Några granbarr här och där... :-)


En sport i sporten när det handlar om kantarellplockning, är att inte gå särskilt långt hemifrån för att fylla påsen. Ett par hundra meter på sin höjd - men helst inte också upp på en höjd!

Fast igår fick det bli så. Jag befann mej cirka 120 meter hemifrån när jag råkade lyfta blicken upp från vägkanten, och allra högst upp i en snudd på tvärbrant slänt lös det knallgult av nånting. Kantareller???

Dividerade en lång stund med mej själv om hur jag skulle göra. Slänten i fråga är mer än en brant slänt - den är nämligen skogsbevuxen, och gallrad så sent som i vintras med följden att det ligger en massa ris och nedfällda småträd på den. Inte det minsta promenadvänlig, med andra ord! Särskilt inte när man har sandaler på fötterna och en kamera i handen - fast kameran kunde jag hänga bak på ryggen, och eftersom jag var barfota i sandalerna så kunde ju kvistar, barr och skogsmylla iallafall inte trassla in sej i strumporna också... <:-)

Så i en serpentinformad klättringsaktion tog jag mej faktiskt upp - och kunde fylla påsen med en hel massa fina kantareller. (Tänk nu om jag hade sett fel, så allt det gula bara hade varit vissna björklöv tex!? ;-D)

När jag sen skulle ner igen, och tittade bakom mej, så insåg jag att samma väg tillbaka nog inte var att tänka på. Inte om jag ville ha båda benen och kameran hela efteråt också! 8-X Så det blev till att snirkla sej fram en bit längs med ett synnerligen välrisat skotarspår istället, och till sist hittade jag ett ställe som åtminstone inte var fullt lika lodrätt att ta sej ner till grusvägen igen på. Phu! Fortfarande faktiskt inte mer än kanske 300 meter hemifrån - men hur lång tid denna lilla svampplockartripp egentligen tog vill jag helst inte veta... <:-)Men nästa gång ska jag nog strunta i det där med att närproducerat är bäst!? >:-I

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Men kantareller kan man bara inte gå förbi!!! Och du fick ju motion ;) Härligt! Här har det varit lite för varmt för skogspromenader...men så fort det blir lite svalare ska jag ut! Fast jag har ingen plats för någon svamp någonstans...men det finns väl alltid någon som vill ha :D

2011-08-04 @ 07:46:46
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Morten Pedersen

Litt slit for føden må til noen ganger. Du burde ikke oppbevare soppen i plast, bruk heller en kurv eller papirpose.

2011-08-04 @ 07:52:39
URL: http://foto.dv.no
Postat av: Jane

Åh, vad gott med kantareller! Jag hade nog gått hem och hämtat stövlarna, här finns det gott om orm i år. Saknar verkligen skogarna i Värmland där vi bodde ett tag ...

Din dotter kommer nog bli nöjd med sin Iphone, den tar riktigt bra bilder om det bara inte är för mörkt.

2011-08-04 @ 08:39:08
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Lisa

Å vad gott, blir påmind nu att jag själv ska ge mig ut på jakt...har glömt av det.

Ajabaja, inte i plastpåse förresten men du kanske inte hade annat med dig förstås ;)

2011-08-04 @ 09:01:43
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Bonnfrua

Du borde ha blivit kolumnist eller nåt (eller journalist) för du skriver ju så härligt. Kan se riset och "väggen" du skulle ta dig uppför med kameran på ryggen och barr i sandalerna... Härligt!!!Så du byter inte jobb utan lägger till lite hemma. Men det är väl ingen dum idé? Det låter så skönt att du är helt nöjd med en halvtid! Jag jobbar 80% och får höra av äldre kollegor (som inte har småbarn) att man ska ju jobba fullt. Nej, mina barn är bara små en gång så skulle ekonomin tillåta skulle jag nog jobba ännu mindre, men räkningarna ska ju betalas också. Och jag ska inte klaga för jag har ett jättebra schema!Hooppas solen lyser även på dig idag!

2011-08-04 @ 09:52:06
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: annette

Förstår Din tvekan främst med avseende på "skodonen", fast det skall ju mycket till för avstå från kantareller som ögonen redan sett.

Skulle vara glad om jag hade kantareller så nära inpå, själv får jag driva långt i skogarna till mina ställen, och nu är det alldeles för varmt att ta sig fram, för hela skogen verkar vara mer eller mindre röjd under vintern så det är knöligt att ta sig fram utan stigar!

Och sist gick jag vilse oxå då en "hel skog" bara var borta;)

Hoppas solen lyser på Dej idag!

Nu finns "halva" människor hos mej;)annette

2011-08-04 @ 12:18:12
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: lizaloop

Åhå vad gott! När jag tog en skogspromenad med Frodo idag fick jag äta mig mätt på hjortron!! Lyx!

2011-08-04 @ 13:09:23
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Malin B

Tack snälla, söta du för den jätte fina posten som kom i lådan i dag!!! =)

Jag blev så glad så, glitter och glamour hela dagen. ;)Kantareller ÄR gott, jag har fått ätit massor i år tack vare man och tös.

2011-08-04 @ 14:34:48
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Junitjej ♥

Så gott med kantareller!!

2011-08-05 @ 19:45:18
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0