Då var det dags igen...

 
...att skriva en hemtenta, under den kommande dryga veckan. BLÄ!! 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag borde väl inte klaga när det trots allt är självförvållat - ingen har ju tvingat mej att plugga... Och jag visste mycket väl att det skulle skrivas tentor på den här kursen, precis som på alla andra. Men det är skillnad på hemtenta och salstenta, och vid det här laget kan jag bara konstatera att salstentor är lite mer i min smak - för då slipper man det här dödens tråkiga med att hänvisa till och citera ur kurslitteraturen hela tiden! Något som jag tycker får mej att fullständigt tappa rytmen i skrivandet, så att texten bara blir konstlad och krystad i sista änden. Vilket väl i och för sej spelar mindre roll, bara man har fått med det väsentliga... 
 
Återstår (naturligtvis... Hm!) att se hur jag lyckades med den saken på den förra tentan, för precis som sist så har läraren dröjt jä-ä-ä-ätte-lä-ä-ä-änge med att rätta och lämna tillbaka den. I måndags hette det att både den rättade och den nya tentan skulle lämnas ut under förmiddagen idag, men nu gäller att den nya tentan blir tillgänglig klockan 9 och att den rättade tentan ska komma i retur nångång i eftermiddag. Vågar man ens tro det!? 
 
Å andra sidan är jag inte så sugen på att få tillbaka den, för jag kan inte tänka mej att jag har nått upp till något betyg att skryta med. Och det kan jag säga redan nu, innan jag ens har sett frågorna, att det kommer jag inte att göra på den nya tentan heller!
 
För äntligen har jag fattat vad en klasskompis för många år sen menade när han sa: "Jag siktar på G minus". ;-D
 
Då tyckte jag det lät korkat, men faktiskt: Varför anstränga sej så in i h-vete när det ändå inte syns i betyget!? Att slita ihop till ett G plus är så fruktansvärt otacksamt i jämförelse med att få G minus utan någon större ansträngning alls... Slutbetyget blir ju G oavsett, och ingen kommer nånsin att fråga om man låg på G minus eller G plus... 
 
Egentligen borde jag väl vara en person som siktar på VG, men det har jag insett för länge sen att det är jättesvårt att få som slutbetyg på den här kursen. Vet inte om det beror på att det är en distanskurs där hemtentorna är det enda eximinationsunderlaget, eller om läraren helt enkelt är väldigt återhållsam med betygen...? "G är också ett bra betyg", var hur som helst hennes motivering när några inte kände sej riktigt nöjda med att inte ha fått VG... Själv klarade VG på den första tentan, men en poäng mindre så hade jag också haft ett sånt där försmädligt G plus-plus istället. Och med såna får man lika lite VG i slutbetyget som den som bara skrev G minus...
 
That´s it!! >:-)
 
Trevlig onsdag på er allihopa!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Tänk att betygshetsen ska följa men ända in i kaklet och vad betyder egentligen betyget på denna nivån? Jag lider med de unga som har hela skollivet framför sig. Utbilda och utbilda, vad ska de utbilda sig till för det finns ju ändå inga jobb till dem efter det att de har plågat sig igenom alla skolåren. Såg ett tv-program i går om Europas förlorade generation. Vissa ungdomar har anpassat sig till rådande situation och lever ett liv utanför samhället medan andra lever på sina föräldrar. Ibland känns det faktiskt riktigt skönt att ha lämnat arbetslivet för gott, men samtidigt känns en viss oro över vilket samhälle de unga går till mötes.
På en lärarsajt läste jag att den svenska skolans problem kan sammanfattas med "Knappt har en reform sjösatts, och än mindre fått komma till ro, innan den ska omformas och ersättas av en ny".
Tydligen har vi nu en skola där både elever och lärare mår dåligt och allt grundat på inkompetenta politiker.

Lycka till med tentan!

