Torsdag...

 
Det blir ingen semester från målandet idag - men det får räcka med ett litet ryck i eftermiddag.
 
Under förmiddagen ska dottern besöka KomVux, och jag ska fylla på vårt kylskåp här hemma - så vi som bor här inte svälter ihjäl framåt helgen... Och ikväll är det dags för höstens första seriematch för dottern och hennes fotbollskompisar - och jag ska tydligen stå i inträdet då... Inte så lyckat med tanke på att jag även har lovat att fota matchen åt medlemstidningen. <:-) Får se om jag kan klona mej på nåt vis!? ;-)
 
En liten glimt från dotterns kök igår:
 
 
 
 
Det ser ju inte så mycket ut, men det är otroligt tidsödande att måla alla skrymslen och vrår inuti skåpen...
 
Ett stort skafferi och ett städskåp på motstående vägg återstår dessutom. Men nu prioriterar vi att få klart det som syns på bilden - ni kan ju bara tänka er var alla prylar som i normala fall ska vara i dem är nu...!? Svar: Typ ÖVERALLT i hela lägenheten!!! 8-X
 
Väggarna och golvlisterna har förresten också blivit målade!! :-) Så nu väntar jag egentligen bara på att dottern ska komma på att vi måste dra över taket också - och byta golvmattan... Ähum!
 
Som synes har två kalkelplattor bortanför spisen lossnat - men dem hoppas jag att vi ska kunna sätta tillbaka, för de har inte gått sönder eller så. Vi har satt en gräns där nånstans för hur mycket vi ska göra vid och kosta på det här gamla och (med dagens mått mätt) opraktiska köket. Om (eller rättare sagt: NÄR!) spisen går sönder och måste bytas ut, så kommer en ny sådan att vara ca 5 cm högre än bänkarna - och då kommer dessa att behöva höjas på nåt vis, eller bytas ut mot nya. Och då drar det av ren automatik med sej ett kakelbyte också. Så det jobbet (och den kostnaden...) besparar vi oss därför nu! <:-)
 
Men... Man lär ju kunna måla på kakel också!? Nån som läser detta som har prövat att göra det?? Tips mottages tacksamt! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Efter en regnig morgon lyser nu solen här. Frågan är hur länge? Sista rapporten från SMHI upplyste(?) om att vi har att förvänta oss ett regnigt veckoslut.
Ett tips när det gäller utbyte av pajad köksspis. Det finns begagnade spisar i bra skick och med den gamla bänkhöjden att köpa. Kanske inte överallt men på vissa utvalda ställen.
Ha det gott!

2012-08-23 @ 09:01:24
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Bonnfrua

Ingen aning om man kan måla på kakel. Men såna däringa 70-talsklisterlappar kasnke finns att få tag. Skulle inte förvåna mig om det är superinne...

Intressant hur du ska klona dig, berätta gärna hur det går, och hur man i så fall gör... :-)

Kram

2012-08-23 @ 16:13:14
Postat av: Lotta

Så fint det kommer att bli. Håller med dig om att det drar med sig en massa extra jobb då man börjar att riva och förnyar. Förståndigt att ta tag i det som inte görs nu senare då man kanske ändå måste köpa nytt.
Vi har målat på kakel, både på golv och vägg. Där dottern bor så fanns det kakel i köket som helt plötsligt inte passade in då allt annat blev iordninggjort. Med mycket bra resultat målade vi om. Man skulle bara låta det torka ordentligt, naturligtvis så blir det inte lika stryktåligt som innan mot repor och så men o andra sidan är man ju inte där och skrapar med en kniv. De har haft sitt i ett halvår nu och det är lika fint.

Hoppas du hittar någon som kan hjälpa dig så att du får fotografera istället. Längtar efter bilder :-)

Kram

2012-08-23 @ 16:36:58
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Yvonne

Har inte målat på kakel, men det ska inte vara så svårt! Fråga i färgaffär, de vet säkert. och det där köket ser väldans stort ut, själv har jag ett kök på...2 kvm? Nä, lite mer kanske, men inte stort!

2012-08-23 @ 19:04:10
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Ja det var ett rejält projekt. Jo , jag har lite bilder från vårt bygge, kan komma i senare inlägg. Blev ju inte från början då jag jobbade en hel del med det med...:-)

2012-08-23 @ 20:56:53
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Jane

Ser ut att bli fint det där :) Mycket jobb men oj så nöjd man blir när det är klart! Äldsta sonen har precis köpt hus och han rev ut köket på en dag i förra veckan, nu gäller det att få allt i ordning tills flyttlasset går den 28 ... tveksamt om han hinner med allt. Tur att jag jobbar och inte kan ta ledigt ;)

2012-08-23 @ 21:45:55
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Ronnie

Hoppas det gick bra med kloningen ?
Fullt ös halvt medvetslös !

2012-08-24 @ 06:10:53
URL: http://www.ronniesfiske.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0