Frukost! :-)
Foto från i somras, i samband med att sädesärleungarna precis hade blivit flygfärdiga. Denna satt på balkongräcket, och jag tog en massa foton på den genom balkongdörrens fönsterruta - och rätt vad det var så traskade mamman/pappan in i bilden och stack till ungen lite käk! :-D

Eftersom jag har serverat solrosfröer i automaten hela sommaren, och många fåglar har ätit där, så blir det numera lite svårt med den egna "mata-ron" om jag i samband med att jag plockar fram frukosten råkar titta ut genom fönstret... Vanligtvis sitter det då några hungriga fåglar på/vid automaten, och väntar tålmodigt på att den ska fyllas på!

Och då kan jag helt enkelt inte bara sätta mej till bords och koppla av med min egen macka och kaffekopp, förrän jag först har varit ute och gett de stackarna nya fröer! <:-)

/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vilket snap-shot! Jag gillar spatserandet in i bilden där. Nu är det mycket ungar kringflygandes, men de får äta själva! Men man ser ju så tydligt att det är ungar pga de bleka färgerna. Undrar hur lång tid det tar för dom att bli "fullfjädrade"? :)

2011-08-14 @ 11:14:00
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Bonnfrua

Härlig bild!

Visst är det tragiskt när odlingsbar mark växer igen, men den går ju att bryta upp igen. Vad värre är: alla vägar och städer/hus som byggs på den bästa åkermarkan och så importerar vi mat! I Finland måste man till 80(?)% vara självförsörjande i händelse av. Men inte här i Sverige inte! Nej, bygg igen marken och köp från länder där det inte alls är lika reglerat med djurhållning och besprutning.Oj, nu blev jag engagerad, KRAV-bonnfru som jag är på en pytteliten gård på slätta!

2011-08-14 @ 11:16:19
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Jane

De små "krypen" är krävande :) Har man en gång börjat mata så är det svårt att sluta sedan. Mina föräldrar köpte kilovis med frö när de bodde i St Annas skärgård. När de satt och åt frukost pickade talgoxarna på rutan "- Vi vill ha maaaat!" :))

2011-08-14 @ 13:35:54
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Morten Pedersen

Flott å se den bli matet. God søndag.

2011-08-14 @ 15:48:13
URL: http://foto.dv.no
Postat av: Gärdsmygen

Inget smakar väl så gott som en frukost! Ljuvlig bild!

2011-08-14 @ 16:07:08
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: Jen

Gulligt! Klart man inte kan sätta sig i lugn och ro om det sitter några hungriga stackare och tittar på. :P

Finns det solrosfrön att köpa nu eller har du kvar?

2011-08-14 @ 16:52:39
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Cool bild! Den hungriga fågeln har nästan en aggresiv blick vilket gör att den matande fågeln ser lite stressad ut.

2011-08-14 @ 17:04:54
URL: http://peranders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0