Så var ÄNTLIGEN min inlämningsuppgift ute ur huset!!

 
Eller i varje fall skickad långt-långt bort i cybern! ;-)
 
 
-----------
 
 
Efter den här pärsen får jag nog allvarligt överväga att antingen skärpa till mej rejält med studerandet, eller sluta kursen!! 8-X
 
Och det sistnämnda är väl trots allt ett ganska dåligt alternativ, så... 
 
Men det ÄR något med flummiga ämnen som får min hjärna att slamma igen fullständigt!? Och jag blir så otroligt TRÖTT och LESS av det... Missförstå mej nu inte angående flummet, för det är inte konst eller historia eller vetenskap i sej som jag upplever som sådant, utan alla mer eller mindre underliga teorier som man måste sätta sej in i och förstå. Det är DOM som lätt blir lite (eller mycket) för mycket för mej. <:-)
 
Jag är en logisk och rationell varelse, som hellre ser matematiska än psykologiska förklaringar till det mesta här i världen! Och that´s it, lixom... Jag får typ härdsmälta bakom pannbenet när jag måste försöka förstå mej på gudomliga andar och psykoanalyser... För att med utgångspunkt i dem exempelvis kunna värdera konst!? Herre gud, för mej har konst först och främst det värde som står på dess prislapp...!! 
 
Så... Ja, det är nog väldigt bra, nyttigt och lärorikt för mej att faktiskt gå den här kursen!! ;-D
 
 
 
 
 
 
Ingen sångfågel på fotot ovan kanske, men...
 
Har ni varit på bio på sistone, och sett den nya filmen Monica Z???
 
Om inte så GÖR DET!!! Jag och maken brukar ytterst sällan gå på bio, men igår skedde det - och dessutom bjöd vi med dottern och hennes pojkvän. Och det var det bästa jag har gjort på en söndagkväll på mycket-mycket länge, måste jag säga! :-) 
 
Bio är ju visserligen alltid mysigt, men den här filmen var dessutom riktigt bra!
 
Även ungdomarna tyckte den var helt okej, trots att de förmodligen aldrig hade hört musiken innan eller kände igen någon av alla karaktärerna som var med. Själv tycker jag att det var väldigt roligt att se all nostalgisk rekvisita som filmen innehöll; till exempel gamla bilar och bussar, och möbelklassiker från 50/60-talet. För att inte tala om alla tidsenliga kläder och glasögonbågar!! :-D Och huvudrollsinnehavarens alla olika frisyrer och sminkningar gick förresten inte heller av för hackor.
 
Och så var det ju naturligtvis intressant att få ta del av Monica Zetterlunds liv och karriär, som jag inte alls hade särskilt bra koll på innan. Ska inte avslöja några detaljer om den för er som inte heller vet, utan jag säger bara:
 
Gå och se den här filmen!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Go middag! Apropå konst så skriver den engelske författare och arkitekten David Hamliton, att man kan mäta hälsan hos en civilisation på dess konst. All samtida konst syftar till tomma provokationer. Just därför kan den inte kallas konst. I själva verket är denna "ickekonst" ett instrument för "de globala eliterna som köper och säljer den". Våra moderna stadskärnor har bebyggts med byggnader så anskrämliga att de gör människor deprimerade.
Moderniteten har skapat ett tomrum där individualismen, massbeteendet, avsakraliseringen, rationalismen och universalismen frodas. Vi lever nu i en värld där vi berövats både vårt förflutna och vår framtid.
Kanske känner du till David Hamilton? Som många sanningssägare är han inte speciellt populär bland dagens kulturelit. Man att vara populär bland den eliten kan knappast ses som något positivt, tvärtom.

Ha det gott!

2013-10-07 @ 15:07:20
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Madelene Englund

åh, vilken vacker bild:)

2013-10-07 @ 17:19:33
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Härliga bilder i dina senaste inlägg. SKönt att ha klart uppgiften. Nu är det fina dagar men man är hemma rätt sent och svårt att hinna ut innan det är mörkt.

2013-10-07 @ 20:32:45
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Suss

Apropå Monica Z, vi var på den när den hade premiär här i stan. Inte för att vi är några premiärlejon, utan för att vi hade 2 presentkort, vars sista datum var just premiärdagen. Vi håller med er i allt du skriver om filmen och jag har också bloggat om den och uppmanat folk att gå och se den.
Konsten, den kan vara bra konstig......! Kämpa på!

2013-10-07 @ 20:40:20
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Ditte Yvonne

Jag har tänkt att se den vid tillfälle! Hon var ju från Värmeland du sköna. Jag gillar också konst...om den inte är för konstig...och flummig...Analysera konst kan inte vara det lättaste, puh! Och vilken fin nötkråka! Sån såg jag idag...flygandes mellan två träd. Så nån bild blev det INTE! :D

2013-10-07 @ 20:54:19
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

tack för filmtips har hört att den ska vara jättebra..å vad jobbigt med flumkurser, jag läste en sån i början då jag pluggade och det var helknäppt vi skulle bli lärare och fick träffa nån slags litteraturproffessor,som inte hade alla bollar på plats:) men jag stod ut och idag kanske jag kan se annurlunda på tänket på ex, Rödluvan fniss nä jag gillar inte flumkurser! hoppas nästa del blir mer logisk och bra, lycka till nu med inlämningsuppgiften,
Fin bild på fågeln..

2013-10-07 @ 21:36:33
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Kul med bio! Vi har lyckats samla på oss ett gäng biobiljetter med hjälp av både tidningsprenumeration och pantamera.nu

Så när födelsedagar närmar sig så blir det nog bio och middag på stan. Men jag gillar att mina små teens inte vill se Monica Z, så den får vi ta själva utan kids.

2013-10-07 @ 22:47:32
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Inga M

Den filmen måste vi se, det förstår jag. Nu har alla skrivit så översvallande om den.

Synd att du är besviken på kursen, det lät så bra med titeln på den och ämnet som sådant är ju intressant. Men det är klart om vinklingen känns knasig så blir det inte så bra.

2013-10-08 @ 05:11:49
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ronnie

Först vilken lycka att komma nötskrikan nära de ju så förbenat varska !
Kul att ni fick se en kanonfilm när det var längesen biobesöket blev av. Kommer nog inte att se den trots allt blir nog annan typ av film men hade nog kunnat titta på den utan att avlida .
Ha det .... Ronnie

2013-10-08 @ 12:49:10
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: mimmi

Vilken härlig bild på Nötskrikan..De flyr fältet så fort jag kommer närmare än 100 meter..så för min del är det dåligt med bilder på denna vackra fågel:)
Jag har inte gått på bio på många många år.. jag slutade då jag inte hittade ett sätt att sänka ljudnivån på ;)
kram :)

2013-10-08 @ 14:57:43
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Gubben

Givetvis har man sett filmen!

2013-10-08 @ 18:29:29
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Pernilla

Har inte sett filmen och avundas dej inte gällande studierna.
Filmen ska jag nog se till att se men kanske blir det inte på bio.
/P

2013-10-08 @ 19:10:38
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lotta

Bra jobbat ang studierna, du kämpar på!
Det finns fyra filmer jag vill se nu på bio, Monica Z, Diana, Runner Runner, Rush, och Skumtimmen. Jag hoppas att det inte bara är tomt prat från mig för jag vill verkligen se dessa filmer. Helst på bio!
Lika bra att jag boka in iallafall ett biobesök nu direkt.

:-)

2013-10-09 @ 12:23:09
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Lotta

hahaha...såg nu att det var fem filmer jag ville se :-)

2013-10-09 @ 12:25:57
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0