Maken och sonen jagar älg idag...

 
...och jag sköter om mina oxar! :-)
 
 
 
 
 
 
Förra vintern hade vi massor av talgoxar kring utfodringsplatsen, och det ser ut att bli lika dant i år. Var och köpte 20 kilo solrosfrön igår, så nu ska ransonen ökas från nån knapp deciliter om dagen till ett par. Hoppas de blir glada och nöjda då! :-)
 
Hur nöjda älgjägarna är så här långt vet jag inte, men eftersom jag inte har hört av dem så har det nog inte fällts någon älg ännu inom vårt område och jaktlag. 
 
Loggade nyss in på min kurs-webb, och det visade sej att inlämningsuppgiften som jag bråkade så mycket med häromveckan redan har blivit rättad. Betyget man tilldelas på den gäller för hela delkursen, och eftersom jag befarade att jag skulle åka på komplettering så är jag skitnöjd med att jag fick G! :-D
 
(Phu & Pust!!!)
 
Delkurs nummer två började förra måndagen, och jag har redan kört fast i den också... :-/ Allt flum har jag accepterat, så den här gången ska jag inte gnälla om det. Istället är problemet att nästan allt vi ska läsa är på engelska. Att en eller annan bok är på det språket köper jag, men ska verkligen 70-80% av litteraturen vara det på en A-kurs??? (A-kurs = nybörjarnivå på högskolan). Jag är visserligen inte så-å-å nybörjare längre - men jag kan ju mycket väl ha kurskamrater som är det... Men framförallt har jag inte med mej så mycket engelska i bagaget - har inte läst mer än det som på gymnasiet kallas för Engelska A - så jag tycker det är jättesvårt att ta till mej all denna text. Jag läser och läser, och kanske kan jag översätta det mesta till någorlunda begriplig svenska - men den där djupförståelsen för vad det VERKLIGEN är jag läser och förväntas begripa... Uj-uj-uj... 
 
Ja,ja... Valet av kurs/ämne blev helt fel den här gången, det är det bara till att inse. Men nu är det ju hög tid att söka till vårterminen (REDAN!?! Japp, sista ansökningsdagen är nämligen imorgon), så då vet jag iallafall vad jag INTE ska välja!! :-) 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ronnie

Solrosfrön ja kanske man skulle skaffa några kg inför kylan som komma skall . Får väl rigga upp lite nya grenar o annat vid matningen inför kommande fotoskott. Älgar ja ...höll på att köra på (ok 75m ifrån)ett par älgkor i lö morse innan solen stigit upp o när de gått över stannade jag bilen o gjorde ett "älgaljud" från strupen o de stannade till ett ögonblick. Var ju för mörkt egentligen men nån bild lades ut på google+. Juste gösfiske denna soliga dag blev det också. Fina bilder nedan förutom talgoxen AnnaKK. Gillar blåklocksbilden o bilden med det "fula" bladet !!
Lycka till med studierna ! Ronnie

2013-10-14 @ 12:41:09
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Lennart O

Hej hopp! Har du försökt med Google-översättning? ;-)

Ha det gott!

2013-10-14 @ 14:25:26
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ditte Yvonne

Nä, engelska böcker är jag inte mycket för...varken facklitteratur eller sköndito! Jag tänkte också köpa fågelfrön och hänga upp lite automater i en buske här utanför och så kan jag sitta där och fota sen. För på balkongen är det ingen bra ide att ha en automat...

2013-10-14 @ 15:12:02
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lotta

Det är ju nyss du sökte till denna kursen, jag har inget begrepp om tid längre. Ska bli spännande att se vad du ska hitta på för roligt till vårterminen.

Inga älgar skjutna hos oss. Men lillebror såg en ikväll men det var bara skådebröd. Trött var älgen iallafall för han la sig bara en bit från passet och somnade gott. Lille bror fick smyg där ifrån när det blev mörkt.

Ha det gott!

2013-10-14 @ 21:04:52
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Jag sörjer över matningsförbudet i föreningen...

Som svar på din fråga- alla överlevde helgen :-)

2013-10-14 @ 21:25:07
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Jessica K

Nä men vad tråkigt att du inte trivs med kursen alls :/ men så är det ju ibland, man väljer o inser att det inte funkar. Men det är nästan ännu tråkigare när man gärna VILL läsa en kurs men inser att tiden inte räcker...det där med kurslitteratur på engelska är nog en vanesak, du kommer snart att tycka det är mkt lättare. Gäller bara o komma in i det liksom!
Ser fram emot en massa fåglar på bild här hos dig nu då, det låter ju som om den säsongen inletts :) lycka till med pluggandet!

2013-10-15 @ 07:17:01
URL: http://www.jessicakleveland.com
Postat av: Pernilla

De där oxarna är inget att ha på åkern, kan jag tala om för dej.
Hoppas nu du hittar rätt kurs till nästa termin. Inte roligt när studierna inte inspirerar. Det är ju som att gå på högstadiet igen. Blä!
/P

2013-10-15 @ 08:46:40
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Vilken vacker bild:)

Hoppas det löser sig:)

2013-10-15 @ 10:12:46
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Ett G! Tjoho vad bra, congrats!

2013-10-18 @ 15:08:19
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0