Några snabba från senaste trippen! :-)

 
Jag släpar ju efter med att visa fler foton från vår vecka i norrland för ett tag sen - har ju Åre, Storsjön, Frösön, Östersund och Höga Kusten kvar... Phu!
 
Men nu var vi ju iväg igen för ett par dar sen, och då känns det helt klart mer aktuellt att blogga om den utfärden.
 
Vars första paus blev i Värnamo, där vi tänkte oss en trevlig stund i Apladalen. Men... Regnet droppade och rann, och alla djuren hade gömt sej i ett buskage för att försöka undkomma vätan... <:-I
 
 
 
 
Så vårt besök där blev inte långvarigt. Istället rullade vi vidare mot Bankeryd!
 
 
 
 
Och vad sjutton gör man i Bankeryd, undrar säkert någon!? ;-) Jo... Man tittar så klart in hos Scandinavian Photo, och klämmer och känner på kameror och objektiv!!! :-D Deras butik ligger i ett industriområde, och det var lätt som en plätt att hitta dit.
 
Maken tycker det är dags att skaffa ett teleobjektiv med större omfång än bara 70-200... Åtminstone 400 tycker han vore bra - och det kan väl i och för sej jag också tycka skulle vara bra att ha emellanåt. :-) Så vi provade några olika objektiv, och kom fram till att ett Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L  IS USM nog skulle vara det bästa alternativet för vår del.
 
Dock har vi INTE köpt något sådant!! Det finns rätt mycket att tänka igenom först... Plus att man ska kunna betala det också, så klart! Hm... <:-) Jag tycker det är ganska hutlöst dyrt faktiskt (ca 16 000 spänn), med tanke på hur pass ålderdomlig modell det är... Men om bara handhavandet och bildkvaliteten är riktigt-riktigt bra, så kan det väl vara värt det kanske!? :-)
 
Next stopp blev här. Har tyvärr redan glömt vad platsen hette... <:-)
 
Och sen rullade vi ytterligare några mil till Hjo, där vi bland annat avnjöt varsin mumsig glass i kvällssolen nere i hamnen:
 
 
 
 
Den närmaste var min! Och det DÄR kallar jag verkligen för en ROMRUSSINglass!!! Jistanes, så GOD den var!!! :-)~ Russinen var marinerade i rom, eller något liknande, och den gula glasskulan hade smak av ägglikör.
 
Tur det inte var jag som skulle köra sen! ;-)
 
Nattläger och solnedgång på en plats vid en sjö i Falbygden...
 
 
 
 
Nån som tycker sej känna igen denna vy!? 8-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: leonardo

Morning! Är det möjligen "flygledartornet" vid Hornborgasjön som syns i bakgrunden? Bankeryd, ja ni kunde ju hälsat på Göran Hägglund, han behöver nog all uppmuntran som står att få. Ett plus har han dock, han är den enda av partiledarna som har humor. Det erkänner till och med Jonas Sjöstedt.
Ännu inget regn här idag men i övrigt jämngrått.
Ha det gott!

2012-07-21 @ 09:32:13
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Härliga bilder. Köp objektivet via Ebay. VI köper där via Tyskland. Mycket billigare o nu är euron skitlåg, passa på.Min objektiv köptes där o inga problem. Det är ju från deras näthandel o fotoaffärer.

2012-07-21 @ 18:00:39
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Finns ett nytt för EU 1399 o flera beg för Eu 1179.
Några 1000 lappar billigare, frakt ca 100 kr

2012-07-21 @ 18:05:17
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

maila [email protected] om du vill veta mer om köp via Ebay, köpte min 60D där fr England, bra mycket billigare än här

2012-07-21 @ 19:04:05
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Morten Pedersen

Deilig med ferie og tid til å gjøre litt annet samt kose seg med deilig mat og drikke.

2012-07-21 @ 19:17:42
URL: http://foto.dv.no
Postat av: annette

KLart man måste in på Scandinavian Foto;) Men visst är det dyra pengar, frågan man får ställa sig är hur ofta man har användning för ett sådant objektiv, men har man gott om det så är det ju bara att slå till;)
Har ätit glass preceis där Ni var, finns nog ingen i Hjo som säljer den typen av Romrussin, jag skulle inte heller köra bil efter den glassätningen!
Sista bilden är från Hornborgarsjön anar jag, snygg bild!!
Ha det gott!
annette

2012-07-21 @ 22:09:54
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Charlotta

Hihi, du har ju varit i mina trakter igen. Visst är det fint nere vid naturum. Jag som har bott här i över 20 år tycker fortfarande det är trevligt att göra utflykter ner till fågeltornet, gå på vandringslederna, ta en fika i restaurangen, kika på måsarna, ducka för svalorna. ;)
Men idag var det svarthakedopping några km från naturum som var min behållning. Tyvärr skulle jag nog ha behövt ett sånt objektiv som du inte köpte för att få fina bilder. Trots att dammen de simmar i ligger 10 meter från vägen. Jag har sett fotografer ligga på mage med 1/2-metersobjektiv för att fota de där doppingarna. Så lite märkvärdiga tror jag de är. Och idag simmade fåglarnas 2 små prick/randiga ungar med dem. Åhh, de var bara för söta. Kanske lyckades du få se dem också när ni körde förbi?

