Första älgjaktsmorgonen...

 
Maken och sonen har precis gett sej iväg ut i skogen.
 
Den här kraken gör nog bäst i att inte visa sej på samma ställe de kommande dagarna, som vad han gjorde i lördagsmorse; strax intill huset hemma hos mina svärföräldrar.
 
 
 
 
 
Det var maken som tog fotot, fast jag har gjort redigeringen. :-)
 
Och han har släpat med sej min kamera ut på passet nu, så jag förväntar mej faktiskt att han använder den (också - och inte bara bössan!) om det skulle komma fram några älgar till tornet där han ska sitta nu i gryningen och några timmar framåt. 
 
Själv väntar jag på att en annan "svarting" ska dyka upp här hemma hos oss, nån gång under förmiddagen...
 
Sotaren!! <:-)
 
Har precis täppt till alla "hål" i och kring kaminerna, som det kan tänkas poffa in sot i rummen genom. Återstår att se om skorstenarna håller ytterligare en gång för hans vilda framfart...
 
Go´morron! 
 
/AnnaKK
 
 
 
UPPDATERING!
 
Jag hann ju nätt och jämt publicera det här inlägget, innan telefonen ringde och sonen meddelade att jakten på vuxna djur redan är över för det här året! ;-) Och... Killen på fotot ovan är DÖD... 8-X Fälld av sonen! (På uppsiktsjakt, med farfars bössa inklusive honom vid sin sida. Sonen tog nyligen jägarexamen och har köpt en egen bössa, men har inte hunnit få vapenlicensen för den ännu).
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Här går det undan! Älgjakten redan över, vad ska de göra resten av tiden? Lite av antiklimax, eller? Grattis till J och den första älgen! Naturligtvis måste han känna en berättigad stolthet.
Med tanke på dagens fina väder gäller här nu utnyttja det för att ta mig an allt det eftersläpande yttre arbetet. Hoppas att gräset hinner torka upp tillräckligt för att kunna klippas före kvällen.
Ha en fin måndag!

2012-10-08 @ 09:00:48
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Gunsside365

Flott og staselig !
Får gratulere med overstått elgjakt ;))

2012-10-08 @ 09:41:08
URL: http://gunsside365.blogspot.no
Postat av: Lisa | majamyra fotograferar och funderar

ujuj det gick fort :) Han maken fotografera älgen ens?...

2012-10-08 @ 09:44:04
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Grattis till sonens första älg , en skön känsla kan jag tänka för honom:) mins ju mina grabbas allra första, de har ju hållt på ett tag. Jag tror minsann jag har ett par horn av en försting i ladan:)

Hoppas den där sotiga saken kommer tidigt så du slipper vänta:)

Kramiz nu ska jag ta hand om en liten brud som pockar på uppmärksamhet.

2012-10-08 @ 09:48:20
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Marianne

Woaw - vilken upplevelse det måste ha varit för sonen. Tänk att det går fortare att skjuta en älg än att vänta på sotaren. Hoppas nu du får bort allt sot innan köttet kommer hem.

2012-10-08 @ 09:59:03
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Bonnfrua

Oj, det var snabbt skjutet! Men grattis ska man väl säga till sonen som fällde älgen.

Häromkring ska de ha väldig tur om de ska skjuta älg, det är väl helt enkelt för lite skog här på slätta! Men ett par mil norrut är det rena rama skogslandet så när man jobbar i de trakterna (vilket ju händer) gäller det att hålla koll på viltet, för det vill man inte ha framför bilen!

2012-10-08 @ 10:19:51
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: Fotograf Annie

Jag vill också se älg på nära håll någon gång, och inte bara på djurpark då ;) Kul att sonen din lyckades skjuta älgen och det gick fort :P :)

Hoppas älgen smakar :)

2012-10-08 @ 10:39:27
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Ronnie

Grattis till sonen , både nybörjartur o skicklighet . Fint fotat av guuubben (inget fel på redigeringen heller)syns lite tydligare än den älgtjur som stod i dimman vilken jag lägger in på hemsidan i kväll , också från i lördags morse men där vart det dimmigt som sagt.
Ha det .... Ronnie

2012-10-08 @ 11:07:52
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Victorias fotovärld

Vilken tjusig älg som fastnade på bild. Jag blev lite ledsen när jag hörde att den var skjuten..

Sv: Tack! Det är verkligen helt fantastiskt att resa runt i världen och få se djuren där de hör hemma! Jag glömmer aldrig när jag var på safari i sydafrika eller i amazones i peru. Så himla spännande!

Det går trögt med mina ansökningar också. Jag vet inte riktigt om jag vill plugga något mer och i så fall vad.. Jag tycker att det är lite svårt att bläddra bland kurserna på antagningen.se. Det gäller att veta vad man ska söka på. Då missar man nog många kurser som man inte ens visste fanns. Vad tror du att du vill plugga inom för område? Kanske något kreativt?

Jadu, vad vill jag göra.. Jag kan nog aldrig riktigt bestämma mig. Men troligtvis vill jag ha något inom ekonomi/marknadsföringen/turism, då det ändå är min huvudutbildning. Sedan ser jag gärna att det är i kombination med något kreativt, som fotografering, reklam, bildbehandling, webb, trycksaker med mera. Ikea vore verkligen ett företag som jag skulle vilja jobba på. Jag gillar deras koncept och som du säger så har de massor av avdelningar som skulle kunna passa.

Lycka till med ansökningarna och hoppas du får en trevlig vecka!

2012-10-08 @ 13:17:19
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Vad kul, det är något speciellt med första nedlagda älgen! Grattis till sonen!

2012-10-08 @ 15:47:31
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Lotta

Här går det undan kan man säga, då blir det snart älgfilé på middagsbordet. Då kan ju maken sitta resten av veckan på pass med kameran och njuta av de fina höstmorgnarna.

Grattis till älgskjutaren!

Kram

2012-10-08 @ 18:25:22
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: annette

Såg bilden nu på FB, tänk att den älgen inte förstod bättre och gömde sig när jakten började:)
Blir mycket gott av den, hoppas killarna kan fixa lite lagom stora grillgrisar oxå, dom får offra helgsömnen och sitta i sitt torn;)Grattis till sonen!!

2012-10-08 @ 18:55:31
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Malin B

Men vilken start för sonen!!!
Grattis till honom måste jag ju säga.
Jag tycker att ni fick till ett fantastiskt kort på älgen här!

2012-10-08 @ 20:32:30
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0