Kallare...

 
Igår morse var det fem grader här - plusgrader. Det står man ut med i slutet av november. :-)
 
Idag är det bara två grader - fortfarande på termometerns plussida, tack och lov. Men det var ändå en bitande kyla, kände jag, när jag var ute med hunden för en stund sen. Brrrrr...
 
Det är nog bara till att börja räkna ner timmarna (?) tills de första snöflingorna börjar yra omkring i luften...
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! För första gången på länge regnar det inte. Asfalten på gatan utanför har till och med torkat upp och fått den sommargråa färgen.
Läser i G-P att i Göteborg och på västkusten har sommarens och höstens ihållande regnväder börjat få oväntade konsekvenser. Husfasaderna har nu på månader aldrig hunnit torkat upp vilket medfört att fukten ätit sig in i fasaderna. Och vips har man ett mögelhus. Fastighetsägarna och byggföretagen är minst sagt bekymrade och vet inte riktigt hur dessa problem ska bemötas. Kanske måste det till helt nya fasadbeklädnader som står pall för det nya och fuktigare klimatet. Ofta har även nyproducerade fastigheter drabbats och där har nu uppstått tvister om vilka som ska stå för kostnaderna. Fastighetsägarna menar att det är garantin som måste gälla medan byggföretagen hävdar att skadorna uppstått på grund av klimatförändring, som inte byggaren kan lastas för. Men under alla omständigheter måste ju någon betala och att det inte blir billigt tycks alla vara överrens om. Kanske måste husen nu förses med någon form av "överrockar" av vattenavvisande material.
Har varit och lämnat bilen på verkstan och när jag gick hem märktes att den för dagen nordliga vinden bet ganska ordentligt i skinnet. Bortklemad och ovan som man är.
Ha det fint!

2012-11-29 @ 09:20:46
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Mmmm ,tjästeresa igår , mötte snön uppe mot Uddevalla till men den lade sig aldrig som väl var tills vi skulle hem igen.
Fint besök i din lilla torrgran av den fina Entitan(är det väl?)
Blir kanske lite frostbilder i helgen ?
Ha det gött idag !

2012-11-29 @ 09:29:33
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Sami

Från och med idag så tror jag att snön kommer ligga kvar här hemma. Det har varit snöväder de senaste 2 dagarna nu. Till Lördag så sägs det bli -15 :) hehe, vilken omställning bara sådär.

Kanonfin Bild:)

2012-11-29 @ 12:18:46
URL: http://www.enkillemedkamera.se/110622166
Postat av: Gunnar

Nu har nog vinterkylan kommit ordentligt lagom till första advent. Bara att klä sig varmt o fälla ut taggarna på skorna.
Mysigt foto på fågeln! Kylan innebär att det är dags att lägga ut talgbollar och nötter till småfåglarna.

2012-11-29 @ 14:52:42
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Bonnfrua

Härlig bild! Här har vi snö minsann! Jorrå igår damp den ner i stora flingor, och jooo det blir ljusare o mysigt. Faktiskt.

2012-11-29 @ 19:17:35
Postat av: Yvonne

Hatar kyla! Allt under nollan är fullkomligt vedervärdigt tycker jag! Blä, blä, dubbelblä! Här har det snöat lite, men inte lagt sig nåt direkt. Fast nu är det -1,4 ute, brrrrr! Nu går jag inte ut på hela helgen tror jag...

2012-11-29 @ 20:02:00
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

va mysig bild på den fina pippin:)hos mej yr det lite nu så vi får väl se hur det blir imorrn ,blä hatar att köra bil då det är halkigt ute. kram

2012-11-29 @ 20:56:19
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: annette

Stackars liten "pippi", ser ut att frysa och burra upp sig inför den kommande kylan,här är det på minussidan, men det gick bättre än förväntat att köra imorse, kanske körde jag för fort för ingen körde om mej på dom delar där det fanns två filer;)
Vi får väl hoppas att det inte blir minus 20 i helgen;)
Ha en bra fredag!

2012-11-29 @ 21:07:27
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Tjena! Vi har vitt ute ...suck men det är bara 1-2cm som tur är, vi var ute med Ayla o Trym på fm...kommer i inlägg.
Var i Nässjö idag...he he ja du vet...

2012-11-29 @ 21:18:22
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Jane

Här är det snöööö :) Så mycket ljusare det blev på en gång. Hoppas bara att vinden mojnar lite, känns inte så kul att få "småspik" i ansiktet när man går ut. På stan håller de på att fixa till vår fina julbock. Undrar hur länge den får stå i år innan den brinner ner :)

2012-11-29 @ 21:58:12
URL: http://www.janesmax.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0