Det har blivit lite vinter...

 
 
 
 
 
Dessvärre inte den typen av vinter som jag hade önskat mej, med lätt och fluffig snö kombinerad med solsken... Ungefär tvärtom blev det; Bara ett tunt lager snö samt plusgrader och dis i luften... Det enda någorlunda fotogeniska jag kunde hitta igår var några kringelikrokiga hjulspår (efter traktor och gödseltunna) på grannens åker. <:-)
 
Och så hundens snöängel, förstås, som han gjorde i nysnön i måndagskväll:
 
 
 
 
 
 
Jag hade velat ta fotot medans han fortfarande ormade omkring på marken och skrubbade hela kroppen kall mot snön, men kompaktkameran är ju så slö... Först tog det en halv evighet för blixten att laddas upp, och sen tryckte jag och tryckte och tryckte på avtryckaren... Som i sin tur inte reagerade förrän jycken redan hade kommit på benen igen.
 
Hur som helst! Det finns ens som gillar det här vädret, och det är vår hund! :-)
 
Själv fokuserar jag på våren, och har så smått börjat förbereda mej för ODLING 2014! 8-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Möjligen kommer solen att visa sig idag. Det ser ganska lovande ut just nu. Minus fyra grader i natt är ju acceptabelt och snön har fortfarande inte orsakat några större problem. Dessutom finns det ju anledning att glädja sig åt att dagen redan märkbart blivit längre. Märktes inte minst i går när jag fick ställa om mina timers
(heter det så?) till fönsterbelysningen, från 15:00 till 16:00.

I ortsblaskan läser jag att vi inte längre kan förlita oss på att polisen alltid kommer när vi påkallar hjälp eller anmäler pågående brott. Speciellt nattetid är numera polisens resurser starkt begränsade. Bra för bovarna att man annonserar detta i media, men tråkigt för brottsoffren.

Ha det gott!

2014-01-15 @ 09:29:21
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Marianne

Snötäcket här är ca 1 dm och där får det gärna stanna för min del.

Jasså, kantarellerna smakade inte bra. Då behöver jag inte vara sur längre för att vi inte hittade några. Men jag hittade två påsar i frysen med kantareller som jag trodde inte fanns. Så dom får jag spara till nåt speciellt tillfälle.

Jag blir också så sugen på att börja så lite frö. I alla tidningar skriver dom ju om vårens fröer, både gamla och nya. Problemet är ju bara att vårt hus är alldeles för litet för allt jag vill ha :(

2014-01-15 @ 11:00:29
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: majamyra | It´s all about the details

I morse gick det i 70 km/h på motorvägen. Det singlar snö från himlen dagarna i ända här nu. Och kallt! Den där våren känns onekligen långt borta nu. Jag borde också ta tag i odlingen i år, förra året blev det inte mycket av med det.

2014-01-15 @ 12:00:15
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Lotta

Underbar bild på hundens avkomma på marken. Gozzi skulle också gilla ifall det skulle komma snö nu, han blir som en unghund då.
Ännu så länge är det fortfarande grön hos mig, behagligt måste jag säga efter att just ha kommit in från en långpromenad. Om det stämmer så kan Gozzi få göra snöänglar här på fredag.
Vilken sorts potatis ska du odla? Vi ska sätta potatis på Öland i år. Nypotatis till midsommar :-)
Sockerärtor och dill ska också få växa där. Resten planterar jag hemma hos pappa, ogräset växer inte lika bra hos honom. Kan beror på att han är där och hackar hela tiden.

Onsdag! Idag är det dags för hundraåringen att få besök, bio är alltid kul.

Ha en bra dag!

:-)

2014-01-15 @ 12:21:31
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Ingrid

Härliga vårtecken med fröpåsar!! Ser ut likadant här hos oss, men Bailey är också glad -och inga snökokor runt tassarna!

2014-01-15 @ 16:24:07
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

En jycke som gör snöänglar - de var häftigt :) här går de inte att göra några så jag vet inte om jag kan lära mina.
Så de e dax att sätta frö nu, så gutt, jag redigt känner vindarna av våren - jösses vad jag längtar efter värmen o ljuset.
Kramiz

2014-01-15 @ 20:45:56
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Anonym

Så där lite snö är det inte här i trädgården. Betydligt mer. Kul att en hund gör en snöängel.

2014-01-15 @ 21:39:50
Postat av: Soffie

Hos mej har det snöat sen igår och det håller på än!suck säger jag som är som du nu har jag våren i sikte ju!hihi tur att ungar och hundar gillar snön ändå!

2014-01-15 @ 22:15:22
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Malin B

Att hinna med att fota när hundar gör änglar är inte det lättaste! ;)
Lycka till med odlandet. Jag har ju tappat stinget. Lite märkligt, när barnen var små och jag skulle hålla koll på dem och vad jag gjorde, då var jag hur ambitiös som helst.
Nu, är jag så bekväm. Får skylla på åldern. ;)
Eller om det är så att mina bondgener vaknar till liv framåt våren i alla fall?

2014-01-15 @ 22:40:20
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Ditte

Såg att de pratade fröer på Gokväll igår. Och chili ska man ju så tidigt! Tyvärr har jag ingen plats att ställa nåt miniväxthus :( Skulle gärna vilja ha...Potatis satte min mamma jämt på groning i äggkartonger! Innan de åkte ner i jorden alltså... Här har det kommit några dm fluffig snö, men solen lyser med sin frånvaro dock.

2014-01-16 @ 12:19:35
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Kerstins foto

Första bilden är väldigt vacker, gillar spåren som förstärks av snön.
Men helt klart är ju den andra bilden en vinnare, tycker inte det gjorde nåt att kameran var seg. Den här bilden är ju toppen. :)
Planering för vår....det är långt kvar innan vi börjar med det. ;)

2014-01-16 @ 14:09:12
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Pernilla

Vilken söt ängel! Haha!
Jag odlar tomater i växthuset och gurka. Lite sallad dels i växthuset och sen i krukor, då har vi sallad hela sommaren. Något land har jag inte. Har allt i krukor. Perfekt för mej som inte vill rensa ogräs. Har till och med några jordgubbsplantor i krukor. Blir ingen direkt superskörd men gulligt!
/P

2014-01-16 @ 19:06:36
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Inga M

Ha ha... du har en hund som gör snöänglar! Det var väl ett trevlig motiv för foto!

2014-01-17 @ 06:26:49
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0