Tona över sv/v med färg... :-)


Hittade en guide häromdagen, som jag sedan dess har varit inspirerad av.



Fast egentligen var jag inne på Scandinavian Photos hemsida för att luska efter en lämplig kamera till min syster som går i "bytas-tankar". Bara för att det står Canon instämplat i pannan på mej (nästan iallafall!), så tänkte jag faktiskt vaska fram några trevliga modeller av andra märken också, och föreslå henne. Men... :-/ Det ju skitsvårt när man inte har haft något annat än Canon på 5-6 år, och innan dess hade jag en Nikon Coolpix (med ett nummer som jag inte längre kommer ihåg). Jag vet NADA om exempelvis Olympus och Sony, även om jag har flera bloggvänner som med mycket gott resultat använder kameror av dessa märken.

Hur som helst... Jag har alltid sagt att Canon och Nikon är "shit the same" - men när man läser tester och så där så verkar det som om det faktiskt inte är riktigt sant. Går man in på likvärdiga modeller och jämför dem mot varandra, så upptäcker man att ibland så är det Canon som är bäst och ibland Nikon. 

Bland de modeller jag jämförde med tanke på syrrans behov, föreföll Canon-alternativen vara aningens vassare. Men samtidigt också dyrare... Jag är beredd att betala extra för exempelivs bättre bildegenskaper - men syrran kanske kan avstå lite detaljåtergivning mot att hon får behålla någon femhundring i plånboken...?

Hur resonerar ni kring sånt här??? :-)

/AnnaKK






Kommentarer
Postat av: Kerstin

Jag läste Digitalfoto häromdagen där det testades kameror. Det är ju hårfint mellan Nikon och Canon. Inte lätt att välja om man inte redan snöat in på ett märke (Canon) som du och jag har gjort. :) Det beror ju lite på vad man är ute efter. Vill man ha live-view, hur många megapixlar, ISO, mm. Jag har min 550D som jag köpte i somras och den är jag toknöjd med.

Lycka till i djungeln. :)

2011-02-14 @ 21:01:03
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Jane

Ja, du det är inte lätt. Själv gillar jag Canon mest :) Skulle jag köpa ny skulle jag nog bara byta upp mig ett snäpp. Frågan är vad man tänker fotografera och hur mycket - vilka behov man har ...

2011-02-14 @ 21:56:03
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: BertaStina

Efter att ha haft en canon, en nikon coolpix, o en canon igen, blir det nog ingen mer Nikon för BertaStina i alla fall =)

2011-02-14 @ 22:16:42
Postat av: mimmi

Det är inte lätt .. för alla har helt olika tanker .. självklart tycker alla att just den kamera man har ..den är bäst ..men mycket beror på vad och hur man har lärt sig dom Jag älskar min sony men jag gillar även min Canon 550 .. men på somy kan man göra lite saker som man inte kan på Canon .. jag blir frustreat över att jag inte kan stänga av blixten på de förprogramerade inställningar exempelvis .det kan man på sony .. det är lite små saker som jag blir irriterat över på Canon ..men den tar kanon fina bilder :D..men hade jag inte haft sony först .. då visste jag ju inte om sånt och då hade jag nog tyckt att Canon var absolut bäst ..men jag tycker båda är bra .. jag testade en Nikon D90 ett par dager innan jag bestämde mig för att det skulle bli Canon 550 .. och Nikon d90 blev inte min favorit..den tar bra bilder .. men att titta i den pytte lilla digital ruta ovanpå kameran när man skall byta inställningar ..det var inget för mina ögon :) jag såg inte vad som stod där .. det blir väl så när ögonen också blir lite till ålders :)

2011-02-14 @ 22:21:33
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Per-Anders

Om det handlar om en kompaktvarinat kan jag rekomendera Canons PoweShot G12. Jag köpte min i höstas och är väldigt nöjd. Enkel att använda, tar (hyfsat) liten plats, har många användbara instälningsmöjligheter och framför allt: Bilderna blir jättebra. Min systemkamera på jobbet är en Nikon D300s och den är riktigt grym.

2011-02-14 @ 23:10:34
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Lotta

Jag kom ihåg då jag skulle välja kamera, jag läste och grunnade. Ena dagen det ena och nästa dag det andra. Men ju mer jag funderade och läste ju mera villrådig blev jag. Så till slut blev det en Nikon och jag är mycket nöjd med den. Jättesvårt att ge råd till andra tycker jag.

Då var det dags för sängen igen, det kan inte varit så många timmar på denna dagen :-)

Kram

2011-02-14 @ 23:41:47
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Jag tycker att Nikons nybörjarmodeller är bättre än Canons, men jag har inte testat de märkena så jättemycket. Har ju själv Pentax och har haft det i fyra år nu och är supernöjd :)

2011-02-15 @ 00:37:50
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Men oj...har inte varit här på ett tag...grattis i efterskott!! Och läser att ni har haft strömavbrott...tvi vale!

Själv ber jag en bön att min lilla kamera ska hålla i många år till...har inte råd med nån ny!

Kramen!

Ragnvi

2011-02-15 @ 06:03:17
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Lisa

2011-02-15 @ 11:07:47
Postat av: Lisa

Oj, vad hände där...jag skickade bara mitt namn :)

Jag har system Sony Alpha och är nöjd, men börjar irritera mig på småsaker. Den ger ifrån sig så mycket ljud! Kan ju kanske vara objektivet i sig förstås, vet ej. Jag är dock sugen på att prova ett annat märke om jag skulle byta en dag. Kan tycka att mina bilder ibland, tagna utan blixt, blir väldigt korniga även fast det är mycket ljust omkring mig.



Men du kanske ska ha en kompakt nu, inte system?

2011-02-15 @ 11:11:33
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: annette

Det där har jag prövat någon gång, gillar effekterna som uppstår, men det är väldigt speciella bilder som passar till ändamålet!



annette

2011-02-15 @ 19:01:51
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0