Igår när jag kom hem efter en shoppingtur...


...till ICA-butiken inne i "byn", fick jag se en stor fet röv sticka upp ur mossan och lingonriset intill vår grusväg.

Ja, nu tycker jag i och för sej inte att det är nåt fel på stora feta rövar - men just den här var ju inte min!! >:-I Och dessutom befann den sej på mitt bästa kantarellställe!

Ja, ja... Eftersom jag är bekant med allemansrätten, så fick svamptjuven i lugn och ro fortsätta att plocka mina små läckerbitar... Eftersom de ju krasst sett ändå inte är mina! <:-)

Men nu är de det!!! Iallafall dem som röven missade att ta!
En annan sorts glädje upplevde maken i måndagskväll - fast jag kallar det snarare för älgfrossa! ;-)

Vi var ute tillsammans på nån slags foto-skogspromenad, utrustade med varsin kamera. Maken gick först på stigen, och rätt vad det var fick han syn på... En jättemegabamsesuperduper-STOR älgtjur!!!

Han smattrade loss med kameran (40D:n + 70-200-objektivet) som om den hade varit ett maskingevär, typ!! Och älgen flydde för livet, eller nåt sånt! :-D

Men av femtioelva foton, är det bara ett som blev "ganska bra". Iallafall sen jag har bråkat lite mycket med det i bildbehandlingsprogrammet.Älgen försvann så klart in bland träden långt innan maken kom på att kameran hade ganska olämpliga inställningar för situationen i fråga... <:-) Så hur många taggar den egentligen har på hornen, får vi försöka ta reda på en annan gång!

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Anki

Haha...ja du är ju för rolig!!

En strålande historia...man ser nästan hela händelseförloppet framför sig...(:-

Oh ja jag ser älgen med.Kramiz

2011-08-24 @ 16:10:05
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: annette

Det där har jag råkat ut för några gånger och då känner jag rätt så "kymig" och vill nästan gå och gömma mej;)

Tur inte "röven" plackade alla, var ju riktigt fina kvar till Dej!

Ja, den älgen Du, han visste vad han gjorde, klart han inte visade hur många taggar han har så nära inpå jaktsäsongen;)Ha en bra kväll!Ps. Hur har det gått med fotoutmaning som skulle vara i 52 veckor förresten? Kanske har missat Dina inlägg från den under sommaren!?annette

2011-08-24 @ 16:14:04
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: mimmi

Det var en smart älg ;) Den vill nog gärna överleva älgjakten.. Det blev ju en bra bild på den tycker jag .. och JA det var en stor och fin älg :)

Jätte kul att få se en älgbild hos dig också :D

ps.. nu blev jag lite nyfiken på ven den röven tillhörde förstås :)

kram :)

2011-08-24 @ 16:23:40
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Iiiih! Vad spännande! Och älgar ser nog inte skillnad på en kamera och ett gevär, så de tar det säkra före det osäkra och flyr, naturligtvis! Kul att ni också fick älgskåda!

Och du fotade inte "raaava" (som de säger i värmland, dock inte jag ;) som snodde dina svampar...?

2011-08-24 @ 16:32:39
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Go kväll! Ja det händer nästan alltid läskiga saker när man är ute i skogen.

Nu är media igång igen för att hacka på Ingvar Kamprad. Sanningen är ju att ingen nu levande svensk har betytt så mycket för Sverige som IK. Han är nu en gammal man som flera gånger offentligt bett svenska folket om förlåtelse för sina ungdomssynder. Men för media räcker inte detta, man missar inte ett tillfälle att misskreditera honom när så gives. Jag har mejlat in till radion och meddelat vad jag tycker om deras förföljelsemani.

Ha en fin kväll!

2011-08-24 @ 17:32:28
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Kerstins foto

Hahaha, du kan underhålla du. :) Den stora feta röven....hahaha.....men kul är det att den missade godingarna så du fick dig lite du med.

Så synd att det blev fel inställningar, den ser ju onekligen bamsig ut. Skulle vara kul om ni fick chansen igen. Men inte för nära då, de där hornen är inte att leka med. :)

Ha en fin kväll.

2011-08-24 @ 17:45:02
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Lotta

Ja du de där kantarelltjuvarna är inte att leka med och jag var nära att skicka hunden på en röv som visade var mitt braiga ställe där kantareller finns.

Kan se din make framför mig när han får syn på älgen men å andra sidan var han ju inte handlingsförlamad, det kunde hänt mig .-)Kram

2011-08-24 @ 17:51:37
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Vespa Vulgaris

Var inte du trött på kantareller? :-)

2011-08-24 @ 18:35:17
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com/
Postat av: Madde

JA, tyvärr får man icke ha "sina" kantarellställen ifred:(

2011-08-24 @ 19:03:21
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Postat av: Malin B

Men vilken fin bild S fick till!!! =)

Eller okej då, med hjälp av sin fru. ;)

Det är ändå lite mäktigt att stöta ihop med djurens konung. Det har inte hänt SÅ många gånger på vanliga promenader för min del. Kan nog bara komma på en och då kom min hund snabbt och ställde sig brevid mig. ;)Farmor pratar mycket om att det borde vara FÖRBJUDET med allemansrätt just på kantareller. ;) Men när jag har plockat på andras marker och ger "fyndet" till henne är det inte samma tankesätt. Märkligt!

2011-08-24 @ 19:15:55
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: soffie

himla tur den tjuven hade lämnat några godingar till dej:) å guuu va rädd jag skulle blivit att möta en älg,himla bra bild:)kram

2011-08-24 @ 19:39:55
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: mimmi

Nu är jag inne på din blogg via min mobil .lite krångligt då jag fick skriva in alla uppgifter igen :) nu hoppas jag bara att jag har gjort allt rätt :) vilken tur att ni inte har fått regn ,här har det små regnat hela dagen ,och det skall visst försätta så hela veckan , ush.men det får ju gå det också ,vi har ju den lilla ekorre ungen som underhållet oss :)

2011-08-24 @ 19:51:41
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Suss

Av dessa två naturupplevelser föredrar jag svampen. Inte nog med att vi förlorat vårt suveräna kantarellställe pga skogsavverkning (har bloggat om det). Kärestans ställe är också skövlat av en stor röv. Vi vet dessutom vem det är. Sånt är INTE roligt!

2011-08-24 @ 21:31:07
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Jane

Knepigt det där med kantarellställen ... min förra hund, en cairnterrier, älskade att söka och speciellt kantareller. Vi hade några grannar (när vi bodde i Värmland) som alltid kom hem med korgarna fulla med svamp. En gång mötte vi dem och de visade oss glatt all svamp de plockat. Vad de inte visste var att vår hund följde deras spår fram till deras ställen så de var inte hemliga längre. Efter det hade vi alltid korgarna fulla vi med :))

2011-08-24 @ 22:30:57
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Jen

Lite taskigt är det där medallemansrätten,

men visst någon äger ju alltid skogen så om den inte fanns skulle väl alla som inte äger en bit mark aldrig ta sig ut i naturen. :/

Tur att röven missade en del dock! :D

2011-08-25 @ 10:42:22
URL: http://pansky.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0