindre under den, för att komma åt det här läckra grodperspektivet. Har inte vinklingsbar skärm på någon av mina kameror, och ibland kan man ju onekligen sakna den finessen... Fast jag är inte helt säker på att jag själv hade komponerat det här fotot lika bra som vad slumpen nu gjorde!? :-) Min tanke var inte alls att den främre svampen skulle bli kapad i kanten - men i efterhand gillar jag att det blev så. Har bara beskurit fotot lite-litegrann, och det var i den andra sidan och i överkanten.
 
Gjorde först bilden svart-vit, men la sedan på en sepiatoning för att den skulle bli lite varmare och mjukare. Den kunde ha funkat i färg också, men ärligt sagt så hade de där svamparna inte mycket till färg i verkligheten heller!  
 
Större delen av bildbehandlingen är gjord i PicMonkey.
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! I går var det för en gångs skull en strålande höstdag. Jobbade nästan hela dagen ute i trädgården, vilket genererade om inte annat en god nattsömn. Inget är bättre än en äkta fysisk trötthet. Idag är det som vanligt, dvs det regnar.
Blev så glad igår när jag fick en värmande kommentar från en tidigare bloggkompis, som jag trodde hade försvunnit för alltid. Nu har hon dessbättre återuppstått och allt är som vanligt igen.
Nu måste jag ut på byn och inhandla något lättlagat till middag. Vi kommer nämligen att drabbas av något så ovanligt som ett strömavbrott mellan 10 och 14 idag. Det är några kabelarbeten som föranleder detta.
Ha det bra!
PS. M & B är på fotvandring i Grand Canyon, vilket väl också borde ge god nattsömn!

2012-10-18 @ 09:03:47
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Riktigt snyggt jobbat AnnaK Läcker "slumpbild" . En bra fotograf ska ha lite tur ibland men tror det var mer skicklighet än tur i detta fallet .
Tack för att du ´påpekade att det inte går att kommentera på min sida. Har påpekat det för leverantören får se när det kan bli möjligt igen , välkommen åter !

2012-10-18 @ 10:26:28
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

NÄ allt har inte färg på hösten men bilden var läcker:) hur går de med pluggplanerna - ligger de på hyllan eller har ansökningar skickats kors o tvärs:) mina ligger än så länge på hyllan.

Kramiz ut o njut av solen

2012-10-18 @ 10:59:36
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Lotta

Idag när Lurvetass och jag var på långpromenad, då tog jag massor av foto med min mobil för att jag min klantskalle gick ut utan min kamera. Inte lika kul med mobilen men det blev i alla fall något. Jag har också ätit svamp i omelett med stekta Ölandsäpple till. Mums mums!

Nu ska jag röja upp i hemmet! :-( MÅSTE!!!!
(mycket roliga att sitta här och leka med bilder)

Kram

2012-10-18 @ 13:49:29
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: mimmi

Just det med en vikbar skärm saknar jag också på min lilla:) Men du fick ju till det jätte bra ändå ..för nog fick du fram en vacker bild ser jag :)
kram

2012-10-18 @ 16:48:53
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Fotograf Annie

Gillar verkligen kompositionen på bilden ovan, annorlunda och kul vinkel :) Snyggt blev det också med sepiatonen :)

2012-10-18 @ 18:20:09
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Yvonne

Stora kameran har vikbar skärm och det gillar jag verkligen! Lilla svarta Panasonic har det ju inte, men det är ju kul att testa lite olika vinklar också,för det blir ju bilder även om man inte kollar!

2012-10-18 @ 18:53:57
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

svampar är så vackra å perfekta att fota,vad snyggt det blev i svartvitt:)

2012-10-18 @ 20:46:41
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Jättefin bild med lillkameran ....

2012-10-18 @ 23:03:32
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Det blev ju coolt!

2012-10-22 @ 21:15:58
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0