2013-04-24 @ 08:42:50
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Det var många G 0 VG i dagens blogg he he men jag tror som du att i slutänden spelar det mindre roll när man söker jobb utan det är till stor del avgörande hur intervjun o kemin känns vid första träffen. Jag håller tummarna för dig i vilket fall !
Ang. din kommentar så la jag in en liten snutt på hacke hackspett på google+ men avståndet är nog avgörande hur det kommer att låta , hacke hörs ju rätt bra ! Rödhaken är ju beskuren o avståndet till den lilla sötnosen var i verkligheten ca 10 m. Däremot skulle man haft ljud o bild på Taltrsasten häromdan , herregud vilken kakkafoni (vet f-n hur man stavar till det) av drillar där ingen var den andra lik . Den satt 15 m uppe i grantopparna där den hoppade från den ena till den andra så fort jag ställde mig under , snacka om att vara känslig. Fick bara en bild när den precis flög iväg så den blev inte så bra. Jag ställde mig o njöt en stund i stället av skönsången , inte kunde väl motparten stå emot detta tänkte jag .
Ha det gott o hoppas det går minst hyfsat för dig åtminstone ! Ronnie

2013-04-24 @ 10:27:26
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Tack för gratulationen. De är för söta de små....en härlig tid är det faktiskt. Nu är det inget jobb alls de första 4 v. Sedan blir det spring i dem o mer jobb.

2013-04-24 @ 15:27:12
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: annette

Inte spelar det så stor roll om det är ett - eller + framför ett G, men visst blir man väl lite lycklig över att som Du få ett VG, Du skall känna Dej stolt och glad tycker jag, och jag tror att Du kommer att klara alla tentor även om det känns motigt när det närmar sig;-))
Dålig stil att inte ge Er snabbare respons på tentorna!
Att jämföra kompakt och systemkamera kommer jag aldrig att göra, är som att jämföra äpplen med päron, och det går ju inte;)
Snygg bild förresten, glömmer nästan bort Dina bilder ibland när Du skriver mycket;)

JHa det gott!

2013-04-24 @ 17:15:23
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Lycka till med tentan. Du får vara flitig som ett bi ;-) Skämt å sido låter det jättespännande med att ha bin. Min farbror hade det förr i radhusområdet och hans gräsmatta var full av blommande vitklöver.

2013-04-24 @ 17:24:15
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Sami

Rätt inställning Anna, jag tänker alltid att om det blir bättre än vad man räknat med från början så är det plus i kanten. Jag har aldrig höga förväntningar när jag gör någonting, precis som när jag åker ut i skogen på morgonen, det som kommer kommer.

Det kommer gå bra! Fin bild också :)

2013-04-24 @ 22:35:57
URL: http://www.enkillemedkamera.se
Postat av: Inga Magnusson

Den betygssättning du beskriver låter som rena grekiskan för mig. Förr var det G eller VG som gällde på tentorna. G- och G plus plus har jag aldrig hört talas om. Gäller detta alla högskolekurser eller bara den du går?

2013-04-25 @ 06:02:22
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lotta

Kom ihåg när jag läste matte på gymnasienivå för att förbättra mina betyg. Hur kul vad det då att höra att man hade ett VG plus.....retar mig än idag.

Igår var jag och fotograferade fotboll. Provade på att ratta själv, eftersom klockan var kvällen så hann jag bara med att fotografera en halvlek. Sedan satte de på kvällsbelysningen i andra halvlek och det blev något konstigt sken. Ställde in 1/800 sekund för det gick undan med grabbarna, fick tyvärr ställa iso på 2000 för att över huvudtaget se vad som var på bilden. De blev lite brusiga men det får man ta. Hittade inte det manuella läget på iso som du skrev om. Hade varit kul att se vad kameran själv hade valt för iso-tal. Hoppas det blir en match snart på dagen så att man får testa lite i dagsljus också. Annars får man väl helt enkelt bara leta upp en match för att träna på.
Så bra att jag kan fråga dig...det kommer snart mera funderingar :-)


2013-04-27 @ 10:17:20
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0