Möte(n) i Malmö! :-)


Sammanstrålade med Elisabeth med son och systerdotter på Burger King, Gustav Adolfs Torg, vid 15-tiden igår. Och hon var precis lika trevlig, framåt, pigg och glad som jag hade föreställt mej. Kort sagt, hur härlig som helst!! :-)

(Fast hon såg inte ut som jag hade tänkt mej!? Eller, hon var ljushårig - jag hade av någon outgrundlig anledning fått för mej att hon skulle vara mörkhårig. :-D)

Det stod inte på förrän vi var ute på gatorna, och om det är någon som har gjort rätt yrkesval här i livet så är det Elisabeth! Punkt slut, lixom. :-) Som den journalist hon är, har hon den där öppna, spontana, nyfikna personligheten (inklusive ett stort varmt avväpnande leende!) som mer eller mindre av ren automatik leder till möten och pratstunder.

Vi hade väl inte gått så värst många meter på gågatan, förrän hon hittade en spännande cykel - och i nästa sekund var hon i färd med att "intervjua" en italiensk kille (på engelska!) om den, och om hans resa som börjat ända nere vid Kap Horn!



(Förlåt mej nu för att jag har brutit vår överenskommelse om att inte fotografera varandra!!! <:-) Men du klev ju bara in i bilden här, liksom...?).

Några steg till, och vi var mitt i en "kennel" - och Elisabeth hade strax luskat ut hela stamtavlan över hundarna. Jag stod mer eller mindre vid sidan om och bara gapade!





Så mycket MER än bara fotande, fotandet tillsammans med dej blev - jag är fortfarande helt fascinerad! :-)

TACK för en superskojig och jätteintressant eftermiddag!! I mitt nästa liv ska jag bli journalist - förutsatt att jag föds till en mer öppen och kontaktsökande varelse än vad jag är i det här livet! :-D Med min folkskygga läggning blir det nog till att fortsätta smyga på turister som äter glass och fotar sevärdheter och/eller varann... <:-)



Men efter igår är jag iallafall inte fullt lika övertygad om att de verkligen skulle slå mej, om de märkte att jag fotade dem... Så fortsättningsvis ska jag därför (A:) våga gå mycket närmare, och kanske till och med (B:) hålla kvar kameran mot motivet så länge att jag riskerar att bli upptäckt. Och blir jag det så ska jag inte fly för livet, utan (C:) LE stort! :-D

/AnnaKK






Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Låter som om du haft en jättetrevlig dag i Malmö. Jag gläds med dej!

Ser ut som om vi skulle förunnas ännu en riktig sommardag. Det gäller att på bästa sätt ta vara på de få återstående sommardagarna. Själv ska jag strax ge mig ut i naturen, dvs trädgården.

Ha det bra!

2011-08-03 @ 08:37:35
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Yvonne

Så kul att träffa en bloggvän! Det ska jag också göra idag!! Rapport om detta följer...Att våga fota på stan är banne mig inte lätt..även om det i semestertider är fotografer från alla möjliga länder (mest Japaner här..) och fotar överallt. Nu vill jag också våga! Mitt fotande igår var det ingen som märkte,eftersom alla andra fotade hej vilt ;) Bäst på stan är väl när det är nåt evenemang som folk är upptagna av att kolla på. Ikväll ska jag fota på Augusts öppna scen igen. Må så gott!!!!

2011-08-03 @ 09:35:14
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Bonnfrua

Oh vilken dag ni verkar ha haft!!! Misstänker starkt att det är Elisabeths kamera som syns på en av hundbilderna. "Något" mer avanserad än min. :-) Fast det här med fotografering är ju inte precis mitt jobb. Det som däremot tillhör mitt yrke var mannens ben på "kamerabilden". Risk för bensår föreligger då han har åderbrock och ett sår som såg irriterat ut....

yrkesskadad? Jag? Förmodligen!



Förresten jag glömde ju igår: Om du nu slutar som fotbollsklubbens fixare, vad har du för planer istället??? Strongt gjort att våga!!!

Önskar dig en undebart solig somrig dag!

2011-08-03 @ 09:41:01
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Jane

Oj, vad kuuuul! Du fick sällskap av ett proffs kan man ju säga och bra bilder blev det :) Ska ta lärdom av det du skriver och le stort jag med ;)

2011-08-03 @ 14:54:32
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: mimmi

Så kul det måste ha varit och nog lät det otroligt mysigt:)

2011-08-03 @ 16:21:08
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Morten Pedersen

Dette høres jo ut som en velykket tur.

2011-08-03 @ 17:37:43
URL: http://foto.dv.no
Postat av: mimmi

Hej igen :)

Nej jag använder inte något maco objektiv .. jag äger inget sånt:) utan alla mina bilder har jag fotat med mitt canon is 55/250 objektiv :)

2011-08-03 @ 19:51:18
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: annette

Ja, det var valet av cykel jag tvekade inför, på min hade jag nog fått ont i baken efter knappt halv sträckan;)

Förstod att Ni skulle få en kanonfin eftermiddag, har nog uppfattat Elisabeth precis som Du beskriver!

Det där med att inte vara så rädd upptäckte jag idag, hade en stund över innan tåget skulle gå hem och satt vid ett övergångsställe vid Sergels Torg, fick för mej att fota fötter/ben när männiksor gick över gatan.

Fick vid ett flertal tillfällen leeenden emot mej när dom upptäckte att jag fotat, ett yngre par kom fram och pratade lite och frågade om jag fotade för någon tidning;)

Förklarade att jag bara fotade för egen del och att jag bara fotat deras fötter, då blev dom lite besvikna;-))

Har inte kollat bilderna ännu, men jag har varit ovanligt tuff idag!



annette

2011-08-03 @ 20:50:49
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Per-Anders

Den där cykeln..? Undra rom den är bekväm att cykla på.

2011-08-03 @ 20:59:14
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: mimmi

hello :D

Ibland får jag beskära dom mycket och det går faktiskt väldigt bra..men det som är bra .. det är att jag står drygt en meter ifrån dom .. då blir de inte rädda och flyger iväg :)

De bilder jag beskär mycket är dom som jag fotar på lite långt håll och då jag har 18MP i kameran .. går det bra att beskära mycket.. annars har det ju ingen större betydelse med hur många MP man har .. utan det är när man skall beskära bilder dom det är bra att ha många .. som du redan vet .. för ang sånt här ..vet du mer än vad jag vet :)

2011-08-03 @ 21:31:22
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Elisabeth

Å nu måste jag bara le igen!

Så snällt skrivet. Bockar och bugar och känner mig väldigt smickrad... o en aning blyg blev jag nog nu!

:-D

Har både jobbat i dag och besökt lite kyrkor där min farfars far var kyrkoherde och även ligger begravd. Ja, han ligger bara på en kyrkogård men jobbade i två kyrkor...

Har inte hunnit riktigt med att kika på "våra" bilder ännu, men det får jag göra när jag kommer hem. Måste vara lite social med min far nu också!



Tusen tack för en supertrevlig em i Malmö!

Kram!

2011-08-03 @ 22:21:59
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: soffie

bilkrn mysig dag du haft och vilka fina bilder

2011-08-03 @ 23:26:23
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0