Minimalism...?


Man vill ju inte ha för mycket fotoutrustning att släpa på när man ska på utflykt - iallafall vill inte jag det, och lämnar därför alltid det jag inte tror mej behöva hemma.

Det blir ofta fel, har jag märkt, men ändå tycks jag aldrig lära mej att ta med rätt grejer!? <:-)

Igår hade jag fasta 50-mm´s objektivet på systemkameran, men borde ha haft telet... Så när jag hittade en flock gäss och svanar i en stor översvämmad "pöl" långt ute på en åker, återstod bara att försöka föreviga dem med kompaktkameran.

Zoomegenskaperna kan jag inte klaga på när det gäller den (10 ggr), men i övrigt finns det onekligen en del att önska!Detta är ett foto på några flyende gäss (ja, jag skrämde givetvis iväg dem...) - fast de hann försvinna ut ur bild innan fotot togs! Det tar ju en hel sekund, känns det som, från det man har tryckt ner knappen tills fotot verkligen tas!? :-I

Tur för mej att åtminstone lite grann av en eftersläntare hann komma in i bild, innan kameran knäppte...

Finns det någon kompaktkamera med mycket zoom som även är snabb??? Och som har bra ISO-egenskaper, och ger så pass detaljrika foton att de tål att jämföras med dem som en enklare systemkamera levererar??? Isåfall är jag spekulant! :-)

Förövrigt blev det mer shopping än foto på min utfärd till Hässleholm igår. Kände att jag behövde förnya en del i min gadrob, och det var ju läge nu när jag hade fått lite pengar i födelsedagspresent. Två nya tröjor blev det. Och så var jag på Guldfynd och bytte mitt presentkort mot örhängen och halsband. Nöjd!! :-)

/AnnaKKKommentarer
Postat av: annette

Ha, ha;) Tack för ett gott skratt redan tidigt på söndagmorgon!!

Visst tar det för lång tid att få fotot taget i alla fall när det gäller flygande fåglar!!

Var oxå och shoppade lite nytt igår, men det blev nya varma kläder, och det var väl tur det, här vaknade jag till minus 17 grader!!

Håller på att kolla lite på någon kompakt i den stil Du beskriver, men det är en hel djungel så ännu har jag inte hittat den "perfekta"!Ha en skön söndag och njut av det nya i klädväg och även det vackra i smyckeväg Du köpt!annette

2011-02-13 @ 08:33:25
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Elisabeth

Ja en ekorre i oskarp flykt är nog bättre än tre stjärtfjädrar...

:-)

Det finns en Canon kompakt som jag nu inte minns beteckningen på, som "alla" fotografer verkar ha som "snabbkamera". Den har nog det du önskar, men förmodligen kostar den också. Snubblar jag på den igen ska jag hojta!Kul du fick lite nytt som du blev nöjd med. Sånt piggar alltid upp en! Ha nu en riktigt fin söndag!

2011-02-13 @ 08:52:14
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: yvonne

Haha, trodde det var en lyktstolpe där uppe först ;) Min Lilla Blå har ju inte mycket till zoom (4x) och är nog inte särskilt snabb heller...men den är liten och smidig. Kompakter som är bra är ju oftast rätt dyra...Ha det bra, hoppas ni inte har det alltför kallt...?

2011-02-13 @ 09:02:39
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

ha ha ha ha, skrattade gott när jag såg din bild - helt makalös :))

Jag vet hur det är ... fast jag klarar inte ens av det mes systemkameran :/

Middagen gick alldeles utmärkt - det blev en gammal favorit "Kreolskans gryta", snabb och smidig (och mumsig). Däremot har jag väldigt svårt att röra mig idag pga mitt städande, vilket i och för sig var ganska lindrigt ... men mitt ryggskott protesterar å det grövsta idag :(

2011-02-13 @ 09:33:12
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Sara

Haha, vet precis hur det är. Man har alltid fel med sig. Så nu släpar jag ofta på hela väskan =)

2011-02-13 @ 09:55:55
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Chris

Känner helt klart igen problematiken. Att ha ett objektiv och upptäcka att man borde haft ett annat

2011-02-13 @ 10:15:25
URL: http://cwjm.wordpress.com/
Postat av: anki

inte lätt att ta rätt objektiv när man är iväg någonstans :-) men du fick en bild i alla fall.snöar här idag fastän dom lovat sol och blå himmel.. så inne kurar dag blir det :)ha en skön söndag

2011-02-13 @ 10:34:36
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: mimmi

Ha ha ha .. ja du är för härlig :)

Man ser ju i alla fall ett huvud och man ser ju att den är på väg in i bild ..bara det är ju bra med en kompakt kamera ;)

Idag skall man se om man kan våga sig ut ..det är kallt men soligt .. jag hoppas på att man kanske kan hitta 1 plus i solen ;)

2011-02-13 @ 11:14:03
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Lizaloop

Haha ja men du fick ju med skallen på den iallafall, det är ju bättre än inget! Själv fick jag inte alls med mig kameran ut idag!

2011-02-13 @ 12:22:56
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Ja du kan ju konststycket att få till även ett "misslyckat" kort ;)

2011-02-13 @ 17:46:22
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Anki

Jag ser han....jag har oxå en sån där kamera som liksom tänker efter o fånga objektet en bra stund innan han tar bilden - så jyckarna de är för snabba för den kameran.

Trevlig afton

2011-02-13 @ 18:00:37
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0