Forsärlan igen... :-)

 
Om man är utomhus här hemmavid nu, så hör/ser man den här fågeln (eller dess partner - eller båda två!) lite allt som oftast. De är ju inte direkt camuflagefärgade! Eller kan man möjligtvis missta den för att vara ett kvarhängade visset fjolårslöv på trädet...??
 
 
 
 
 

Njaäe... Knappast väl!? <:-)
 
Och just därför är jag ganska orolig över att sparvhöken, som tyvärr har varit ganska stationär här omkring i vinter, också ska få ögonen på dem... 8-X
 
Vårens första sädesärla dröjer fortfarande. Åtminstone har jag inte sett nån sån än - har ni???
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Vespa Vulgaris

Det vore ju synd om sparvhöken åt upp forsärlan. Säg åt hen att gå på budgetbuffén istället :-) Och här kommer länken till havsörnsboet:

http://pontu.eenet.ee/player/saunja.html Jag tror att det är samma forskargrupp som följde fiskgjusen förra året.

2013-04-15 @ 08:11:25
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com/
Postat av: Ronnie

Du fick ett svar på min sida byn the way . Hoppas jag får se denna kanariefågel också , vacker är den . Sorlig händelse i helgen då en grönfink dråsade in i morsans altanfönster . Tog upp den o höll den i benen mellan mina fingrar som man sett proffsen göra på Ölands fågelstation o den var riktigt omtöcknad. Flög dock vingligt iväg en bit men dog efter 10 min tyvärr . Hoppas Forsärlan klarar sig från höken. Kan du inte spela in när du visslar som den låter o lägga in filmen här ? Ha det gott !

2013-04-15 @ 08:31:34
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Lennart O

Morning! Det vore ju tragiskt om "kanariefågeln" skulle stryka med, men med en så utmanade och färgrik fjäderdräkt lever den säkert farligt i den grymma naturen, där lagen "äta eller ätas" gäller.
Nej, någon sädesärla har inte ännu synts här. Normalt brukar den komma 8-10 april, så den är i år något försenad, även om det sägs att just denna fågeln brukar anlända enligt almanackan.

Lite duggregn här idag men ca 7 grader plus och fågelsång. Även natten har varit mild så man kan väl äntligen säga att våren nu har kommit.

Ha en bra dag och vecka!

2013-04-15 @ 08:45:45
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Marianne

Vi har också sparvhök här ganska ofta. Det ligger fjädrar både här och där tyvärr.
Tofsvipa har jag sett men ingen sädesärla. Det lär nog dröja innan den når upp till oss. Men bofinkar därimot har hittat hit i massor. De springer som små möss överallt i snön och letar mat.
Fiskmåsarna har därimot kommit trots att det fortfarande är is på sjön. Men de hittar fullt med vatten ute på åkrarna. Där har bildats små sjöar där snön har smält.
Hoppas vi får en varm vecka. Det började så bra i går men i dag har det regnat ganska mycket.

2013-04-15 @ 16:02:25
URL: http://livetsommajsan.blogspot.se/
Postat av: Lotta

Får vi verkligen inte hoppas att sparvhöken kommer att mumsa i sig dessa små fina små fåglar.
När jag var hemma hos mor och far så svävade svalorna över mitt huvud, nästan som om de lekte ta fatt.De måste ha kommit i helgen för de var där inte i lördags förmiddag.Fick en behaglig känsla i kroppen när jag såg dem, även att det blåste halv orkan, att nu har vårbevisen kommit.

Hoppas du haft en bra måndag :-)

2013-04-15 @ 17:06:19
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Jessica K

Kul, vi har hittat gula vårtecken båda två - fast på olika sätt ;) och den jag fotade riskerar inte att bli uppäten av någon sparvhök i alla fall. Hoppas din forsärla klarar sig den med! Sädesärlor är det ont om, de har väl blivit försenade av kylan. Men snart dyker de nog opp får vi hoppas!
Går det bra med studierna nu för tiden då? Jag har sökt en distanskurs i finska till hösten, för skojs skull eftersom jag är halvfinne och rimligtvis borde kunna finska... men det kan jag alltså inte (tack så mycket för det mamma...) men hoppas kunna lära mig inom kort :)

Ha en fortsatt fin vecka!

2013-04-15 @ 17:40:45
URL: http://jessicaspicturesnstuff.blogspot.se/
Postat av: Yvonne

Ingen ärla av något slag än, men det dröjer nog inte många dagar förrän de dyker upp! Nu är det ju hyfsat varmt och det var ju inte så många år sen jag fotade en i slutet av mars, gående på isen!

2013-04-15 @ 18:52:48
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Woow .. så fin den var :)Nej än har jag inte sett till någon sädesärla. jag har kollat efter dom ,,då jag precis som alla andra ..säger.. när man ser den . då är våren på ingång..s¨frågan är ju .. är våren på ingång? Man har ju inte sett till någon sädesärla än :)

2013-04-15 @ 19:00:09
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Fin Pippi!

2013-04-15 @ 19:33:41
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: soffie

nä har inte sett sädessärlan än , å vilken söt pippi en sån har jag aldrig sett, hoppas nu Sparvhöken låter den vara ifred,idag kom det ett gäng gäss å flög över här och igår såg vi svanar, kramen

2013-04-15 @ 20:23:13
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Vilken söt en....här har snön försvunnit i trädgården på ett dygn men ack vad skitigt o vår bilplats är en enda lervälling....Tyra går här runt ikväll som en äggsjuk höna..:-)Hon är tjockare än förra gången o det är ju bara bra....skall bli kul det här

2013-04-15 @ 22:09:46
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Inga Magnusson

Nej ingen sädesärla bos oss än. En del annat i fågelväg har vi fått, typ tranorna o sångsvanarn o kanadagässen

Fin bild du har tagit på pippin ovan. Det är inte så lätt att få skärpa på fåglar, de vill ju gömma sig i träd o buskar.

2013-04-17 @ 04:32:29
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0