2012-07-21 @ 23:20:13
URL: http://livetmedleran.blogg.se/
Postat av: soffie

mums va gott å vilken fin bild den sista va:) kramen

2012-07-21 @ 23:21:59
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Malin B

Husbilslivet tycker jag verkar smidigt och bra. "Strosa runt" på något vis, så som jag och min hund gör i skogen men på vägen.;)
I kväll plockade vi en liter blåbär och på dagen var L och V ute i kantarellskogen med fyrhjulingen. Det tyckte de var ett himla bra hjälpmedel.
Goda mackor och så ett inspelat Mordet i Midsomer blev en god kväll med farmor.

2012-07-21 @ 23:54:20
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Ronnie

Hej vännen har försökt att svara två ggr per mail ang. objektivet men fått felmeddelande tillbaka från [email protected] om man visste varför, eländes elände för dinadress måste ju vara rätt när man svarar direkt tillbaka ?Lägger in svaret här men det är ju rätt långt !

Skickade svar igår kväll ca kl 21:30 men såg idag i androiden att det inte gått fram (delivery postmaster felmeddelande) märkligt ?
Såg ditt meddelande i samma veva på min hemsida så jag gör ett nytt försök .

Köpte förresten mitt på www.fotokungen.com kostade då för ett par månader sedan14500 kr + UV-filter 780 kr

Det enda med att skjuta isär när man zoomar är att ringen som man justerar trögheten med ändrar sig ofta men annars som du själv skriver vänjer man sig..
Tyckte att det var tungt men jag har ju ett billigt canons 70 - 300 bara att jämföra med . Kan nog vara en fördel även om IS funkar bra att man fladdrar nog inte så mycket med det då det är tyngd i det.

I 400-läget så kan man få skarpa bilder under 1/200 s men då i regel om man har stöd mot ett knä eller träd m.m. Brukar höja ISO tills tiden blir tillr. snabb.
Stativ använder jag också sällan men det beror såklart på motiv o situationen i sig.

Ang. bländaröppningarna har jag inte kollat skillnaderna tillräckl. för att kunna uttala mig men i allmänhet är det ju som du skriver. Använder annars oftast 5,6 för att få lågt ISO o suddig bakgrund.

Tror nog att det är ett bra objektiv om man jämför med andra zoomobjektiv , kollade mycket på nätet i trådar , tester m.m. som jag antar att du också gjort.

Du har inte funderat på en extender till ditt 70-200 objektiv ?

Finns ju fasta objektiv för hiskeliga pengar o då blir ju resultatet skarpare men tycket detta är ett prisvärt alternativ + mer flexibelt.

Som idag ang flexibiliteten fick jag (tror jag, har inte lagt in dem i datorn än) justa fjärilsbilder då man slipper röra sig fram o tillbaka så mycket än om man hade ett fast obj. beroende på om man vill ha bara fjärilen eller lite av omgivn.med på bilden.

Lycka till i beslutet Anna-Karin o hör av dig igen om du har fler frågor om jag bara kan svara (har ju inte fotat på allvar så länge)

Mvh Ronnie

2012-07-22 @ 06:54:20
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Ronnie

Var ju fint att det regnade då fick du ju lättare att fota dem då det var på ett ställe he he.
Tycker man skulle ändra om låten de ska va husvagn till de ska va husbil ist. Verkar väldigt bekvämt även om det kanske är bökigt att komma in på små grusvägar om behovet uppstår. Mumma vilka glassar !!
Ha det gott o hoppas du fick ut nåt av svaret i min kommentar ovan. Skulle gärna skicka en bild till dig tagen med objektivet ifråga men det blir väl också stoppat ?
Ha det ..... !

2012-07-22 @ 07:04:11
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Gunnar

Åh vilka vackra bilder! Går det att få det så mycket bättre med nya objektiv?
Hjo tillhör favoritplatserna att besöka. Men Småland under regntiden håller jag mig helst borta från.

2012-07-22 @ 07:59:24
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: annette

Jaaa, det är färdigpackat, kamera, telefon och lilldatorn, behövs det ngt mer tror du;)
Skämt, just nu håller jag på i tvättstugan, inatt satt jag och tittade DVD från Moderskeppet beträffande naturfotografering, har nu bestämt mej för att enbart köra maunuellt hela semestern, fick en massa tips, kanske går det åt helsicke totalt, men i vilket fall som helst så kommer jag att lära en massa!
Lägger en gammal gammal kamera i bilen med auto på ifall det dyker upp ngt spännande längs vägen, skall upp till Flatruet minst en tidig morgon innan solen går upp och minst en sen kväll när solen går ner, resten får vi ta efter väder och vind!
Tur det inte finns ngt Scandinavia foto i Funäsdalen;)
Ha det gott!
annette

2012-07-22 @ 10:34:11
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0