Go´ morron! :-)

 
Värst vad jag har lagt av mej med bloggandet i år...!? Bara ett enda inlägg på flera dar... 
 
Akut brist på nya foton är nog den största anledningen till det - och orsaken till att jag inte fotar så mycket om dagarna nu är givetvis det gråa, våta och fullständigt superurtrista vädret...
 
Måtte det snart bli bättre med både det ena och det andra!! <:-)
 
 
 
 
 
 
Den här bilden lekte jag nyss fram i PicMonkey, och originalet är ett foto som jag tog förra lördagen vid Radiostationen Grimeton. Vi passerade där när vi körde med husbilen mellan Varberg och Ullared, och eftersom vi aldrig har kollat in denna turistattraktion tidigare så passade vi på att göra en liten avstickare dit trots att det var kväll och redan på god väg att bli mörkt. Det var ju så klart inte öppet där då, men det fanns en bra infoskylt att läsa på - och masterna var ju dessutom snygga mot solnedgångshimlen! :-)
 
Vi har ju en rätt stor mast här hemmavid också - ett par hundra meter bort. Som levererar mobiltäckning. :-) Från början var den nog bara Telenors mast, men numera är det andra bolag som också använder den; till exempel Telia. Så när jag strax innan jul fick möjlighet att få ett GRATIS kontantkort från dem, var jag inte sen att tacka ja! :-D
 
Gratis och gratis, förresten - vill man ringa får man snällt ladda kortet med lite cash - men jag fick iallafall ett helt års gratis mobilsurf. Visserligen bara 0,5 GB i månaden, men det borde räcka gott och väl till mitt minimala surfande på telefonen... Förutsatt att jag hade haft en telefon att kunna använda detta kort på! 8-I Det har jag i och för sej, men ändå inte... Har ett gammalt Telenorabonnemang knutet till den, med villkor och priser som är tillräckligt bra för att jag INTE ska vilja säga upp det... <:-)
 
Nåja... Dottern använde en gång i tiden ett USB-modem från Telia till sin dåvarande dator, och det hade hon trevligt nog sparat i sina gömmor. Så jag fick det, och igår testade jag att stoppa in mitt gratis-kort i det. Funkade på den stationära datorn, men INTE på den bärbara!? Typiskt, eftersom det främst var på den bärbara som jag kunde ha haft lite nytta av det... Men den ville inte ens känna att det fanns något att installera, när jag stack in USB-modemet i den. :-( Å andra sidan verkade det vara så långsam surfhastighet (det tog jättelång tid att ladda upp sidorna när jag använde det på den stationära datorn), så det är nog bara att inse att jag gjorde en dålig affär när jag beställde det där gratis-kortet... Eller åtminstone när jag dessutom laddade det med 50 spänn! <:-I
 
Får se om jag på nåt vis kan kompensera det ekonomiska fiaskot, genom att göra några verkliga klipp på dagens loppis-runda!? :-D
 
Ska alldeles strax åka mot Älmhult och Pingstkyrkans Second Hand... :-)
 
Trevlig lördag på er allihopa!!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Ja det är inte så mycket som hinns med nu när helgdagarna kommer så tätt. Till och med en pensionär kan känna sig lite stressad.

Grimeton är en imponerande anläggning. Tillhör den inte det sk världsarvet, eller har jag kanske fel där?

Vädret är som vanligt, dvs regn och fem grader plus. Enda positiva med det är att nederbörden inte faller eller har fallit som snö. Om det varit snö som fallit så hade nog min hjälpsamme granne sagt upp bekantskapen vid det här laget.

Som alltid lyssnar jag på lördagsförmiddagarna på SR P2. I dag är det Eric Schytt som låter oss lyssna på bl a S:t Petersburgs Kammarkör. Underbart för den som har läggning åt de hållet.

Ha en fin helg med goda loppisfynd!

2014-01-04 @ 09:38:47
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Marianne

Ja fy vad jag är trött på detta mörker. Men idag tittade solen fram här en stund. Den lyste på den våta körbanan när vi åkte till affären. Jag frågade maken som körde om han verkligen kunde se nåt. Det gjorde han men jag var totalt solblind. När vi åkte tillbaka var det mulet igen och allt var som vanligt.

Ha en skön helg. Hoppas du gjorde lite fynd på loppisen.

2014-01-04 @ 15:04:18
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Fint redigerat, och blev det några fynd på loppis?
/Lisa

2014-01-04 @ 19:23:25
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Soffie

Det verkar vara rätt lugnt på de flesta bloggarna nu folk är nog trötta å mätta ;) efter alla helger... Fin bild.läste att det redan är 11 minuter längre dagar i Göteborg nu underbart tycker jag, kramen till dje

2014-01-04 @ 23:05:41
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Inga M

Det är lite stiltje i bloggvärlden just nu ser jag. Undrar om vi blir trötta och hängiga av det trista vädret. Mörker lär ju göra oss låga och det är verkligen mörkt nu utan snö och frost. Men nu blir dagarna långsamt längre och vintern lär vara på väg hit om någon dryg vecka. Tills dess får vi härda ut. Grimeton har jag sett och tycker den ser lite otäck ut, ett skrämmande momument på något sätt. Kan inte förklara hur.
Ha en god fortsättning på helgerna!

2014-01-05 @ 10:02:31
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lotta

Kan bara hålla med om att det här vädret blir man ju allt annat än fotosugen i. Att dra täcket över huvudet passar bättre och där är det ju heller ingen mening att fotografera.

Väntar med spänning på nästa inlägg om ert kommande projekt. Inte utan att jag är nyfiken på var ungdomarna ska bosätta sig. Ser ut som om ni redan är igång? Spännande!

Önskar dig en trevlig afton!

Kram

2014-01-05 @ 18:31:19
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Jag längtar också efter att få gå på loppis. Det var längesedan nu. Behöver bland annat något läsvärt. När det gäller båtarna som sjunkit så kommer det nog att dröja innan de plockas upp. Det är ungefär samma problem som med att bogsera bort en bil. Man måste ge ägaren en chans att göra det först. Men läckaget försöker man hindra genom att lägga ut s.k länsar i vattnet.

2014-01-05 @ 20:51:45
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Jag har ju lite surf på min mobil och lyckades till och med att ta slut på det över jul. Har nog aldrig hänt förut.
Hur som, fotot är i alla fall väldigt fint.
Röd dag i morgon också. Solen ska hälsa på, säger de som vet. Då ska jag ut och hälsa på henne.
/P

2014-01-05 @ 22:16:07
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Peranders

Snygg bild!

2014-01-06 @ 16:59:12
URL: http://peranders.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0