Jag önskar verkligen att jag kunde...

 
...älska våren!
 
Det är ju en så vacker årstid, och det är underbart med dagsljuset som kommer tillbaka mer och mer för varje dag. Solstrålar som äntligen värmer igen. Och fågelsång. Och grönska. Och blommor och bin.
 
Men jag tål inte våren... :-( Eller rättare sagt, jag tål inte allt pollen som plötsligt börjar yra omkring i luften. Inte så att jag blir jättesjuk, men jag blir så förbaskat trött och seg. Och förkyld... Just nu är jag snorig, hostig och rosslig och har ingen energi alls till något mer än det jag absolut måste. Luftrören är fulla med gojs som inte vill lossna, och jag kan inte låta bli att fundera på om det är så här de som har KOL alltid mår? Isåfall kanske det inte är så illa trots allt, att det bara är en årstid som blir förstörd för min del... <:-)
 
 
 
 
 
 
Men det grämer mej ändå att jag inte orkar göra allt det jag skulle vilja göra nu! Anlägga nya land i trädgården tex - fick ett par kubikmeter prima gödsel av grannen i förra veckan, och den skulle ju bli grunden till årets potatisland. Vissa saker kan man egentligen inte skjuta upp till senare, men jag måste nog göra det iallafall... :-(
 
Maken har inte tid att hjälpa mej heller, för nu är det full fart vid garagebygget hos dottern och hennes kille om kvällarna. Golvplattan ska gjutas på torsdag! Och samma kväll bär det iväg till Tyskland igen för både maken och sonen - och för huvudpersonen Colin förstås, som ska starta på unghundsjaktprov på lördag.
 
Han propsar förresten på att få en promenad nu. Och det ska han så klart få. :-) Men sen kommer jag förmodligen att ligga på soffan i minst en timme, för att återhämta mej så pass att jag orkar skala potatis till dagens middag... 
 
<:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Synd om dig som inte kan få njuta av våren, du som tycker om att vara utomhus i trädgården. Jag är inte så illa drabbad man igår fick jag börja äta Loratadin för att slippa mitt lilla snörvlande. Jag vet inte vad jag inte tål men fortsätter till fram i september med medicineringen. Den har inga svåra biverkningar och är receptfri. Funka bra än så länge. Spännande med jaktprov i Tyskland för Colin. Du får rapportera på bloggen! Ha en bra dag!

2016-04-12 @ 09:22:37
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lennart O

Alla har vi våra kors att bära. Hjälper inte medicinen? Enligt radion är det en ovanligt stor exponering av pollen i år,om nu det skulle vara någon tröst.
Sol får vi även denna dagen, sedan är det mera tveksamt längre fram i veckan. Men lite regn brukar ju verkar dämpande på polleneländet.

Allt gott!

2016-04-12 @ 09:25:22
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Josefin

Åh jag vet precis hur det är! Bara att jag gått från att vara förkyld från december till en pollenallergi från helvetet då mitt imunförsvar är nere på noll nu! Fina älskhatade vår!

2016-04-12 @ 10:12:19
URL: http://fonstertradgarden.blogg.se
Postat av: Malin B

Allt har sina baksidor... Känns som fler och fler har pollenbesvär. Detta är ju verkligen en tid man önskar att alla ska få njuta.
Här har jag gått all-in med att chilla! ;)
L kom hem med ett miniväxthus i fredags. Står så fint på altanen. Bär dock in de små liven på natten och tur är nog det för jag kan inte tro att plasten står emot de fem minus det var i morse...

2016-04-12 @ 19:18:09
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Lotta

Stackare! Nu tycker jag riktigt synd om dig 😢! Våren som är så härlig och jag har så mycket energi så det spritter både här och där. Hoppas du snart piggar på dig och kan få njuta lite du också.
Sv: Lilla Ella sitter på en liten grävmaskin utan hytt. De där både sötnosarna, älskar allt som har med maskiner att göra. Lilla N fyller fyra i morgon så på torsdag har de båda bönorna önskat en heldag med mig. Leklandet nästa.

Krya på dig vännen!

👍

2016-04-12 @ 23:04:12
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Pernilla

Hoppas det snabbt är överstökat i år. Maken är också allergisk men han har tagit sprutor och har inga problem nu. Hans topp är i Midsommar när gräset blommar. Då har han det riktigt jobbigt.
Spännande i helgen med jaktprovet! Håller tummarna. Vi ska på ljungfrutur men bobilen. Kalmar och agility står på schemat.
/P

2016-04-13 @ 22:39:34
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Hur mår du nu din stackare?

2016-04-14 @ 22:29:58
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com/
Postat av: majamyra|Its all about the details

Låter jobbigt, min granne har det likadant och håller sig mycket inomhus på vårkanten.

Min kollega gick och tog sprutor i flera år, liten dos i taget för att vänja kroppen och idag mår hon mycket bättre. Men låter tufft. Har hört att Bee Pollen kan hjälpa men då börjar med med en kvarts tablett i december och ökar gradvis fram till april.

2016-04-16 @ 12:21:24
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Tråkigt att du mår så på våren. Jag är så glad att jag inte är allergisk mot något så jag kan krypa runt bland vårblommorna och vara ute mycket.

Men men, snart är det sommar :)

2016-04-16 @ 14:29:16
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0