Ett vildsvin mindre i grannskapet...

 
Ännu så länge har vi ju inte (peppar-peppar!!) haft några vildsvin på besök i trädgården allra närmast huset - däremot har ett eller annat satt ner trynet (men tack och lov bara lite grann!) i gräset intill vår damm, som ligger strax bortanför boningshuset. Sonen hoppas på att den eller de grisarna ska återkomma nångång, och har lagt ut lite äpplen där + preparerat några trädstammar med tjära. (Vildsvin älskar tydligen att skrubba sej mot tjärade träd). Jag i min tur hoppas att sonen verkligen sitter på pass och knäpper dem då, om de nu verkligen behagar dyka upp igen! 
 
På en gård ett drygt stenkast härifrån, har de betydligt mer problem med vildsvinen än vad vi har. Och sonen får jaga dem hur mycket han vill där - vilket han också gör. :-) Dock blir det många timmar på pass vid åteln utan någon som helst utdelning, men i söndagskväll hade han tur. (Eller grisarna otur!?) För det kom fram en sugga och fyra kultningar till åteln bara några minuter innan han hade tänkt ge upp och åka hem. 
 
 
 
 
 
 
I kväll ska älgarna som sköts under förra veckan styckas, och köttet delas upp mellan jaktlagsmedlemmarna. Blir väl inte så jättemycket, men det lär ta några timmar ändå att finstycka, putsa, mala och förpacka. 
 
Kultingen får "hänga till sej" några dagar till. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Vespa Vulgaris

Det var en stor kulting! Jag trodde först att det var mamman som han skjutit men det verkade ju grymt(!) med tanke på ungarna. Jag kommer nu att vänta troget vid brevlådan tills fröna dyker upp. Tack :-)

2013-10-22 @ 15:09:18
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com/
Postat av: Lennart O

Hallå där! En gris mindre är väl nästan som att spotta i havet? Hörde i lokalradion om en by i omgivningen som varit svårt plågad av vildsvinen de senaste åren. Dock har man nu i år genom en massiv insats, skjutit närmare 200 svin vilket medfört att plågan nu i stort sett upphört.

Rena sommarvädret här i em, solsken och 15 grader varmt! Har varit ute och rört lite på mej i omgivningen och konstaterat att det rör sig om lövkrattning på de flesta villatomterna. Det är bara på kommunens marker som lövet ligger tjock. Detta betyder väl att så fort det börjar att blåsa lite så kommer dessa löv att förflytta sig in på de nykrattade gräsmattorna.

Ha det gott!

2013-10-22 @ 15:49:14
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ditte Yvonne

Oj, en kulting! Inte nyfödd precis..men säkert jättegod som gryta...eller nåt!

2013-10-22 @ 19:58:58
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lotta

Dessa grisar som bökar och håller på i snart varenda trädgård. Finns många som skulle vilja låna din son för att slippa gå omkring som om deras gräsmattor vore nyplöjda.
Älgkött! Mums så gott! Älgfärsbiffar skulle jag gärna ätit tre dagar i veckan, de andra dagarna kan jag äta älgkalops :-)

Tack för kamerainställningen på ekorren :-)

Ha en fortsatt bra kväll!

:-)

2013-10-22 @ 21:07:43
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Grattis till sonens gris. Kul att ha sådant kött i frysen. Vi jagar ju inte gris nämnvärt o ännu har vi inte fått någon gris i frysen.

2013-10-22 @ 21:21:18
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Malin B

Om det kommer in vildsvin i trädgården vet i tusan om det inte är dags att ta upp det gamla skytteintresset igen?
Jag skulle ju skaffa mig ett nytt intresse och började morgonpromenera igen. Det trodde jag faktiskt aldrig. Har inte gissat på att jag skulle börja med bössan heller men det kanske blir så.
Att jag kör lite "nygammalt" så där, som Bosse Larsson. ;)

2013-10-22 @ 22:14:18
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0