Svaret...


...på växt-frågan;Ser fram emot att fota blomman om några månader! :-) (Ja, nu ser väl alla vad det är, eller? Rhododendron!)

Dagens personliga utmaning har annars varit att försöka få skarpa bilder på snöflingor - men det gick inte så-å-å bra...

För det var ju så små flingor!? Bara några millimeter i diameter... Jag hade hellre försökt mej på såna där stora fluffiga, som nästan är som bomullstussar. Men det är inte alldeles nödvändigt att det kommer såna förrän nästa vinter, förstås! ;-)Live view kan jag förövrigt bara rekommendera tillsammans med stativ, för det var ju som väntat inte bara motivet som blev större på skärmen utan även skakrörelserna!

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Jane

Vilken fin snöstjärna! En vacker dag ska jag våga mig ut med stativet ... det är alldeles för många som bor runt här och det känns lite pinsamt med alla som står bakom gardinerna och kikar ... :)PS Jag får väl ta lite bilder från utställningen och visa på bloggen ;)

2011-02-22 @ 15:33:12
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Emma

Så fin!! :)

2011-02-22 @ 17:10:42
URL: http://emmajjohanssson.blogg.se/
Postat av: mimmi

Jag tyckte nog att du har lyckats kanon bra .. så inte skall man klaga på din bild .. inte heller på den första förstås ;)Här har det .. ja .. det är sant .. inte blivit någon promenad idag .. utan jag har försökt att få bort lite av vintern på baksidan i stället :)

2011-02-22 @ 17:38:18
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: annette

Se där kom det en Rhododendronknopp, såg några här i helgen men hade inget macro med mej då;)

Urfin närbild på knoppen, och Din snästjärna tycker jag verkligen Du lyckades väldigt bra med, rentav skickligt gjort;)Här slutade det att snöa på fm, men fy sjutton så kallt det är;(Ha en bra kväll!annette

2011-02-22 @ 17:51:53
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: anki

du fick till det ganska bra med snöflingan :)-12 här idag, lite sol och lite snöande om vartannat..svärmor har en jätte stor rohnedendron (stavade säkert fel här) och den är full i knopp, hon har haft den i 25 år minst, och den har växt så hon måste klippa bort en del för annars ser hon inte ut genom fönsret.. :)ha en skön kväll

2011-02-22 @ 18:08:42
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: soffie

wow så vacker snöstjärna ,tänk nu snart så kan vi ge oss ut och fota knoppar :)

kram

2011-02-22 @ 18:48:44
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Malin B

"Gick inte så bra."

Är du blind människa? Det är ju superfina foton.

Om du nu hade problem med för små flingor skulle du ha varit här, när jag for hem var flingorna stora som "dasslock" och alldeles tätt. Såg knappt vägen.

Men det gick ju bra.Jo, nyponskalsmjöl är toppen. Köper det på hälsokostaffären. =) Det går att koka soppa på det också om man nu skulle vilja det.

2011-02-22 @ 18:56:46
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Lotta

Vilken fin bild på snöstjärnan. Du vet hur du ska få till det. Hade kommit hem till mig så hade du kunnat fota stora fluffiga flingor. Det har kommit hela 5 cm med fluff.

Så nu ska jag snart ut och fluffa med hunden.

Ha en go kväll!!

:-)

2011-02-22 @ 19:52:42
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: yvonne

Jaha...va de en rhododendron...det var inte lätt att se! ;) Men inte ska det komma mer snö bara för att du vill fota! :D Inga linser kom det idag heller...kanske imorgon, men då kommer det väl en lapp med posten klockan fem...och då blir det för sent att hämta. Så torsdag om jag har tur! nyfiken

2011-02-22 @ 20:00:07
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Fotograf Annie

Jag får väl ta och testa liveview och fota närbilder :P Snöflingan blev ju jättebra!! :)Svar: Det man också kan göra när man tar sjävlporträtt med trådutlösare och inte vill att den ska synas, är att ställa in kameran på självutlösare 2sekunder och sedan trycka på avtryckaren och släppa den :) Då kommer den inte med på bilden och kameran har ställt in skärpan på dig (förhoppningsvis). Så jo, om man ska köpa en trådutlösare så är nog 5meter att föredra, jag hittade inte en 5m till min först (det är nackdelen med Pentax, svårt att hitta tillbehör) :P

2011-02-22 @ 22:00:01
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Blomsterknopp och snöflinga på samma dag!

Inte dåligt!

Det var inte dåliga bilder heller! :-)

Snyggt jobbat!

Jag har också liveview på min kamera, men aldrig använt. Ska testa när jag får tid över. Fel, när jag tar mig tid!

Ha en fin onsdag!

2011-02-23 @ 00:37:15
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: Ragnvi

Morning! Minus 18 här i skrivande stund...grrr!

Vad knoppigt det är hos dig då! Såg några snödroppar också! Hopp om våren?! Här är det så med snö kvar än så det lär dröja...suck!

Kramen!

Ragnvi

2011-02-23 @ 05:45:13
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Anki

Mmmmm...knoppar, blommor härligt...

NU SKA DE MILDA...säger de, men jag litar inte på dom för de skulle inte snö här i helgen men de gjorde de oavbrutet...lurefaxar är de!!Fin bild på snöflingan, men snälla vänta tills nästa vinter med att fota de stora..lerKramiz

2011-02-23 @ 07:25:54
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Madde

Sv:Ja, tycker också det är svårt att fota inne. Gillar solljuset, men som sagt har det varit dåligt med det. Är som dig, är jag utomhus kommer jag alltid hem med fullt minneskort:)Vilken fin bild på snöflingan...vilket objektiv använde du?

2011-02-23 @ 07:31:28
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Postat av: Lisa

Snyggt!

2011-02-23 @ 11:21:40
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0