Några foton från Tyskland!

 
Eftersom jag tydligen inte själv gör nåt på dagarna som är tillräckligt intressant att visa upp här på bloggen, så har jag nu snott lite bilder som maken tog under förra veckoslutet i samband med jaktprovsresan till Tyskland. ;-)
 
 
 
 
 
 
Mellanlandning på kenneln!
 
Stora vovven är "Kållebollens" mamma (Digeshults Nina), och småttingarna är alltså hans småbrorsor. (fast de har en annan pappa - tror jag iallafall!?).
 
Killen som står upp är sonen, och han som sitter ner träffade de redan på färjan. Han ska ha en av valparna, och fick även följa med på jaktprovet för att se och lära inför framtiden. (Det är i princip ett krav att starta på unghundsprov om man vill köpa från den här kenneln).
 
 
 
 
 
 
Passion för kottar är tydligen ett släktdrag!? Det ligger fullt med grankottar på vår gräsmatta, eftersom Colin allt som oftast plockar upp såna under våra promenader och bär med dem hem...
 
Det fanns ytterligare en kull med valpar:
 
 
 
 
 
 
Kan tänka mej att även de är ganska nära släkt med Colin. :-)
 
 
 
 
 
 
Uppfödaren Sara, som åtminstone för tillfället har lämnat Sverige för att bo och verka i Tyskland.
 
 
 
----------------
 
 
 
Dagen efter kennelbesöket var det dags för provet!
 
 
 
 
 
 
Här är sonen och Colin längst fram till vänster, på väg ut på fälten tillsammans med två av Colins kullbröder och deras förare. En kullsyster till dem hade startat på samma slags prov ett par helger tidigare och smaskat till med full pott, så man kan ju lugnt säga att de hade lite press på sej! ;-D
 
Och på det stora hela gick det BRA för de här tre ekipagen - alla blev godkända, även om ingen lyckades riktigt lika bra som systern. Allra roligast var kanske att de spöade de tyska hundarna som startade på samma prov!? ;-)
 
Colin visade ju framförallt vilken "eminent" fågelhund han är (host, harkel, stånk!!)... Läs mitt förra inlägg om ni vill veta detaljer! 
 
 
 
 
 
 
Svanen ska nog vara glad att den överlevde... 8-X
 
Och Colin ska vara glad att det inte spelade särskilt stor roll för den totala bedömningen att han inte kom upp frivilligt ur vattnet utan måste hämtas!! Det blev trots det full pott på vattenmomentet, och domaren tog bara bort en poäng från förigheten. :-)
 
Däremot hade det varit bättre för Colins totala poäng, om han hade lyckats lite bättre med sina hardrev istället... Men han fick helt okej poäng på de momenten också, så vi ska absolut inte klaga!! 
 
 
 
 
 
 
Men jag har ju märkt ett tydligt ökat fågelintresse nu när jag har haft honom den här veckan. Nog för att det fanns ett sådant innan också, men nu blir han ju eld och lågor bara han ser tex en liten bofink som sitter på vägen 15-20 meter framför oss när vi är ute och går... Gaaah!!!
 
Ha nu en skön fredag och en riktigt härlig helg allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin B

Kul att få se och läsa från grabbarnas resa. Snacka om seriös kennel!
M familj har en vovve av denna sort, så otroligt snäll och trivsam. Pappan i familjen jagar där, dock inte M...

2016-04-22 @ 15:41:12
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Kul att läsa om resan :) Lite jobbigt med det ökade fågelintresset kan jag tänka mig ;)

2016-04-22 @ 18:40:42
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Pernilla

Jag har en fågletokig hund jag också. Går liksom inte att få ur honom det. Fast nu har jag ju fågelhundar så.....men alltså, gråsparvar bör inte vara intressanta för en Springer.
/P

2016-04-23 @ 22:21:17
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lennart O

Kul och informativ redogörelse för dagarna i Tyskland. Colin imponerar.

Ha det gott trots det vintriga vädret!

2016-04-24 @ 10:03:12
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Kul att få se bilder från provet i Tyskland! Colins släktingar visar verkligen upp variation i färgteckning. Roligt att han lyckades så bra på provet och att hans simtur med svanen inte räknades.

2016-05-02 @ 02:41:05
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0