Att fota från bilen...

 
 
 
 
Jag föredrar att vara passagerare, så jag kan fota samtidigt som jag färdas i bil. :-)
 
Men har jag ingen chaufför så fotar jag ändå, om det dyker upp något alldeles enastående och helt oemotståndligt motiv i farten. Fast då blir det genom framrutan! Nån måtta på dårskapen får det ju vara... 
 
Bilden ovan är tagen genom sidorutan, en gång när jag var passagerare. 
 
Några av mina absolut bästa foton har jag INTE tagit från bilen - men jag önskar att jag hade kunna göra det!! Det har varit vid såna tillfällen när jag har susat förbi underbara vyer och fantastiska motiv och verkligen SETT BILDEN, men inte haft någon som helst möjlighet att ta den.
 
Men dessa "foton" har fastnat på näthinnan istället för på minneskortet... Och ibland får man vara nöjd med det. Speciellt om man tänker på vilka kaotiska trafiksituationer man hade kunnat orska om man verkligen hade tvärnitat på en motorväg, slutat ha ögonen på vägen och medtrafikanterna, parkerat i en skymd kurva osv osv för att försöka ta de där bilderna... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ronnie

He he så sant så sant men på mindre vägar händer det ibland (att man stannar alltså), fast man får ha ett öga i linsen o ett i backspegeln o glutta lite framåt ibland. Lite stressat men ibland har man tur och det blir bra. Håller annars med dig om missade bilder , hur många ggr skulle man inte velat stanna en lite längre stund på väg till jobbet ? Ha en bra måndag !

2012-11-12 @ 09:24:22
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Jane

Håller med dig fullständigt! Så många vackra vyer man sett och inte haft möjligheten att fota, det är bara att försöka lagra på det egna minnet ... som stundtals kan bli lika suddigt som din bild ;)
Är hemma idag för att pyssla om min förkylning som är inne på tredje veckan :( Mamma är kvar på sjukhuset, de ska ta magnetröntgen idag. Tydligen något som påverkar en ögonmuskel, troligen en liten propp. Hon har fått blodförtunnande så det ska väl ge sig. Hoppas hon får komma hem snart, hon var så skärrad igår för att hon hade pratat med några andra tanter där och genast så tror hon att hon har alla deras sjukdomar :(
Solen skiner iaf från en klarblå himmel, jätteskönt att det blir lite ljusare!
Ha det bra!

2012-11-12 @ 10:10:26
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Ronnie

He he du är för rolig ...älgar !! ja färgen ser lite annorlunda ut (ok lite blåstick i bilden med )
Fanns en häst till med ännu häftigare teckning kanske kommer bild så småningom , fick uppgift om att det kan vara rasen Appaloosa (indianhäst/cowboyhäst).

Ha det .... ! Ronnie

2012-11-12 @ 11:03:31
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Lennart O

Goeftermiddag! Här kommer en försenad morgonhälsning. Den första försvann tydligen ut i cyberrymden.
Eftersom det utlovades vackert väder för måndagen så inleddes dagen följaktligen med ett ihållande förmiddagsregn. Men nu skiner faktiskt solen någon stund innan det är dags för den att dra sig tillbaka under horisonten.
Fota från bilen medan man kör är väl knappast rekommendabelt. Har man otur så kan mycket väl körkortet bli fotat.
Läser att Arbetsförmedlingen ska anställa medarbetare till sin egen verksamhet. Det behövs fler medarbetare för att administrera de allt färre jobben som finns att administrera.
Nu har politikerna i Norden beslutat att det blir skattebetalarna som få stå för fiolerna om SAS går i konkurs. Staten tar över och garanterar SAS banklån.
Detta kallas på fackspråk för att socialisera bankernas förluster. Lysande!
Ha det gott!

2012-11-12 @ 14:36:52
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

När jag körde hem från Öland senast så körde jag förbi en äng, där stod en stor tjur och mumsade förnöjt på en höbal. Solen lyste upp och dimman som just lättat från marken såg nästa spökligt ut. KUNDE JAG STANNA ELLER !!!!! Så bilden finns på näthinnan , möjligt att den är betydligt vackrare där.

Sol och regn om vart annat idag :-)

2012-11-12 @ 17:03:17
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Gunnar

Som bilförare har jag fullt sjå med att hålla utkik efter rådjur o älgar vid sidan av vägen men som passagerare fotar jag gärna. Ibland blir det oförtjänt bra. Jag fick en fantastisk bild på ett rapsfält på det sättet en gång....mest av en slump tror jag.

2012-11-12 @ 17:43:59
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: mimmi

Det är ju tur att det i alla fall kan fastna i det minnet..mitt minne börjar tydligen att ta slut..det kanske gör det när man blir lite till åren;)Men jag känner igen det du skriver.. även om jag nu inte kör så är det många gångar jag skulle vilja ha fotat något som vi åkte förbi..men innan kameran hade kommit fram .. var det redan långt borta ..och inte ville maken åka tillbaka igen..oförskämt tycker jag ;)
kram:)

2012-11-12 @ 18:47:18
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: annette

Visst är det så att det finns minnesbilder, en del så starka så jag ibland funderar på hur jag skall kunna komma till den platsen och verkligen få fota det motivet.
Har ibland undersökt möjligheten att kunna ta en bakväg till t.ex en motorväg för att kunna gå ut på den och fota, har ännu inte vare sig lyckats eller vågat göra det, men någon gång kommer det att ske;)
Du har rätt i detta med att jag nog är lite urtyp för att få stressrelaterade sjukdomar, försöker jobba på det, går dåligt kan jag säga, är nog medfött!

2012-11-12 @ 19:14:04
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Elisabeth

Några av mina bästa bilder kommer när jag fotat antingen när jag kör eller har panikbromsat! :D
Livsfarligt! Jo, jag vet...
Men spanar alltid in i backspegeln först innan bromsen går i bott!
:D

2012-11-12 @ 19:29:04
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com
Postat av: soffie

himla tur du bara har tagit bilderna i ditt minne så du inte orsakat trafikkaos!du tar alltid så fina å talande foton jag gillar den här fartiga bilden med:)

2012-11-12 @ 20:30:44
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Sami

Ännu en gång, KANONBRA! Love it...

2012-11-12 @ 20:41:33
URL: http://www.enkillemedkamera.se
Postat av: Yvonne

Jag har också en sån där kamera, förklädd till hjärna ;) Brukar se massa fina "jamendärkundejagjuhafotat"-bilder när jag cyklar...åker buss...Ibland stannar jag ju (cykeln) men inte alltid...

2012-11-12 @ 21:12:01
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

Vad spännande med alla djur omkring! Du får ligga på lur i mörkret och fota med IR. Här sprang det en ekorre över vägen ... lite skillnad ;))
Var hemma idag och tänker vara det i morgon också. Just nu känner jag mig rätt pigg men luften tar slut och jag börjar hosta så fort jag pratar och det gör man ju ganska mycket som fröken. Dessutom är det väldigt torr luft på skolan så det gör inte saken bättre. Mamma är kvar på sjukhuset, det blev ingen magnetröntgen (konstigt, tycker jag)däremot ska en ögonläkare titta på hennes öga. De verkar i alla fall vara övertygade om att det är en liten stroke som påverkar ögonmuskeln. Tur man inte vet allt man kan utsättas för, säger jag! Lev loppan medan du kan :))
Ha de´!

2012-11-12 @ 23:19:46
URL: http://www.janesmax.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0